Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Management Consultant - Basisopleiding

Vrije Universiteit Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Basisopleiding Management Consulting (BMC) is gericht op professionals die hun adviesvaardigheden willen vergroten. In 2 x 3 dagen wordt de deelnemer geleerd te adviseren met impact. De BMC is opgebouwd uit twee modules van drie aaneengesloten dagen. Beide modules vragen voorbereiding van de deelnemers. De stijl van de opleiding kenmerkt zich door een hoge mate van interactie en oefening met de aangereikte kennis en eigen ingebrachte praktijk.
De docenten van de BMC hebben hun sporen verdiend in de academische wereld en in het veld. Zij zorgen voor een samenhangende opbouw van de opleiding en modereren het leerproces van de deelnemers.

Profiel doelgroep

De BMC is geschikt voor professionals die hun adviesvaardigheden wensen te vergroten. Deelnemers zijn beginnende organisatieadviseurs, interne adviseurs (bijvoorbeeld HRM, communicatie, finance), IT-, audit- of control specialisten die willen opschuiven naar het adviesvak, en andere professionals die zich in een adviespositie bevinden zoals advocaten, accountants en ingenieurs.
Een BMC leergang kent een groepsomvang tussen de 6 en 16 deelnemers.

Staf

De docenten van de BMC hebben hun sporen verdiend in de academische wereld en in de praktijk. Zij zorgen voor een samenhangende opbouw van de opleiding en vertegenwoordigen ieder een thema:

  • Meindert Flikkema: Doorgronden van de complexiteit van helpen
  • Onno Bouwmeester: Overtuigend argumenteren en rapporteren
  • Ludwig Hoeksema: De ethiek van consultants
  • Frank Kwakman: Plaats- en richtingsbepaling in het vak
  • Peter Tack: Verschillende adviesbenaderingen van elkaar onderscheiden
  • Laura Grob: Partner in Business

Collegegeld

Het collegegeld bedraagt € 3.995,- inclusief verplichte literatuur en verblijfskosten. De BMC collegedagen vinden plaats op de locatie Hotel NH Amersfoort.

Toelatingseisen en aanmelden

Voor toelating tot de BMC geldt een afgeronde HBO of academische vooropleiding en relevante werkervaring.

Contactinformatie

pgo..mc.sbe@vu.nl / www.vu.nl/acmc
De BMC start in het voorjaar en in het najaar, de eerstvolgende groep in november 2018


Inhoud van de studie

De BMC is opgebouwd uit twee modules. Beide modules leiden tot meer kennis van het adviesvak en tot uitbreiding van de adviesvaardigheden. De opleiding heeft een doorlooptijd van ca. drie maanden en omvat zes collegedagen. Er wordt voor beide modules 24 uur aan zelfstudie verwacht, ter bestudering van de literatuur en uitwerking van opdrachten.
Aan de hand van vraagstukken, cases en dilemma's uit de eigen praktijk wordt de deelnemers geleerd verschillende adviesstijlen en -aanpakken te beheersen en hanteren. Er wordt intensief geoefend om te adviseren met impact. De docenten modereren het leerproces op basis van hun praktijkervaring als adviseur en academische expertise.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Type Post-wo / postacademisch
Kosten €3995
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand november
Provincie Noord-Holland
Maximaal aantal deelnemers 16
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma