Dé opleidingensite voor hbo en hoger

De Kern - bewustwording en empowerment

Van Harte & Lingsma

  • Beschrijving
  • Overzicht
  • Testimonials

De inspiratie training bewustwording en empowerment "De Kern" biedt je een week de gelegenheid om stil te staan bij de vraag: Doe ik wat ik wil en Wil ik wat ik doe? Je onderzoekt diepgaand je eigen drijfveren en komt in contact met jouw persoonlijke waarden. Dat vormt de basis om bewust en met hernieuwde energie wezenlijke keuzes te maken voor werk en privé.

Trefwoorden:
Verdiepen op eigen waarden, Inspiratie opdoen, Empowerment, Nieuwe koers in werk en leven.

Wat is bewustwordingstraining De Kern?

De Kern is een empowerment training die je in staat stelt krachtig en duidelijk de basis te bepalen van waaruit je je (werkende) leven inricht. Een training in bewustwording. Je gaat terug naar je kern, je persoonlijke waarden en principes. Het is een week van rust en bezinning, maar er wordt ook hard gewerkt. Om tot de kern te komen maak je een aanzienlijke 'verdiepingsslag'.

Wat heb je aan deze empowerment training?

In de training ga je op zoek naar wat jouw 'kern' is - wat voor jou van wezenlijk belang is. Je leert om vanuit jouw kern keuzes te maken die er écht toe doen. Dat geeft rust en meer geluk in werk en privé. Je voelt je sterker en energieker.

Is deze training iets voor jou?

De empowerment-training De Kern is zeker iets voor jou als je behoefte voelt aan bezinning op je leven, werken en op wezenlijke keuzes. De training kent altijd een zeer gevarieerde groep professionals op hbo- en academisch niveau uit grote en kleine organisaties, profit en not-for-profit.


Inhoud

Resultaat van de training

Door bewust om te gaan met je drijfveren en jouw persoonlijke principes kun je op een positieve manier nieuwe keuzes maken in je leven, voor werk en/of privé. Je bent je bewust van wat voor jou écht belangrijk is. Je weet wat je wilt en handelt daarnaar met energie en overtuiging. Dat levert veel plezier en bezieling op. Je functioneert zichtbaar effectiever en bent (weer) in staat om je kwaliteiten in te zetten in je huidige functie. Ook kan het gebeuren dat je keuzes leiden tot een heroriëntatie op je werk.

Context

In deze tijd komt er veel op je af. Er is zoveel informatie. En er is zoveel te kiezen. Alles kan, lijkt het wel. Dat maakt het moeilijk om keuzes te maken. Je persoonlijke waarden - zoals vrijheid, eigenheid, creativiteit, zekerheid, liefde en gezondheid - hebben grote invloed op je dagelijks handelen. Daarvan ben je je meestal niet bewust. Je bent er in de waan van de dag nauwelijks bezig met wat je kernwaarden en drijfveren zijn. Keuzes in leven en werk, ook de belangrijke keuzes, maak je zonder je af te vragen wat er nou écht belangrijk voor je is.

Opzet van de training

De training is een week van onthaasting, rust en bezinning, maar schijn bedriegt: er wordt hard gewerkt. Er is veel tijd ingeruimd voor gesprekken met je mededeelnemers en de trainers. Om tot de kern te komen, ga je flink de diepte in. Schematisch maken we in de training vier stappen. De eerste stap omvat het helder krijgen van (de herkomst van) jouw persoonlijke waarden en principes. De tweede stap gaat in op de vraag in hoeverre je trouw bent (geweest) aan jouw persoonlijke waarden. De derde stap is het maken van keuzes: wat neem je mee en wat laat je varen? De vierde stap is het benoemen van jouw Kern. Ter afsluiting leg je de keuzes vast in een persoonlijk statuut.

Programma

De duur van de training is tien dagdelen, verspreid over vier dagen die binnen een periode van acht dagen vallen. We adviseren om de tussenliggende tijd te reserveren voor reflectie. De opzet is meestal eerst een vrijdag en de week erna een trainingsblok van 3 aaneengesloten dagen. De eerste dag vindt plaats op het kantoor van Van Harte & Lingsma in Oegstgeest. Alle deelnemers overnachten tijdens het driedaagse trainingsblok in het conferentieoord.

Tijdens de training wordt het volgende pad doorlopen:
Reflectie op levensloop, oriëntatie op waarden, balans opmaken, keuzes maken. Het programma wordt niet tot in detail vermeld vanwege het proceskarakter. Gezien de aard van de training zijn er twee trainers aanwezig.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag, Avond
Kosten €2475
Les locatie type Hotelaccomodatie, Op het instituut, Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Lesmethode Theorie, Zelfstudie
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat
"Ik zocht een cursus om er achter te komen wat me nu werkelijk drijft in mijn werk"

"Ik zocht een cursus om er achter te komen wat me nu werkelijk drijft in het werk, maar ook in mijn persoonlijk leven. Waar krijg ik energie van en wat belemmert mij?
De cursus De Kern stuurt je - letterlijk - het bos in en, daar kom je ook weer uit. Trainers stellen de goede - soms confronterende - vragen die je verder op weg helpen. De eerste cursus die ik meemaakte waar er tijd was om na te denken, in plaats van achtereenvolgende opdrachten in groepsverband.
Ik kwam er moe en toch energiek en vooral met meer zelfinzicht vandaan."

Peter van Putten (Coördinerend beleidsmedewerker), Ministerie van OCW
"Indrukwekkend, confronterend en enorm bevrijdend!"

"Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn als leidinggevende binnen de gemeentelijke overheid, waarbij binnen diezelfde periode mijn prive-leven getransformeerd is van 'alleenstaande' naar 'echtgenoot en vader van twee' was het mijn wens de balans op te maken: waar krijg ik nu echt energie van? En: doe ik die dingen dan ook waar ik energie van krijg? Met andere woorden: waar zit voor mij de kern?

Na het volgen van De Kern heb ik zowel professioneel als prive veel meer rust gevonden. Niet alleen heb ik veel meer zicht gekregen in wat voor mij echt belangrijk is en in welke mate ik daar wel of niet naar leef, ook ben ik daarnaast een stuk milder in mijn oordelen over anderen geworden.

Wat daarbij voor mij zowel bijzonder als zeer vruchtbaar gebleken is, is de grote hoeveelheid aan 'zelf-tijd' die bij De Kern aan de deelnemers aangeboden wordt. Ik werd soms letterlijk & figuurlijk alleen 'weggestuurd' met vragen over mezelf. Het op zoek gaan naar & vinden van mijn eigen antwoorden, zonder dat je dat 'leert' vanaf een sheet of uit een boek, was indrukwekkend, confronterend en enorm bevrijdend!"

Arnt Vermeer (Unitleider Vergunningen en Handhaving), Gemeente Oosterhout