Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Wat u moet weten over de RI&E

Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch

  • Beschrijving
  • Overzicht

Elke organisatie moet een actuele RI&E hebben. Waar moet u op letten bij het maken van een RI&E en bij het prioriteren van de actiepunten? Wat zegt de ARBO-wet hierover? En hoe maakt u een RI&E voor meerdere locaties? U hoort het op de training Wat u móet weten over de RI&E.

Na het volgen van deze training

  • Kunt u een RI&E uitvoeren
  • Weet u welke risico's u direct of op korte termijn moet aanpakken
  • Weet u hoe u de RI&E kunt uitvoeren voor een bedrijf met meerdere locaties
  • Bent op de hoogte van actuele wetgeving ten aanzien van de RI&E

In veel risico-inventarisaties worden alle gevaren en risico's beschreven en in grootte gewogen. Vervolgens worden deze in plannen van aanpak ondergebracht en worden termijnen aan de uitvoering van maatregelen gekoppeld. Deze systematiek kunt u niet bij alle risico's toepassen. Bepaalde gevaren moeten namelijk direct worden aangepakt omdat hiervoor duidelijke wettelijke voorschriften bestaan. Wanneer deze gevaren en risico's in een plan van aanpak worden ondergebracht, kan het zijn dat ze nog langere tijd blijven bestaan. De wettelijke voorschriften worden dan overtreden.

De wetgeving is niet duidelijk over de aanpak van de gevaren en risico's. Aan de ene kant staan er stellige voorschriften en aan de andere kant lijkt het alsof alle gevaren en risico's via een risico-inventarisatie gewogen en gefaseerd aangepakt mogen worden. Bedrijven worden hierdoor op het verkeerde been gezet.

In de training Wat u móet weten over de RI&E wordt ingegaan op veel aspecten van de RI&E en wordt het duale karakter van de arbowetgeving toegelicht. U krijgt praktische handvatten hoe u hiermee om kunt gaan.

Gratis bij uw inschrijving: zakboek 'Wat u moet weten van de RI&E'.

Accreditatie / PE punten
Waardering Hobéon SKO-AH en/of Waardering Hobéon SKO-VK: op aanvraag

Sprekers
dr. Wim van Alphen
Veiligheidskundige
Stichting PHOV
Zelfstandig consultant en trainer in tal van veiligheidskundige en arbeidshygiënische (o.a. microbiologie) onderwerpen. Voert al ruim 20 jaar risico-inventarisaties uit, toetst RI&E's van anderen en is auteur van het boek 'Handboek risicobeheersing; een stappenplan voor het maken van een risico-inventarisatie'.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Kosten €450
Les locatie type Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Website www.kerckebosch.nl/arbo-veiligheid/wat-u-moet-weten-over-de-rie-e1490
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand oktober
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Geen