Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executive MBA Sports & Health

Wagner

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials
 • Reviews

De aandacht voor gezondheid en sport is branche overschrijdend. Sport en gezondheid is een maatschappelijke aangelegenheid geworden waarin vitaliteit een centrale rol speelt. Managers, ondernemers en bestuurders hebben veel baat bij een MBA opleiding die hen inspireert de kansen van morgen vorm te geven: de Executive MBA Sports & Health. Jij kiest daarmee voor een MBA die meer biedt dan welke algemene bedrijfskundige MBA dan ook. De conclusie uit actuele discussies bij universiteiten en in het bedrijfsleven: De juiste MBA bij de juiste persoon op het juiste moment is goud waard. De NVAO geaccrediteerde Executive MBA Sports & Health duurt twee jaar (deeltijd). We geven je daarin een platform waar grenzen worden verlegd en innovatie in economisch denken centraal staat. Je vergroot je kennis van tal van disciplines, duikt de internationale samenleving in en bouwt aan een netwerk voor het leven.

De Executive MBA:

 • Is veelomvattend, uitdagend en geaccrediteerd.
 • Ondersteunt ondernemerschap, leiderschap en innovatie.
 • Kent een didactisch concept van leren, onderzoeken en ervaren.
 • Leidt tot een thesis die aanzet tot innovaties.
 • Vergroot branche breed de aandacht voor gezondheid en sport.
 • Heeft docenten die uitdagen, ondersteunen en enthousiasmeren.

Voor wie?

Deze MBA is bedoeld voor professionals die om zich heen kansen zien om bij te dragen aan een gezonder bedrijfsleven, aan fittere organisaties. De opleiding is geschikt voor mensen met verschillende ervaringen en achtergronden: van een marketeer tot een medisch specialist, van een bestuurder (in de zorg) dot een onderzoeker, van een houder van een eerstelijnspraktijk tot een beleidsmaker. Voor iedereen die in welke branche dan ook als professional de aandacht voor gezondheid en sport wil vergroten. Word die ondernemende leider met een visie en oplossingen voor het welzijn van maatschappij en economie.

Je weet wat het is om door te zetten, je hebt een blik die breder is dan je eigen vakgebied, je opereert zelfstandig en wordt graag uitgedaagd. Dan pas je in de brede doelgroep voor deze MBA (academisch/hbo werk- en denkniveau). Je staat open voor het delen van je kennis en ervaringen, samen met ons en je studiegenoten ontwikkel je competenties op het gebied van leiderschap, ondernemen en innoveren. Deze opleiding past bij jou!


Modulair curriculum

De Executive MBA Sports & Health vindt steeds op andere locaties plaats. De verschillende modules van de MBA zijn ook los te volgen. Het eerste jaar bestaat uit 5 modules met een gemiddelde studielast per module van 168 uur. Het tweede studiejaar bestaat uit 3 modules met een totale studielast van 840 uur. De studiebijeenkomsten vinden op wisselende locaties plaats op de donderdag van 14.00 - 21.00 uur.

De colleges zijn alles behalve schools, maar juist actief en inspirerend. In iedere module bezoek je bedrijven, instellingen of bestuderen we concepten die relevant zijn binnen de context van sports & health. Hiermee verbreed je jouw visie op de vitaliteit van de maatschappij.

Programma jaar 1

 • Module 1: Visie en strategie in sports & health
 • Module 2: Innovatie, ondernemerschap en maatschappelijke positionering
 • Module 3: Marketing, communicatie en eventmanagement
 • Module 4: Academische studiereis China
 • Module 5: Governance, leiderschap en (organisatie)ontwikkeling

Programma jaar 2

 • Module 6: Congres Academy of Management VS
 • Module 7: Sports & health als wetenschapsgebied
 • Module 8: Masterthesis in sports & health

