Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Triple Impact

8.77 1 1 10
 • Beschrijving
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers
 • Testimonials
 • Vraag & antwoord

De drijvende kracht achter Triple Impact is Hans 't Hart (1962), psycholoog NIP. De passie van 't Hart is om mensen zowel zakelijk als privé te helpen om in hun leven een grotere voldoening en effectiviteit te bereiken. Technieken en werkvormen hebben vooral geloofwaardigheid en impact als cliënten merken dat de coach een bewijs is van de effectiviteit ervan.
't Hart hecht daarom grote waarde aan integriteit en transparantie. Kenmerkend voor zijn stijl van werken is humor, confrontatie, diepgang, en procesgericht werken. Hij heeft inmiddels ruim twintig jaar ervaring als trainer, coach en therapeut.

De Triple Impact naam verwijst naar de drie niveaus waarop de training (en andere vormen van coaching) impact heeft: Praktijk (vaardigheden, kennis), Proces (hoe gedraag je je binnen de groep) en Persoon (het aanpakken van de innerlijke blokkades die verandering in de weg staan). De trainer werkt tegelijkertijd op deze drie niveaus tijdens trainingsdagen. In de brochure Persoonlijke Effectiviteit & Communicatie wordt deze werkmethodiek (3P-methode©) uitgebreid toegelicht.

» Informatie open opleidingen
  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Nijverheidsweg-Noord 60/64
  • 3812 PM Amersfoort
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Berencamperweg 4
  • 3861 MC Nijkerk
  • Nederland
  • Postaal adres
   (Hoofdlocatie)
  • Nijverheidsweg-Noord 60/64
  • 3812 PM Amersfoort
  • Nederland
 • Hans 't Hart
  drs. Hans 't Hart
  Docent

  De drijvende kracht achter Triple Impact is Hans 't Hart (1962), psycholoog NIP. In 1999 richtte hij 't Hart Communicatie op. Hij verzorgde onder die naam jarenlang trainingen op het gebied van Persoonlijke Effectiviteit & Communicatie, Teamsamenwerking en coachingtrajecten binnen het bedrijfsleven.

  De reis

  Na 5 jaar verwezenlijkte hij een andere droom door in 2005 met zijn vrouw naar Canada te emigreren. Door persoonlijke omstandigheden moesten zij na een paar maanden toch besluiten terug te keren. Ondanks dat de keuze tot op de dag van vandaag goed is, bracht dit een behoorlijk emotionele aardverschuiving met zich mee, ook relationeel.

  Hij volgde daarna opleidingen in het buitenland voor relatietherapie. Hierin leerde hij de nieuwste inzichten over de werking van het brein en hoe je meer regie kan krijgen op emotionele blokkades. Dit redde niet alleen zijn huwelijk. Hij integreerde deze inzichten in de training, waardoor de effectiviteit enorm bleek toe te nemen. Als je namelijk een team van twee zo effectief kunt herstellen, kun je dat ook met een team van 7 of 8. De ratings voor de training schoten omhoog (zie reviews).

  De passie

  De passie van 't Hart is om mensen zowel zakelijk als privé te helpen om in hun leven een grotere voldoening en effectiviteit te bereiken. Technieken en werkvormen hebben vooral geloofwaardigheid en impact als cliënten merken dat de coach een bewijs is van de effectiviteit ervan.
  't Hart hecht daarom grote waarde aan integriteit en transparantie. Kenmerkend voor zijn stijl van werken is humor, confrontatie, diepgang, en procesgericht werken. Hij heeft inmiddels ruim twintig jaar ervaring als trainer, coach en therapeut.

  Triple Impact

  Bij de herstart van het bedrijf veranderde de naam in: Triple Impact. Dit verwijst naar de drie niveaus waarop de training (en andere vormen van coaching) impact heeft: Praktijk (vaardigheden, kennis), Proces (hoe gedraag je je binnen de groep) en Persoon (het aanpakken van de innerlijke blokkades die verandering in de weg staan). De trainer werkt tegelijkertijd op deze drie niveaus tijdens trainingsdagen. In de brochure Persoonlijke Effectiviteit & Communicatie wordt deze werkmethodiek (3P-methode©) uitgebreid toegelicht.

Je leerde veel van een ander

“Ik heb de training gevolgd in een kleine groep van verschillende personen; dit betekende dat er ruim de tijd was om iedereen aandacht te geven en dat je veel leerde van een ander. De locatie was zeer goed: tegenover station Amersfoort; zeer centraal in het land dus en goed te bereiken. Ook de catering was overigens goed verzorgd!Wat trainer betreft: we hadden niet alleen te maken met een goede psycholoog die goede, diepe vragen stelde; maar ook op twee cursusdagen met acteurs die rollenspellen met je oefenden en zichzelf ook goed konden verplaatsen in de ander.Kortom: een cursus die eigenlijk iedereen moet doen; je wordt er persoonlijk en in je werk sterker van!”

Jelle Folkeringa
Je leert omgaan met andere persoonlijkheden

“Een hele goede training, met de nadruk op training: je leert omgaan met je eigen ervaringen en met die van anderen. En doordat het een training is met een kleine groep leer je omgaan met andere persoonlijkheden. Heel praktisch dus en ik vind het resultaat daardoor veel beter dan van een individuele training die ik enkele jaren geleden ergens anders volgde.De trainer Hans 't Hart is geweldig: hij weet overal raad mee. Hij spiegelt de deelnemers en legt het daardoor problemen terug in de groep om op te lossen. En dat alles doorspekt met humor! Nu na zes weken kijk ik met plezier op de training terug en uiteraard ook doordat ik er echt dagelijks iets aan heb. En regelmatig herhaal ik zaken voor mijzelf door de Zoomers. Had ik dit maar jaren eerder gedaan... een echte aanrader dus!”

Age
(H)erkennen van je eigen persoonlijke blokkades en hoe je hiermee om kan gaan

“Deze training is geweldig. In de loop van 7 weken training leer je jezelf en anderen beter kennen en inschatten. De nadruk van deze training ligt op het (h)erkennen van je eigen persoonlijke blokkades en hoe je hier mee om kan gaan. Trainer Hans 't Hart weet feilloos je vinger op je gebreken te leggen en geeft je een oplossingsrichting. Doordat het aantal cursisten beperkt is, is er voldoende persoonlijke aandacht voor elk cursuslid. Deze training is iedereen aan te raden!”

Rene
Je leert jezelf en je omgeving beter begrijpen

“Training is bijzonder confronterend, maar als je de flexibiliteit en het lef op kunt brengen, dan leer je jezelf en je omgeving beter begrijpen. Binnen de training heb ik veel respect, maar ook een zeer kritische houding ervaren van de deelnemers. Hans (de trainer) is bijzonder kundig en scherp in de begeleiding van de groep, maar ook om uiteindelijk de vinger op de zere plek te leggen van individuele deelnemers (vaak waar je 'm zelf niet verwacht had!). Complimenten!!”

Bert
Het is een leuke maar ook confronterende cursus

“De cursus heeft inzicht gegeven in mijn eigen persoonlijkheid. Ik heb geleerd om mijn eigen denkbeelden te respecteren maar ook die van anderen. Het is een leuke maar ook confronterende cursus. De trainer is in staat om op correcte maar soms ook humoristische manier hier mee om te gaan.Als je je persoonlijke effectiviteit wilt verbeteren, is dit een echte aanrader!”

Danny de Groot
Door de groepsgesprekken wordt er continu geoefend met de opgedane theoretische kennis

“De training van Triple Impact is zeer waardevol en nuttig. Als je dacht je zelf goed te kennen dan is dat beeld na deze training toch echt veranderd. En dan op een positieve manier. De training geeft inzicht in je eigen (communicatie)gedrag en de weerslag daarvan op anderen. De trainingsopzet (een groep van 7 personen en 8! trainingdagen) is er op gericht om vaardigheden aan te leren. Door de groepsgesprekken wordt er continu geoefend met de opgedane theoretische kennis. Dit is soms confronterend voor jezelf maar door de grote deskundigheid en de lange ervaring van trainer Hans wordt dit zeer goed opgepakt en uitgepraat. Er is dus veel ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Hans is een ervaren trainer en staat met veel enthousiasme en humor voor de groep. Een echte aanrader!”

Mark Boschman
Een aanrader als je je enthousiasme, energie en mogelijkheden ten volle wilt gebruiken.

“Ik heb deze training uitgezocht om als mid career professional mezelf te kunnen doorontwikkelen op persoonlijk gebied. De door Triple Impact ontwikkelde methode legt de focus op persoonlijkheid, karakter en het omgaan met eigen remmingen en "beren op de weg". Door onze groepsgrootte (6 man) en frequentie van bijeenkomen (wekelijks) heeft iedere deelnemer ruime tijd en aandacht gekregen om zijn leerdoelen op gebied van persoonlijke effectiviteit te behalen. Ik raad deze cursus aan alle voor mensen die merken dat het niet altijd lukt hun enthousiasme, energie en mogelijkheden ten volle te kunnen gebruiken. Ik kijk met veel genoegen terug op de cursus en gebruik het geleerde dagelijks zowel in mijn privé als tijdens mijn werk.”

Dolf Gerritse
Je leert echt anders te kijken naar situaties

“De training is zeer effectief en leert je situaties vanuit een andere invalshoek te bekijken. Dit wordt bereikt door een praktijkgerichte benadering van onder andere oefensessies, rollenspellen en externe acteurs. De trainer is zeer bekwaam, gedreven en enthousiast en kan problemen en knelpunten bij deelnemers op een manier oplossen die het beste past bij de deelnemer. Hij neemt alle tijd voor de groep en stelt zich erg open op wat positief werkt op de groep. De groepsgrootte is perfect om voldoende interactie te hebben en om ieder individueel aan bod te laten komen.De training gaat dieper dan wat in eerste instantie het probleem lijkt en daardoor leer je echt anders te kijken naar situaties. Erg confronterend maar ik heb vrijwel direct een positieve verandering bij mijzelf ervaren! Een echte aanrader!”

Suzanne
Het werken met acteurs helpt echt en werkt diep door.

“In een kleine groep, met veel vaart en humor en onder kundige leiding van een gedreven en ervaren trainer, leer je jezelf en anderen beter begrijpen. Ik kan deze training van harte aanraden. Kreeg veel inzicht in de manier waarop ik communiceer en mezelf presenteer en het effect daarvan op anderen. Het voortdurend oefenen van praktijksituaties en het werken met acteurs helpt echt en werkt diep door. Pittige training, maar bijzonder waardevol! ”

Saskia
Het resultaat hiervan is dat wij als team nog beter functioneren

“De training van Triple Impact vind ik erg goed, doordat je veel inzicht in je eigen doen en laten krijgt. Doordat er veel wordt stilgestaan bij persoonlijke behoeften van de cursisten wordt het maximale eruit gehaald. Hierdoor kan de training soms confronterend zijn. Dit zorgt echter voor een goede band met de andere personen en leert je weer nieuwe denkwijzen. Op mijn werk hebben nu drie mensen deze training voltooid en het resultaat hiervan is dat wij als team nog beter functioneren. Ik zou deze training aan iedereen willen aanraden!”

Laurens van Run
Een training die je leven op zijn kop zet.

“Een training die je leven op zijn kop zet. Best wel confronterend maar daardoor ook zeer leerzaam. Je wordt niet doodgegooid met allerlei mooie theorieën maar de trainer zet alles in het werk om de theorie ook daadwerkelijk persoonlijk te ervaren. Doordat we samenkwamen in een klein groepje was er voldoende aandacht voor iedereen. Door de open sfeer konden we bovendien erg veel van elkaar leren. Na afloop van de training duizeld het even maar inmiddels hebben alle ervaringen een plaats gevonden. Een aanrader als je niet te bang bent voor de confrontatie met jezelf.”

Walter Brands
Deze training heeft nu al mijn leven veranderd in positieve zin

“Deze training is echt geweldig! Die driedubbele impact heeft ie zeker. Deze training heeft nu al mijn leven veranderd in positieve zin, zowel als op het werk als in privé. Dit is geen training waar je veel theorie aanhoort, bespreekt en studeert, maar waar je lekker veel kan oefenen en direct in de praktijk kan brengen en oefenen. De kennis die je hier mee krijgt zal je niet meer vergeten zoals vele trainingen, workshops etc. Ik kan je vertellen dat deze training meer dan driedubbel het geld waard is! Echt een topper dus! ”

Jayton van den Berg
In de dagelijkse praktijk pluk ik de vruchten van deze training.

“In een redelijke korte tijd van 7 trainingen van een dag en een terugkomdag heb ik veel geleerd over het omgaan en positief beïnvloeden van de communicatie waarin sprake is van emotionele spanning. De training die wordt gegeven in een kleine setting van maximaal 8 deelnemers is zeer doeltreffend. Je leert van elkaar en je leert door te voelen en te ervaren. Hans 't Hart is een zeer deskundig, integer en humoristisch. Hij zoekt wel je grenzen op en confronteert je met je valkuilen. Pijnlijk, ja. Leerzaam zeer zeker. In de dagelijkse praktijk pluk ik de vruchten van deze training. Ik kan Hans van harte bij je aanbevelen. Twijfel je nog, neem dan je kans om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met hem aan te vragen.”

Quirina de Gier (directeur), Kanwel Interim Office Support
Vooral het inleven in de ander was boeiend en interessant

“Ik vond het een uitermate nuttige cursus voor mij. In de relationaire sfeer denk ik in de toekomst hier veel aan te hebben.Vooral het inleven in de ander was voor mij een boeiend en interessant gedeelte van de cursus.Ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd.”

R. Zegveld
Een goede en gedegen training

“Ik vond het een zeer goede en gedegen training. Niet alleen tips en zeker geen trucs, maar leren verbinding te maken met de mensen om je heen en daardoor elkaar beter begrijpen en respecteren. Dit geeft zowel in je werk als in je privéleven een enorme verrijking in denken en handelen. Je moet niet bang zijn om in de spiegel van je eigen ziel te kijken maar Hans zorgt altijd voor een vangnet. Het was veilig en goed om in een kleine groep hiermee aan slag te gaan. Ik heb het als zeer positief ervaren.”

E.K. van der Mooren
Aantoonbaar resultaat

“In deze training wordt je geconfronteerd met het effect van je eigen communicatie op anderen en van anderen op jezelf, verbaal en non-verbaal. Je ervaart hoe het anders, en beter, kan. De cursusleider weet een sfeer te scheppen waarin de cursisten zich veilig voelen en zich durven uiten. Stukje bij beetje krijgen de cursisten meer inzicht en veranderen het eigen gedrag. Door de inzet van acteurs krijgt dit veranderingsproces een extra stimulans. De praktische aanpak van deze intensieve cursus zorgt voor een aantoonbaar resultaat.”

Marry
Iedereen krijgt persoonlijke coaching in de groep

“In de cursus ervaar je hoe je op anderen overkomt en krijg je direct tips. Het fijne aan de cursus is dat iedereen voor zichzelf kan vinden wat die zoekt. De trainer geeft iedereen persoonlijk coaching terwijl je je in een groep bevind. Door de interactie leer je ook veel van de anderen in je groep. ”

Suzanne
Deze training is een groot cadeau voor jezelf!

“Wanneer je daadwerkelijk alle facetten omtrent jouw communicatie met anderen wil verbeteren, zowel privé als zakelijk, dan is deze training een groot cadeau voor jezelf! In een kleine groep waar je jezelf snel veilig voelt wordt je op humoristische wijze geconfronteerd met het feit dat je anderen niet kunt veranderen, maar wel jouw benadering in communicatie naar anderen. Hans \'t Hart leert je stapsgewijs, wat gepaard gaat met een lach en een traan, hoe je de DISC en Zoomers jezelf eigen kunt maken. Hans (en natuurlijk mijn medecursisten).... Bedankt!! Ik ben absoluut een rijker mens geworden!!!”

Mariëlla
De training zet je aan het denken en geeft je een nieuwe kijk op communicatie.

“Voordat ik aan de training begon dacht ik dat ik zou leren om anderen beter te begrijpen, tijdens de training kwam ik er al snel achter dat ik vooral mezelf ging begrijpen! De training geeft je veel inzicht in hoe je je op stelt, wat je eigen (automatische) reacties op anderen zijn en hoe je overkomt op anderen. De training zet je aan het denken en geeft je een nieuwe kijk op communicatie. Hoe kan ik me zo opstellen dat anderen zich gehoord voelen en dat ik zelf ook gehoord wordt, hoe kan ik mijn communicatie inzetten om te komen waar ik wil?De kleine groep en de duur van de training maken dat er ruimte is om allerlei zaken te bespreken en dat er voldoende ruimte is voor iedereen om persoonlijke feedback en tips te krijgen, die vaak verpakt zijn in kleine eye-openers met soms grote (positieve) impact.Een absolute aanrader voor iedereen!”

Marlies
Positieve invloed

“Niet gedacht dat deze training zoveel positieve invloed zou hebben op zowel mijn werk- als mijn privé leven.Bedankt!”

Jasper van Zanten
Ik kan nu zonder al teveel emotie met omgaan met het gedrag van andere mensen

“Deze training heeft mij een heleboel inzichten gegeven. Ik ging er heen met het idee dat ik elke dag een hoop theorie zou hebben en handvaten zou krijgen om met diverse zaken om te leren gaan. De training verliep compleet anders dan verwacht. Geen enkele dag was hetzelfde. Tuurlijk kregen we theorie maar eigenlijk was het de groep die in grote lijnen bepaalde wat de dag zou brengen. Dat waar de groep behoefte aan had werd aangepakt. Ik heb geleerd eerlijk naar mezelf te kijken en te luisteren. Hierdoor ben ik nu in staat om zonder al teveel emotie om te gaan met het gedrag van andere mensen (dat was 1 van mijn leerdoelen) en ik heb geleerd om niet teveel druk op mezelf te leggen dat alles perfect moet zijn (een ander leerdoel). Hans is een trainer als geen ander. Hij geeft de training met heel zijn hart en ziel. Daardoor komt hij zeer gedreven, enthousiast en zeker professioneel over. Mede door hem heb ik mij veilig genoeg gevoeld om al mijn emoties te tonen als deze naar boven kwamen en hij heeft mij gestimuleerd er mee aan de slag te gaan. Veiligheid binnen de groep staat voor alles in deze training. De groep die samengesteld word voor de training is zeer divers. Hierdoor kom je met verschillende typen mensen en leerdoelen in aanraking wat de training zeer divers en leerzaam maakt. Door de hechtheid van de groep was de laatste dag best emotioneel en hadden we eigenlijk allemaal moeite om afscheid te nemen van mekaar. Al met al was dit een training die ik nog nooit eerder mee heb gemaakt en ik ben ontzettend blij dat ik er deel van uit heb mogen maken.”

Sylvia Limburg
Zowel zakelijk als privé beter communiceren

“Ik zal zeker nog vaak terug denken aan deze training en de speciale momenten die ik heb mogen ervaren tijdens en door deze training! Ik heb niet eerder een training mogen (of gevonden) dat zowel het zakelijke aspect van communiceren alswel de communicatie in je privéleven aantikt. Echt Hans, complimenten!!! En bedankt voor de ervaring!”

Miranda
Ik ben aan een reis begonnen...

“Deze training was voor mij een unieke belevenis. Samen met Hans en mijn mede-cursisten ben ik aan een reis begonnen die mij heeft laten ervaren wat nodig is voor een goede communicatie. Daarbij komen ook je valkuilen aan bod. Dat laatste was voor mij best confronterend maar is alleen maar goed. Uiteindelijk hebben maar weinig mensen leren fietsen zonder daarbij te vallen, toch?. Bij Hans ben je in goede handen. Door zijn bevlogen en unieke manier van training geven, weet hij de juiste snaar te raken en komt datgene bij de groep naar boven wat nodig is om de cursus tot een succes te maken.”

Joan
Het kwartje 'waarom' is nu wel duidelijk gevallen

“Toelichting: Een verdomd interessante cursus. Waarom reageer jij en anderen zoals je reageert? Op het werk, maar ook privé. Dan blijkt er toch wel heel veel vanuit automatische systemen in jezelf te komen, die zich door allerlei persoonlijk ervaringen (met name vanuit het verre verleden) zich hebben gevormd. Het onderbewustzijn speelt daarbij een sterke rol. Bij elke persoon is dit anders. Hans laat je zien en merken waar dit vandaan komt. Ik wist dit al voor een groot gedeelte, maar het is nu nog duidelijker geworden. Het kwartje 'waarom' is nu wel duidelijk gevallen. Vandaar uit ontstaat de weg van begrip over dat gedrag van jezelf en van anderen. Daardoor ontstaan mogelijkheden om daar dan bewuster mee rekening te houden. Hierdoor kom je beter in contact met jezelf en anderen en dat is de sleutel om meer te bereiken. Zowel op je werk, als privé. Het toepassen daarvan is niet makkelijk, maar gelukkig hoeft dat niet. Het is weg die zich geleidelijk moet ontwikkelen . Ik ben de weg op gegaan en hoop dat ik het punt zal bereiken dat het vanzelf gaat. Ik ben in ieder geval alvast onderweg...”

Johan
Emotief leren met resultaat

“Deze training was een leerzaam traject waarin vooral het ervaren voorop stond. Ze raakt daarbij aan de diepere/oudere lagen van de persoonlijkheid, waar de bronnen liggen van onze communicatiestijl en onze persoonlijke effectiviteit. Emotief leren dus en dat gaat er dus af en toe emotioneel aan toe. Hans weet met al zijn ervaring de groepsprocessen stevig, en met relativerende humor in goede banen te houden, zodat het individu en het collectieve leerproces nooit in het gedrang komen. Wat je er zelf in gooit komt er ook weer uit, al ben je daarin ook afhankelijk van je medecursisten. Al met al is het een intensief leertraject dat je in alle soorten (werk/privé)relaties van pas komt. Ik zelf (50+) bracht zeker al de nodige werk- en levenservaring mee, maar bleek niet te oud om stevig te ervaren en daarvan te leren.De training raad ik je aan als je zoekt naar de essentie van effectief communiceren voor jou en daarbij persoonlijke verandering en groei niet uit de weg wilt gaan. ”

Henk Rigter
Ik kan nu eindelijk kiezen anders te reageren

“Dit is zo'n cursus die je niet wilt missen. Vraag je je af waarom je reageert zoals je reageert ? Wil je meer inzicht in waarom je bij een bepaald type collega/familielid/vriend altijd op die bepaalde manier geraakt wordt ? Ik heb het nu eindelijk begrepen en dus kan ik er nu zelf voor kiezen dat ik anders wil reageren. De trainer Hans 't Hart wijst je op zo'n opbouwende manier op die dingen die je soms niet wilt of kunt zien dat je na het doorlopen van de cursus onvermijdelijk het gevoel van persoonlijke groei zult hebben. Door de kleine groep kom je snel toe aan jouw eigen leermomenten en ben je verzekerd dat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. ”

Yolanda
bijzonder intensief en effectvol

“Ik heb deze training als bijzonder intensief en effectvol ervaren. Kan ik een ieder aanraden. In een setting van 8 personen werden voorbeelden uit de dagelijkse werk- en leefervaring aangedragen en daar werd als casus meegwerkt. Soms confronterend, meestal erg effectvol.”

Dick Hesselink
concreet en op een constructieve wijze confronterend

“Een kwalitatief hoogstaande training en een inspirerende trainer met diepgang, wijsheid en humor. Deze training heeft me inzichten opgeleverd waar ik nog lange tijd mee vooruit kan. In een zeer veilige setting wordt op toegankelijke wijze een breed scala aan psychologische inzichten toegelicht, en deze worden direct in de praktijk gebracht door middel van oefeningen. Er is veel aandacht voor persoonlijke vraagstukken waardoor het leereffect concreet en op een constructieve manier confronterend is.”

Bregje
Het is geen trucje dat je leert..

“Ik heb deze ervaring als zeer plezierig en leerzaam ervaren. Duidelijke pluspunten zijn: kleine groepen, duidelijke theorie, goeie afwisseling van theorie en praktijk en een zeer ervaren en plezierige trainer. Voor alle deelnemers wordt de tijd genomen en er heerst een zeer gemoedelijke sfeer. Al met al heeft deze training mij veel gebracht. Natuurlijk moet je het zelf doen maar ik heb goede handvatten gekregen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ben nu meer achter de oorzaken gekomen. Het is dus niet een trucje dat je leert maar het gaat verder waardoor het uiteindelijke resultaat ook beter is. Ik heb een beter beeld van mezelf gekregen. Deze training is zeer zeker een aanrader.”

Erwin
Veel praktijk oefeningen

“Erg leerzame cursus met veel humor en persoonlijke aandacht. Niet teveel theorie maar lekker veel praktijk oefeningen.”

Rilana
Een motiverende training

“Ik vond dit een bijzonder inspirerende en motiverende training. De training geeft een diep inzicht in de gevolgen van de houding van de cursist in zijn/haar communicatie naar anderen. Door training in groepsverband, levert elke trainingsdag een zeer intense en vooral bruikbare feedback op waar je in het dagelijkse leven wat aan hebt. De betrokken en goed onderlegde trainer draagt hier sterk aan bij. Michiel ”

Michiel
Nu zo anders met gesprekken en situaties om...

“Daar waar iedereen met werkgerelateerde vraagstukken de training startte, kwamen we via de bespreking van algemene communicatiestijlen, methodes en andere theorie (overigens met een prettige dosis humor en zinvolle oefeningen), bij heel persoonlijke issues. En het bijzondere is, dat dit in zo'n veilige setting gebeurde, dat het goed voelde en je het daarmee over heel essentiele dingen had, die voor de meesten heel herkenbaar waren. Mijn opbrengst? Buitengewoon waardevolle inzichten die ertoe hebben geleid dat ik anders naar mijzelf en anderen kijk, en op een andere manier gesprekken, situaties, conflicten en presentaties aan ga. Oftewel...er zijn zoveel redenen om deze training te volgen...dat er eigenlijk geen reden is om het niet te doen... ”

Daniela
Het DISC-model was voor mij de ontbrekende schakel

“Aanleiding voor mij was het feit dat ik een eigen bedrijf ga opstarten en dan ook met verschillende type mensen moet leren omgaan. Voor mij betekende dat 2 dingen, hoe ga ik om met mensen die meteen de details in willen gaan en hoe dim ik mijn enthousiasme en geef ik meer ruimte voor anderen. Het DISC-model was voor mij de ontbrekende schakel, ik begrijp nu waar ik op moet letten en hoe ik me moet voorbereiden. Het is daarnaast bijzonder knap hoe Hans 't Hart uit een ogenschijnlijk onschuldig gesprek iedere keer weer exact die punten weet te halen die van belang zijn. Dat is elke keer weer anders, maar geeft je zoveel inzicht. De groep was gemeleerd, het vertrouwen naar elkaar, kwam eigenlijk heel snel tot stand. Mensen die allemaal hun eigen "probleempjes" hebben op heel verschillende vlakken, helpen elkaar om tot betere inzichten te komen. Een mooie aanvulling op mijn NLP-practitionersopleiding en een echte aanrader. ”

Fred van Dijk
Een spiegel word je voorgehouden..

“ Aanleiding voor mij was het goed communiceren op alle niveau’s. Daarbij zijn de technieken en de rollenspellen een goed hulpmiddel. Tevens word je een spiegel voor gehouden, waardoor je grip krijgt op je valkuilen. Het DISC-model waarmee gewerkt wordt maakt je duidelijk dat er veel verschil zit in mensen en hoe je daar mee om moet gaan. De cursusleider is een zeer gespecialiseerd persoon die snel ziet hoe iemand in elkaar zit en de vinger precies op de zere plek weet te leggen. Het heeft mij bijzonder geholpen om deze technieken in de praktijk toe te passen. Ik sta er 100% achter om deze cursus bij anderen aan te raden. Tevens is de locatie waar de cursus gehouden wordt bijzonder geschikt. ”

Jan Feitsma
Niet veel bureaus kunnen hieraan tippen...

“De trainer Hans 't Hart combineert een scala aan theorieën en praktijkervaring tot een trainingsprogramma waar weinig bureaus aan kunnen tippen voor mijn gevoel. De verschillende dagen waren nooit voor 100% vastgelegd qua inhoud. Sterker nog, er wordt juist ingespeeld door de trainer op de interactie die in de groep ontstaat. Door interventies te plegen bij deelnemers, gedrag duidelijk te maken en tips te geven effectiever te zijn in de communicatie naar elkaar toe. Door deze dynamiek, een kleine groep en veel persoonlijke aandacht is dit voor mijn gevoel de beste methode om als trainer effectief te zijn. Ik heb veel bewondering gekregen voor Hans, overigens een zeer zachtaardig persoon en prettig om naar te luisteren. Diverse deelnemers in de groep hadden behoorlijk wat 'baggage' uit het verleden. Zij hebben tijdens de cursus inzicht gekregen in hun ware emoties, vervolgens handvatten gekregen van de trainer en de groep om de 'baggage' (zogeheten pakketjes door Hans) weg te werken. Door wekelijks terug te koppelen aan de groep werden (eventuele) vorderingen besproken.Dit had veel impact op de personen zelf, maar ook de andere aanwezige deelnemers. Uiteindelijk is er veel resultaat gehaald op persoonlijk en zakelijk vlak voor alle deelnemers. De één maakt meer concrete stappen op korte termijn, bij de ander (zoals ik) gaat dit in stappen en is het een lange termijnsproces. Wellicht komt dit door een gebrek aan veel 'baggage' uit het verleden. Het neemt niet weg dat ik zeer veel inzicht heb gekregen in hoe personen kunnen zijn/ ingedeeld kunnen worden, wie je zelf bent, hoe je doet en hoe je personen op basis van deze wetenschap kunt benaderen. Hans gebruikt hiervoor de DISC persoonlijkheidstheorie om de deelnemers te toetsen, maar ook om uit te leggen hoe de verschillende persoonlijkheden zich kunnen gedragen. Tijdens de sessies zie je de verschillende deelnemers (en dus verschillende persoonlijkheden) typerend gedrag vertonen. Hier wordt veel over gesproken, worden tips gegeven en is het zaak om tijdens en buiten de sessies om veel te oefenen. Ik kan nog uren doortypen, er gebeurt zoveel tijdens de sessies en daaromheen. Wil je meer inzicht krijgen in jezelf, je omgeving en persoonlijk effectiever worden? Dan is deze training van Triple Impact van Hans 't Hart er zeker één die je moet overwegen. De training kan nog op een paar punten worden verbeterd. Ik zou zelf vooral behoefte hebben om de verschillende genoemde theorieën van Hans als handige samenvatting te ontvangen. Uiteindelijk vormt dit de basis waarop deze training is gestoeld. Daarnaast vind ik de locatie niet voldoende bereikbaar voor personen die met het OV komen. Ik kwam zelf uit Utrecht en reisde wekelijks naar Nijkerk met de trein. Vervolgens huurde ik een OV-fiets, maar die was er niet altijd en moest ik lopen. In de zomer geen probleem, maar als je in de winter een cursus volgt is dat niet prettig. Kortom, een beter bereikbare locatie zou ik prettiger vinden. ”

Pieter
Veel handvatten..

“De training heeft mij enorm veel inzicht gegeven in mijzelf, maar ook in anderen. Ik heb veel handvatten gekregen om signalen op te pakken en die een plaats te geven. Dit maakt de communicatie met anderen begrijpelijker en daarmee veel eenvoudiger. Hans 't Hart, de trainer, geeft de training enorm goed. Hij maakt, op een respectvolle wijze, jouw blokkades zichtbaar en leert je daar mee om gaan. Hij daagt je uit om jezelf te verbeteren! ”

Gerrit de Regt
Zeer waardevol...

“Een intensive training waarbij elke dag een waardevolle inbreng heeft gegeven voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Hans (trainer) weet elke situatie om te zetten in een leer ervaring met hoog rendement voor mij persoonlijk als voor de andere groepsleden. Theorie en praktische adviezen wisselen elkaar af. Ik kijk terug op een paar zeer waardevolle dagen.

