Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Accountancy

Vrije Universiteit Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De postgraduate accountantsopleiding van de VU concentreert zich op de vorming van de accountant als allround financial auditor. De toekomstige registeraccountant wordt breed opgeleid zodat deze voldoet aan de eindtermen voor de theoretische opleiding. Daarnaast besteedt de opleiding ook uitgebreid aandacht aan de praktijk van het vak. Onderwerpen die je in de praktijk als registeraccountant tegenkomt, zoals de scheiding van controle en advies, worden grondig behandeld. Een afgestudeerde VU-accountant beschikt dan ook over actuele knowhow, moderne vaardigheden, een juiste attitude en een groot probleemoplossend vermogen.

De opleiding staat open voor cursisten met een voltooide Master of Science (bij voorkeur richting Accountancy) dan wel een afgeronde HBO-AC opleiding. Voor cursisten met andere vooropleidingen worden de instroomeisen individueel vastgesteld. Vanwege de verplichte praktijkstage is het voor elke cursist noodzakelijk tegelijkertijd werkzaam te zijn in de accountancypraktijk.

MEER INFORMATIE?

Kijk voor meer informatie op www.hetbetereweten.nl


Een heldere structuur en afwisselende werkvormen

De complete accountantsopleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte (praktijkstage). De driejarige praktijkstage wordt afgesloten met een referaat. Inschrijven in het accountantsregister kan als zowel het theoretisch- als het praktijkdeel zijn afgerond.

Het theoriegedeelte bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Externe Verslaggeving
  • Bestuurlijke Informatieverzorging
  • Financial Auditing
  • IT voor Accounting & Control
  • Integrated Audit Practice
  • Voortgezet Belastingrecht
  • Sociaal Recht

Daarnaast worden colleges gewijd aan onderwerpen als informatieverzorging en accountantscontrole in geautomatiseerde omgevingen, management en ethiek,communicatieve en adviesvaardigheden

Werkvormen

Het programma sluit aan op de praktijk en volgt de structuur van het controleproces. Naast hoor- en werkcolleges krijgen cursisten kennis aangereikt in de vorm van literatuur, collegemateriaal en readers.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Type Post-wo / postacademisch
Kosten (indicatie) Tussen de €2700 en €4550
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur MSc (Master of Science)
Website http://hetbetereweten.nl
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden februari, september
Provincie Noord-Holland
Afronding Diploma