Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Persoonlijke effectiviteit

VMR Training en Coaching BV

  • Beschrijving
  • Overzicht
  • Testimonials

In deze tweedaagse training maakt u kennis met een aantal thema's op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. We laten u ervaren wat die thema's inhouden en hoe u ze praktisch in uw werksituatie kunt toepassen. Het doel hiervan is dat u meer inzicht verkrijgt in uw eigen kwaliteiten, overtuigingen, gedrag en communicatie met anderen en bovenal het effect daarvan. Door middel van dit inzicht, kunt u zichzelf in uw werksituatie concrete doelen stellen en bepalen hoe u die wilt bereiken. De afsluitende coachingsgesprekken helpen u het geleerde nog beter in uw dagelijkse praktijk te verankeren

Iedereen die meer inzicht in zichzelf wil verkrijgen en dit inzicht vervolgens wil gebruiken om resultaatgerichter en met meer voldoening te werken.


Een greep uit de onderwerpen
Leren over uzelf
Dieper inzicht in uw persoonlijke drijfveren
Communicatieprincipes
Eigen kwaliteiten en valkuilen herkennen
Blinde vlekken ontdekken
Feedback geven en ontvangen
Belemmerende overtuigingen omzetten in positieve gedachten
Keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen
Assertiviteit en nee zeggen
Rollenspel

Inclusief:
Persoonlijke Profiel Analyse
Individueel coachingsgesprek

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Gelderland
Afronding Certificaat
HBO Informatica, IT Service Management
Een deelnemer aan het woord:

Persoonlijke effectiviteit; een goede hulp om jezelf meer te ontwikkelen, zowel op het werk als in privésituaties. In mijn geval waren we met een klein groepje, waardoor veel interactie mogelijk was tussen de cursisten en de cursusleidster Annemieke. Dit werkte heel prettig; de theorie werd uitgelegd en aan de hand hiervan deden we opdrachten. Voor jezelf doelen bepalen was de eerste oefening. Bij iedereen kon dat natuurlijk verschillend zijn, maar bijvoorbeeld “nee” durven zeggen of feedback geven waren onderdelen die we hebben geoefend. Door de oefeningen krijg je handvatten aangereikt om je uiteindelijke doelen te bereiken! Op deze manier leer je veel over jezelf, maar ook over andere mensen! Ik heb twee leerzame dagen gehad, waarvan ik veel energie kreeg en met meer zelfvertrouwen de deur uit liep! Natuurlijk moet je er in de praktijk aan blijven werken, maar je hebt er elke dag weer wat aan!”

Nino Romano (Junior informatievoorziening manager), Koninklijke Luchtmacht