Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Personal Branding - Werken met je talent

Van Harte & Lingsma

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de training "Personal Branding: Werken met je talent" werk je eerst en vooral aan het helder onderscheiden van wie jij bent en wat jouw talenten eigenlijk zijn, om daarna jouw talenten in een Personal Brand of Merk te vertalen.

Je zet jezelf beter in de markt - binnen of buiten je eigen organisatie - en zorgt ervoor dat je kwaliteiten en talenten herkend worden. In de training Met je talenten aan het werk ontwikkel je een authentieke en geloofwaardige manier om je meerwaarde en talenten naar voren te brengen. Bij het neerzetten van jouw personal brand maak je gebruik van marketingtechnieken en van het zelfinzicht dat je opdoet tijdens de training. Voor professionals die zich willen onderscheiden!

Trefwoorden:
Zoeken naar je passie, Keuzes maken, Jezelf als merk neerzetten, Je talenten inzetten.

Wat is de training Personal Branding: Werken met je talent?

In de training onderzoek je je fundamentele persoonlijke waarden en drijfveren, maakt keuzes in wat jij belangrijk vindt in je werk en leven en schept vervolgens een helder beeld van jouw persoonlijke talenten die je hierbij kunt inzetten. Vervolgens vertaal je dit naar jouw Personal Brand waarmee je jezelf als merk presenteert en daarmee positieve beelden en associaties oproept bij anderen. Je laat je omgeving, werkgever en/of klanten zien waar je voor staat. Je personal brand helpt je keuzes te maken die echt bij je passen. Je creëert je eigen markt en je eigen mogelijkheden. Het doel: (h)erkenning van je talenten, meer zelfinzicht en werk waar je gelukkig van wordt.

Wat heb je aan de training?

Aan het einde van de training heb je helder voor ogen wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en hoe je dat kunt uitdragen. Jouw persoonlijke merk staat als een huis.

Is de training Personal Branding: Werken met je talent iets voor jou?

Verlang je ernaar om meer vanuit je waarden, passie en talenten te werken, maar vind je het moeilijk om te bepalen wat deze precies zijn? En misschien heb je wel een idee, maar vind je het lastig om dit uit te dragen en ervoor te gaan staan? Dan is deze training iets voor jou.


Inhoud

Resultaat van de training

Je weet jezelf op waarde te schatten en voelt vertrouwen en plezier om dit uit te gaan dragen. Je hebt je talenten en de inhoud van je merk helder en bent gedreven om in de praktijk aan de slag te gaan met je persoonlijke communicatie- en actieplan. Je zet jezelf beter in de markt (of dat nou binnen of buiten je organisatie is) en zorgt ervoor dat je kwaliteiten herkend worden. Je creëert (dwingt) de kansen (af) die je verdient. Je bent in staat de juiste keuzes te maken voor je eigen loopbaan, in lijn met het verworven zelfinzicht en aansluitend bij wat jij wilt. Zo hou je je eigen ontwikkeling op koers, en daar heeft ook de organisatie waarvoor je werkt profijt van.

Context

Je werkt in loondienst of als zelfstandige en bent op zoek naar een duidelijkere koers in je loopbaan. Je wilt laten zien wat je waard bent, maar krijgt daartoe voor je gevoel te weinig kans. Je zou willen dat je talenten en kwaliteiten beter herkend worden en dat je gevraagd wordt voor het werk waar je plezier in hebt en dat je ambieert en verdient.

Opzet van de training

De training Personal Branding: Werken met je talent begint met diepgaand zelfonderzoek. Het doel is dat je antwoord vindt op de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Met het vastleggen van persoonlijke waarden, drijfveren, talenten en ambities leg je een waardevol fundament voor jouw personal brand. Een goed zelfinzicht is van belang om ook echt een persoonlijk statement te kunnen uitdragen. Vervolgens maak je gebruik van merk- en marketingstrategieën om jezelf te profileren en te positioneren. Heel concreet, maar wel vanuit je hart en ziel. De resultaten hiervan verwerk je in een persoonlijk 'merktemplate'. Hiervoor benut je onder meer feedback uit je werk- en privéomgeving. Uniek aan de training is de diepgang, die ertoe leidt dat jouw personal branding van binnenuit komt en dus geloofwaardig is.

Programma

De training Personal Branding: Werken met je talent bestaat uit 4 blokken, van respectievelijk 1 dag, 3 dagen, 3 dagen en weer 1 dag. Dit is verspreid over 5 maanden. Alle deelnemers overnachten tijdens de trainingsblokken in het conferentieoord. Van Harte & Lingsma verzorgt de overnachtingen.

Blok 1 en 2:

Reflectie op levensloop, oriëntatie op waarden, balans op maken, keuzes maken (het programma wordt niet tot in detail vermeld vanwege het proceskarakter).

Blok 3:

Feedback halen, talenten, merktemplate, functionele waarden, emotionele waarden, persoonlijke stijl en imago, keuzes maken. Marktonderzoek, netwerken en communicatieplan.

Blok 4:

Terugkoppelen marktonderzoek, netwerken, persoonlijk actieplan en communicatieplan.

Intervisie:

Na de training Personal Branding: Werken met je talent volgen 2 dagdelen intervisie.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 5 maanden
Tijden Overdag, Avond
Kosten €4475
Les locatie type Hotelaccomodatie, Op het instituut, Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Lesmethode Klassikaal onderwijs, Theorie, Praktijkopdrachten / cases
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat