Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Assetmanagement

TU Delft

  • Beschrijving
  • Overzicht

Assetmanagement

Assetmanagement: volop in beweging, volop in transitie. Waar het begon met het risicodenken in het operationele onderhoud & beheer zien we de laatste jaren een sterke opschaling naar het tactisch systeemdenken en het strategische ketendenken.

Uw persoonlijke leerwinst

U begrijpt uw plaats, rol en verantwoordelijkheid in het totale werkveld van assetmanagement. U heeft instrumenten aangereikt gekregen om uw eigen rol zo goed mogelijk in te vullen en u doet dit op basis van de meest recente inzichten uit de wetenschap. Ook begrijpt u de taken en rollen van uw collega's en de wisselwerking met uw rol.

De opleiding is zo opgezet, dat de deelnemer na afloop:

  • zijn plaats, rol en verantwoordelijkheid in het totale werkveld van assetmanagement begrijpt.
  • Instrumenten aangereikt krijgt om zijn eigen rol zo goed mogelijk in te vullen en dit doet op basis van de meest recente inzichten uit de wetenschap.
  • De taken en rollen begrijpt van collega's en de wisselwerking met zijn eigen rol.

Programma

De opleiding bestaat uit drie modulen met elk vier Masterclasses en vier Topclasses.

Masterclasses zijn gericht op de basisvaardigheden van assetmanagement. Topclasses gaan verder en dagen u op academisch niveau uit om over uw eigen grenzen te kijken.

Module 1 Proces & Organisatie

In deze module staan mens, organisatie en stakeholders centraal. In de Masterclasses leert u wat de organisatorische randvoorwaarden zijn voor een succesvolle implementatie van assetmanagement. In de Topclasses nemen we u mee naar de laatste ontwikkelingen: complexe besluitvorming in een dynamische omgeving.

Module 2 Techniek

In de module Techniek leert u de instrumenten kennen die nodig zijn om assetmanagement toe te passen. In de Masterclasses leert u de basistechnieken om bijvoorbeeld een afweging te maken tussen functionele prestaties, risico's en kosten. In de Topclasses maakt u kennis met de meer geavanceerde methoden en de toepassing hiervan in de praktijk.

Module 3 Markt

In de module Markt staat de interactie tussen de eigen organisatie en de markt centraal. De basis marktfunctie voor goed assetmanagement leert u in de Masterclasses. De nieuwste ontwikkelingen komen in de Topclasses aan bod.


Examen

Aan het begin van een module formuleert u samen met uw docent en uw begeleider op uw werk een eigen casus. Tijdens het leertraject werkt u aan deze casus. U ontvangt hierbij persoonlijke begeleiding van één van de docenten.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 60 weken
Locatie Delft
Tijden Avond
Kosten €3025
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Website www.assetmanagement.tudelft.nl
Lesmethode Praktijkopdrachten / cases
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Startmaanden maart, september
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Diploma