Hubert van Boheemen
Een avontuur....

“Een training die ik niet had willen missen! Het heeft me veel inzicht, kennis en handvatten gegeven waarmee ik verder kan. Gedurende de trainingsdagen werd ontzettend veel behandeld. Variërend van 'simpele' gesprekstechnieken tot diepgaande persoonlijke issues. Soms erg confronterend maar uiteindelijk heel goed voor de bewustwording (over je eigen gedrag en dat van anderen). Het fijne aan de training vond ik het werken met een groep. Samen met de groep start je een avontuur waarvan je van te voren niet weet wat en waar het je zal brengen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Dus ook tijdens moeilijke momenten, heb je elkaar. Daarbij is Hans een fijne coach die iedereen persoonlijk begeleid en met zijn humor soms wat lucht geeft aan het geheel. Ik kijk erg tevreden terug op de training (mis het zelfs een beetje!).”

Marlieke
Dagelijks toepasbaar

“Een zeer praktische training gegeven door een professionele, betrokken en bevlogen trainer. Je leert jezelf en anderen beter te begrijpen. De training heeft mij inzichten gegeven en vaardigheden bijgebracht die ik sindsdien dagelijks kan toepassen.”

Pedro

30-06-2014
Waarom werkt trainingsformule (3P-Methode®) zo effectief?

Mensen demonstreren hun issues vaak door de manier waarop ze op andere mensen reageren. Een teruggetrokken persoon zal zich ook tijdens sessies terughoudend opstellen. Vaak zijn mensen zich niet bewust van hoe zij op andere mensen overkomen. Deze automatische gedragen worden ingegeven door de het karakter, de opvoeding en de sociale omstandigheden.

Al vroeg leren mensen pijnlijke momenten te 'overleven' door te leren vechten, vluchten, bevriezen of zich te onderwerpen. De reactie die ons het meeste oplevert, zal steeds meer onderdeel worden van ons gedragsrepertoire. Hoewel we vaak niet meer stilstaan bij de oorsprong van dat gedrag (bijvoorbeeld veel gepest zijn op school), wordt dit gedrag automatisch ingezet in tijden dat we ons onder druk gezet voelen. Zodra de omgeving onveilig of onzeker aanvoelt, schakelen we over op deze automatische gedragingen. Dan worden we reactief in plaats dat we constructief reageren.

Als iemand bijvoorbeeld kritiek op ons heeft, kunnen we zonder dat we dat willen ineens in de verdediging schieten (vechten). En juist dat voelt op dat moment dan heel gerechtvaardigd. De ander voelt de lading van onze communicatie uiteraard goed. Dat zal hem in zijn reactiviteit kunnen triggeren. Daarmee zal de communicatie verslechteren. Dat is ook de reden dat het in contact brengen met de feedback van anderen (een groep of coach) zo waardevol is. Daardoor worden mensen zich bewust van hun overreactie of onderreactie. Feedback geven op en krijgen over deze vaak onbewuste reacties vormt daarom een belangrijk onderdeel van onze trajecten. Er vindt dan een patroononderbreking plaats die de client in staat stelt om het automatisme ervan te doorbreken. Deze spiegel doet hem beseffen dat zijn reactie van vechten, vluchten, bevriezen of onderwerpen een codetaal is voor een onvervulde behoefte of pijn. De 3P-Methode® vormt dan een duidelijk hulpmiddel om de reactiviteit te leren begrijpen. Het doel is dat clienten leren om te stoppen met reactief te zijn om te komen tot constructieve communicatie over pijnpunten en behoeften.

30-06-2014
Wanneer kies ik voor een groepstraining en wanneer voor een individueel traject?

Beide benaderingen hebben voor- en nadelen. Het voordeel van een individueel traject is dat het heel persoonlijk kan zijn en op maat op uw wensen kan worden afgestemd. Het nadeel is dat zodra uw interactie met anderen moet worden onderzocht, het enige materiaal waarmee gewerkt kan worden is de relatie tussen u en de coach, of tussen u en de verbeelde 'derde' partij (via het neerzetten van stoelen, waarmee u kunt voorstellen dat daar de bewuste persoon zit). Door wisseling van positie van uw eigen stoel naar die van de ander, kan inzicht worden verkregen in allerlei persoonlijke processen.

Binnen de interactie van een groep is de 'derde' partij steeds voorhanden. U krijgt zeer geregeld feedback over uw wijze van profileren en daardoor snel grip op knelpunten op het gebied van de communicatie en Persoonlijke Effectiviteit. Het nadeel is doorgaans dat -hoewel de trainingen persoonlijk zijn- de echte persoonlijke kwestie zoals verwerking van oudzeer, doorgaans buiten de training zullen blijven.