Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Business Talks IT

Vlerick Business School

  • Beschrijving
  • Overzicht

Tijdens dit seminarie leert u het wantrouwen tussen Business en IT ontmantelen om bij te dragen aan de groei en het succes van uw organisatie.

Dit seminarie telt 2 parallelle tracks: één voor Business professionals en één voor IT-professionals. Elke track richt zich op een kerncompetentie die de sleutel is tot een succesvolle samenwerking tussen Business en IT. Kies de track die het best bij u past en bouw mee aan een succesvolle Business-IT relatie.


Dit seminarie bestaat uit 2 tracks:

  • Business Track - voor Business professionals en managers.
  • IT Track - voor IT-professionals en -managers.

Business Track - voor Business Professionals en Managers

Innovatie gaat vandaag vaak over het inzetten van technologie. En daarvoor richten we ons tot IT … Maar daar staan we vaak voor een reeks hindernissen. Samenwerken met IT als echte partners helpt het bedrijf groeien. Toch wordt de samenwerking in de praktijk belemmerd door misverstanden en suboptimale samenwerkingsvormen.

Voor een betere samenwerking met IT moet u zich focussen op gemeenschappelijke doelstellingen. Maar hoe doet u dat concreet? Hoe begrijpt u de behoeften en de taal van de 'IT-zijde'? Hoe creëert u samen een toegevoegde waarde? Hoe overwint u de hindernissen?

Business en IT op elkaar afstemmen
Deze workshop leert u om Business- en IT-inspanningen op één lijn te brengen ten voordele van de klantgerichtheid van de totale organisatie. Zo verbetert u uiteindelijk de prestaties van uw organisatie. U begrijpt na deze workshop de kracht van succesvolle afstemming tussen Business en IT en kent de belangrijke obstakels. Resultaat: u staat klaar om ze in uw organisatie meteen aan te pakken.

IT Track - voor IT Professionals en Managers

Steeds meer zijn IT-oplossingen de motor van efficiëntie en innovatie. En uw Business-collega's weten u te vinden. Samenwerken met Business als echte partners helpt het bedrijf groeien. Dat loopt niet van een leien dakje, want ook hier staan misverstanden in de weg en is de samenwerking verre van optimaal.

Voor een betere samenwerking met Business moet u communiceren en onderhandelen. Maar hoe doet u dat concreet? Hoe begrijpt u de noden en taal van de 'Business-zijde'? Hoe creëert u samen een toegevoegde waarde? Hoe overwint u de hindernissen?

Betere samenwerkingsvormen
In deze workshop krijgt u de kans om in de spiegel te kijken en uw eigen 'onderhandelingsintelligentie' te benchmarken door middel van de unieke NQ-scan™. U ontdekt uw persoonlijke sterke en zwakke punten in de samenwerking en krijgt tips om uw impact op de toekomstige samenwerking met Business Managers te versterken.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 dag
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Engels
Gefinancierd Privé
Afronding Geen