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 24 maanden
Type Executive Master, MBA (Master of Business Administration)
Kosten €29700
Les locatie type Conferentiecentrum
Titulatuur MBA (Master of Business Administration)
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand september
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Diploma
Ik heb eindelijk de stap durven te zetten mijn eigen onderneming binnen de sport te starten.
"Door de Executive MBA Sport Management heb ik mij binnen het sportmanagement op breed vlak kunnen ontwikkelen om eindelijk de stap te durven zetten mijn eigen onderneming binnen de sport te starten. Gaaf om te zien dat je de materie nu zelf toepast in de praktijk."
Babette Zonneveld MBA (Ondernemer), Mom in Balance
Hier ga ik mijn verdere carrière veel plezier aan beleven!
"Zowel het schrijven van mijn thesis als de hele Executive MBA Sport Management hebben mijn kennis op het gebied van sport (management) verbreed en verdiept. Hier ga ik mijn verdere carrière veel plezier aan beleven!"
Jorike Olde Loohuis MBA (Docent Vitaal Burgerschap), ROC Flevoland
De laatste twee jaren stonden in het teken van verwonderen, leren, ontwikkeling en momenten van onzekerheid.
"Een studie naast je werk is af en toe echt gekkenwerk, maar het is zeker de moeite waard. De laatste twee jaar stonden in het teken van verwonderen, leren, ontwikkeling en momenten van onzekerheid. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat het heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als persoon en het heeft mij op het gebied van kennis versterkt."
Tjeerd Meijer MBA (Sales Representative), Amer Sports Netherlands BV
De Executive MBA heeft mij een paar flinke stappen vooruitgebracht in mijn vakgebied.
"De Executive MBA Sport Management heeft mij een paar flinke stappen vooruitgebracht in mijn vakgebied. Als bedrijfskundige/controller met een eigen bedrijf is het goed een bedrijfskundige blik te werpen op een conservatief vakgebied als sport. Total Quality Management in High Performance Management, mijn afstudeerrichting, zij issues waar ik zowel binnen als ook buiten de sport goede ervaringen mee opdoe en die deuren voor mij openen. Topopleiding door stimulerende (sport-)omgevingen, interessante docenten, perfecte organisatie en een hoog niveau mede door de kennis en kunde van mijn groep."
Dankmar Caderius van Veen (Eigenaar Projectbureau DCV)
Als oud topsporter was de Executive MBA voor mij een cadeautje.
"Als oud topsporter was de Executive MBA Sport Management voor mij een cadeautje. De opzet van executive education maakt de leeromgeving professioneel en biedt veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Trots ben ik op de afronding van mijn thesis, vooral omdat ik heb gemerkt dat deze MBA mij heeft laten groeien naar een hoger niveau van denken. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bank ben ik nu unithoofd in een ziekenhuis; de MBA heeft bijgedragen aan deze carrière switch! 'You can achieve anything if you allow yourself to look from a different paradigm'."
Adri Jaarsma MBA (Unithoofd), Martini Ziekenhuis
Geen enkele business in de wereld heeft zo'n gigantische value driver als sport.
"Geen enkele business in de wereld heeft zo'n gigantische value driver als sport. De nieuwe generatie managers en bestuurders moeten een open blik hebben en de talent pipeline moet niet alleen van het veld komen. Wij willen daar met de Executive MBA Sport Management zelf graag een rol in spelen."
Prof. drs. Philip Wagner (Initiatiefnemer Executive MBA Sport Management), Wagner
De MBA moest mij helpen mijn ambities waar te maken. En dat heeft het gedaan!
"De Executive MBA Sport Management moest mij helpen mijn ambities waar te maken. En dat heeft het gedaan. Meer dan dat zelfs. Mede dankzij de sterke basis die is gelegd, zie ik mijn toekomst als ondernemer in de sport vol vertrouwen en energie tegemoet."
Femke Roest MBA (Ondernemer Sports Intelligence)
De opleiding zorgde voor een versnelde transformatie in mijzelf.
"De Executive MBA Sport Management is voor mij life changing. Door de combinatie van ondernemerschap, leiderschap en innovatie ben ik anders naar mezelf en de maatschappij gaan kijken. Het is meer dan een kennisopleiding. De opleiding zorgde voor een versnelde transformatie in mezelf om de sportmaatschappij te dienen en terug in zijn kracht te zetten."
Sandra Temmerman MBA

Ervaringen met Opleiding Executive MBA Sports & Health

Gemiddeld een 8.7 gebaseerd op 3 ervaringen.

Algemeen
9
Inhoud
9
Docenten
9
Organisatie
9
Lesmateriaal
9
Begeleiding
9
Prijs / kwaliteitverhouding
9
Eindcijfer
9
Ervaring met Opleiding Executive MBA Sports & Health:

De Executive MBA Sport Management moest mij helpen om mijn ambities waar te maken. En dat heeft het gedaan. Meer dan dat zelfs. Mede dankzij de sterke basis die is gelegd, zie ik mijn toekomst als ondernemer in de sport vol vertrouwen en energie tegemoet. Femke Roest
Algemeen
8
Inhoud
8
Docenten
8
Organisatie
8
Lesmateriaal
8
Begeleiding
8
Prijs / kwaliteitverhouding
8
Eindcijfer
8
Ervaring met Opleiding Executive MBA Sports & Health:

Ik heb enorm veel geleerd tijdens deze opleiding en voel mij veel zelfverzekerder in de uitvoering van mijn werkzaamheden. Ik kijk terug op een heel waardevol jaar en kan het iedereen aanraden deze opleiding te volgen. Anoniem
Algemeen
9
Inhoud
9
Docenten
9
Organisatie
9
Lesmateriaal
9
Begeleiding
9
Prijs / kwaliteitverhouding
9
Eindcijfer
9
Ervaring met Opleiding Executive MBA Sports & Health:

De opleiding Executive MBA Sport Management heeft mij een paar flinke stappen vooruitgebracht in mijn vakgebied. Als bedrijfskundige/controller met een eigen bedrijf is het goed een bedrijfskundige blik te werpen op een conservatief vakgebied als de sport. Total Quality Management en High Performance Management, mijn afstudeerrichting, zijn issues waar ik zowel binnen als ook buiten de sport goede ervaringen mee opdoe en die deuren voor mij openen. Topopleiding door stimulerende (sport-)omgevingen, interessante docenten, perfecte organisatie en een hoog niveau mede door de kennis en kunde van mijn jaargroep. Dankmar Caderius van Veen