Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Van Harte & Lingsma

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Testimonials

Van Harte & Lingsma helpt mensen en organisaties bij hun ontwikkeling. Wij laten zien dat mensen sterker worden als zij zelf de leiding nemen. Niet een ander imiteren of een richtlijn volgen, maar hun eigen antwoord geven. En tegelijkertijd in dialoog ruimte geven aan anderen en de verschillen tussen mensen leren waarderen. Het lef hebben om te vernieuwen en vertrouwde patronen, overtuigingen en gedrag los te laten.

Want als mensen en organisaties vertrouwen op hun eigen potentieel en zich blijven ontwikkelen, is alles mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd, omdat we het steeds weer zien gebeuren.

Wat doen we voor jou?

Van Harte&Lingsma verzorgt persoonsgerichte trainingen op het gebied van communicatie, management, projectmanagement, persoonlijke effectiviteit en het (her)vinden van drijfveren en bezieling. Onze open trainingen worden op deze pagina's kort toegelicht. Deze trainingen zijn ook uitstekend 'in company' uit te voeren.

Daarnaast ontwikkelen we opleidingstrajecten op maat voor organisaties.

Wat levert dat op?

De trainingen zijn een belangrijk hulpmiddel om de competenties van mensen te vergroten en meer zichtbaar en bruikbaar te maken. Iedereen is wie hij/zij is, maar iedereen kan leren om beter met zichzelf om te gaan. Met de sterke en minder sterke kanten. Wie beter met zichzelf kan omgaan, kan beter met anderen omgaan. Met collega's, met medewerkers die onder jouw verantwoordelijkheid vallen, met je leidinggevenden of met klanten.

Als deelnemer aan een training merk je dat je zelfbewustzijn groeit en maak je je vaardigheden eigen die je kunt inzetten in de meest uiteenlopende (werk)situaties. Waarin het aankomt op luisteren naar anderen, of juist zorgen dat anderen naar jou luisteren. Duidelijk zijn naar anderen, of juist zorgen dat anderen naar jou duidelijk zijn. Je leert meer controle over situaties te krijgen. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk ga je makkelijker en plezieriger door het leven. En dat wordt op meer manieren zichtbaar dan in de resultaten op je werk.

Hoe bereiken we dat?

In elke training creëren we een efficiënte, vertrouwde omgeving waarin mensen kunnen leren. Wie iets wil leren, moet de ruimte krijgen om te kunnen doen wat hij of zij nog niet beheerst. Dat wil zeggen: de ruimte om fouten te maken en daarvan te leren. We creëren in een training een rijke voedingsbodem voor een open, lerende opstelling van alle deelnemers. We confronteren mensen met hun zelfstandigheid, verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag en keuzes, ondernemerschap voor wat betreft hun eigen leven, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Het werken in een groep (van maximaal twaalf deelnemers) is daarbij zeer waardevol. Deelnemers leren van elkaar, vinden steun bij elkaar en delen herkenbare situaties. Bij de selectie van deelnemers aan een training letten we dan ook scherp op de samenstelling van de groep. Onze opleidingen duren relatief lang. Vaak blokken van elk 2 tot 4 aaneengesloten dagen verspreid over 3 tot 6 maanden. Dit omdat wij overtuigd zijn dat leren een proces is dat tijd nodig heeft.

Wat bedoelen we met 'persoonsgericht'?

Onze benadering is te typeren als persoonsgericht in plaats van instrumenteel. Kortweg: vaardigheden 'eigen' maken in plaats van het aanleren van 'trucjes'. Een deelnemer wordt in een training geconfronteerd met zichzelf, met zijn/haar eigen gedrag en dan wordt ook duidelijk welke winst gedragverandering kan opleveren. Verder is in de training aandacht voor een goede balans tussen emotie en ratio, tussen weten en aanvoelen. Mensen hebben niet voor niets een hoofd én een hart en we proberen beide goed te benutten. Alleen op die manier kan in onze visie een deelnemer echt een verschil maken.

Wat vragen we van deelnemers aan een training?

Vooropgesteld: wie deelneemt aan een training heeft ook echt de wil om iets bereiken. Wat dat doel precies is, bespreek je als deelnemer met de direct-leidinggevende binnen jouw organisatie, voorafgaand en tijdens de training. Op deze leerdoelen wordt de training voor je afgestemd. Ook vragen we om ruimte te maken voor 'huiswerkopdrachten'. Dat wil zeggen dat je in de werkomgeving uitprobeert wat je je in de training eigen hebt gemaakt. Dat waarborgt dat de opgedane inzichten in de trainingssituatie ook blijvend in de werksituatie worden meegenomen. Verder zijn de trainers van Van Harte & Lingsma niet de gemakkelijkste, maar zij nodigen deelnemers uit om zich eveneens kritisch en zelfbewust op te stellen.

Over Van Harte & Lingsma

Van Harte & Lingsma is al 25 jaar toonaangevend in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Het bureau verzorgt (beroeps)opleidingen, trainingen en coachingstrajecten gericht op leiderschap en management, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie, persoonlijke effectiviteit en communicatie. Daarnaast levert Van Harte & Lingsma advies gericht op veranderprocessen, teamontwikkeling en betrokkenheid. Van Harte & Lingsma heeft 50 medewerkers en is gevestigd in Oegstgeest.

Referenties

 • op aanvraag
  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Rhijngeesterstraatweg 40d
  • 2341 BV Oegstgeest
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Speulderbosweg 54
  • 3886 AP Garderen
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Hogesteeg 50
  • 3886 MA Garderen
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Buunderkamp 8
  • 6874 NC Wolfheze
  • Nederland
  • Postaal adres
   (Hoofdlocatie)
  • Rhijngeesterstraatweg 40d
  • 2341 BV Oegstgeest
  • Nederland
Training Persoonlijke Profilering

Wat ik zo goed vind is de aanpak: met de respect voor de ander en zijn gevoelens wordt een duidelijke spiegel voor gehouden. Die kan soms heel confronterend kan zijn maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De training heeft opgeleverd dat ik een beter zelfbeeld heb en meer veerkracht als het gaat om ontvangen feedback. Dat heeft me meer zelfvertrouwen gegeven Op mijn werk sta ik daardoor steviger in schoenen. Ik weet beter waar mijn kracht ligt en vanuit die kracht werk ik nu Ik ben duidelijker, ik kies voor de aanpak van problemen of projecten die bij mij past. Dat geeft meer kleur aan mij en aan mijn werk Het is moeilijk om van tevoren te omschrijven wat je van de training kan verwachten. Iedereen ervaart training anders. Maar dat de training heftig en diepgaand is is duidelijk. Daar moet je wel voor openstaan anders kan je er beter niet aan beginnen.

Schrjf je direct hier in...

Margriet Cuypers (Beleidsmedewerker Veiligheid en Regelgeving), NS
Training Persoonlijke Profilering

Je leert jezelf kennen door de training persoonlijke profilering Het is een heel heftige week geweest, is haast niet in woorden samen te vatten wat de training met me heeft gedaan. Ik heb steeds meer momenten waarin ik me realiseer wie ik ben, wat ik doe en hoe ik overkom. Dankzij de PP weet ik nu ook waarom ik op een bepaalde manier reageer. Ik heb beter inzage in waarom andere mensen op mij reageren zoals ze reageren. Dat geldt voor mijn werk en nog meer voor privé. De relatie met mijn omgeving is er echt door veranderd.

Ruud Hoogestegen (Wachtchef WA), Port of Rotterdam
Training Persoonlijke Profilering

De trainers waren erg goed. Door de training heb ik een stuk bewustwording meegekregen. Hoewel ik van te voren wist dat het gaat om een stuk bewustwording, had ik nog meer in willen gaan op: Hoe nu verder? In het vervolg op de training Persoonlijke Profilering ga ik nu de training Personal Branding volgen.

Marieke Hoorweg (Projectmanager Group IT), Delta Lloyd
Training Mindfulness @ Work

Ik ben een rationeel en gevoelig mens. Ik had wel het idee dat mindfulness goed zou zijn voor mij maar kon dat niet heel concreet maken. Ik heb jaren met een bepaald onderwerp gevochten. Doordat ik nu meer vrede heb met mezelf en de mensen om me heen ben ik dat gevecht aan het loslaten. En het bijzondere is dat ik daardoor in de laatste paar maanden meer bereikt heb dan met jarenlang vechten.

Inmiddels is die drie kwartier per dag voor mij zo vanzelfsprekend dat ik het mis als het er niet van komt. En de grootste verassing was voor mij wel dat ik ondanks die drie kwartier per dag meer tijd voor mijzelf heb gekregen. Omdat veel dingen ineens niet meer zo nodig zijn, en omdat ik meer dingen dan voorheen zie als tijd voor mijzelf. Ik droomde nogal eens over bepaalde ideaalbeelden, maar door mindfulness ben ik meer en meer gaan beseffen dat ik me gek laat maken door "de maatschappij", en dat mijn leven veel beter is dan ik tot nu toe wilde geloven.

 

Schrijf je direct hier in op de training Mindfulness...

Training Communicatie, Interactie en Gespreksvaardigheden (KIG)

Het is een prachtige ervaring geweest, die ik nooit meer zal vergeten. Het programma was goed afwissellend (niet te droge stof). De invulling van de trainster was uiterst prettig, ze was betrokken en kwam niet belerend over. Met de andere cursisten heb ik het erg getroffen. Het was een fantastische groep. De training is een absolute aanrader voor iedereen die zich persoonlijk meer wil ontwikkelen. Echte "eye openers" waren het persoonlijke gedrag en het effect daarvan op andere.

 

Schrijf je direct hier op onze communicatietraining in...

Peter
Training Communicatie, Interactie en Gespreksvaardigheden (KIG)

Heel leerzaam. Eerst moet je jezelf leren kennen voordat je effectief kunt communiceren. Een aanrader voor iedereen die confrontatie met eigen gedrag durft te zien.

Schrijf je direct hier voor deze communicatietraining in...

Coachend Leidinggeven

De training Coachend Leidinggeven heb ik met veel plezier gevolgd en met nog meer voldoening afgesloten. De kracht van de training is het persoonsgerichte en de deskundigheid van de trainers, waardoor je bewust word van je eigen kwaliteiten en valkuilen, en daarmee groei je als persoon, op een blijvende, inspirerende manier!

 

Schrijf je direct hier voor de training coachend leidinggeven in...

Arjan Snijders