Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Digital Risk Management voor Financials

Tilburg University

 • Beschrijving
 • Overzicht

Digital Risk Management is geen IT probleem

Digitale aanvallen op organisaties zijn de norm geworden. Aanvallers richten hun pijlen op het verstoren van processen, het stelen of vernietigen van gegevens en het gijzelen van systemen. Als het mis gaat zijn de gevolgen van boetes, herstelkosten, juridische kosten, vertrouwensverlies en reputatieschade vaak niet te overzien; soms dreigt zelfs faillissement. Hoe (on)veilig is uw organisatie? Kent u de risico's die uw organisatie loopt op dit terrein? Dit programma is bedoeld voor financials die goed geïnformeerd willen zijn over cyberbedreigingen en hoe deze risico's op een transparante en consistente wijze gemanaged kunnen worden. Door de fikse gevolgen is het delegeren van het anticiperen op externe bedreigingen geen optie meer. Financieel professionals dienen zelf geïnformeerd te zijn op dit terrein. Daarbij moet het uitgangspunt zijn dat digitaal risicomanagement altijd gebruik maakt van beschikbare data en modellen om die data op effectieve wijze te ontsluiten.

Wat gaat het je brengen

Het programma richt zich op de drie dimensies die van belang zijn bij digital risk management volgens Mckinsey: processen, data en organisatie.

Na het volgen van dit programma beschikt u over theoretische en praktische kennis die direct kunnen leiden tot nieuwe ideeën ter verbeteringen van het securitybeleid van uw eigen organisatie:

 • Kent u de actuele trends in organisaties die leiden tot een grotere blootstelling aan IT risico's
 • Heeft u een beeld bij het zich snel ontwikkelende veld van digitale IT bedreigingen
 • Weet u welke stappen er nodig zijn om de digitale risico's voor uw eigen organisatie in kaart te brengen en te beheersen
 • Bent u een goed geïnformeerde gesprekspartner richting het MT en richting uw IT en security organisatie op het gebied van cybersecurity

Wat maakt dit programma uniek?

   • Het programma geeft u een brede blik op digital risk management, vanuit de menselijke, organisatorische, financiële en de technische kant.
   • U verkrijgt kennis uit de eerste hand van hoogleraren en praktijkexperts die zelf onderzoek doen op dit terrein.
   • Een mix van academische en praktische kennis garandeert directe toepasbaarheid in uw eigen praktijk.
   • KPMG speelt wereldwijd een leidende rol bij het geven van advies op het gebied van cyber risk management (nummer 1 positie in de Forrester Wave rapporten van 2016 en 2017).
   • TiSEM en KPMG doen gezamenlijk onderzoek op het gebied van digital risk management onder auditors en andere financieel professionals.

   Lokatie

   Utrecht

   Tijdschema

   De dagindeling van de twee dagen:

   • Dag 1: 09.30 - 17.00
   • Dag 2: 09.30 - 17.00

   Kosten

   De kosten van dit 2-daagse programma zijn € 1,695. Hierin zijn alle cursusmaterialen, ontbijt, lunch, diner en versnaperingen opgenomen.

   Betaling

   Betaling is alleen mogelijk op factuurbasis. Het cursusgeld dient binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur te worden betaald. De kosten zijn vrijgesteld van btw.

   Doelgroep

   De doelgroep bestaat uit financieel managers, controllers, CFO's, interne accountants, openbaar accountants, financial risk managers, en andere financieel professionals die zich realiseren dat de oorzaken en gevolgen van digitale risico's veel verder reiken dan het IT domein in organisaties, dat management van deze risico's de verantwoordelijkheid zijn van alle medewerkers, en dat de financieel professional daarin een belangrijke initiërende en coördinerende rol vervult.

   Niveau WO
   Vorm Part-time
   Incompany Nee
   Open inschrijving Ja
   Doorlooptijd 2 dagen
   Kosten €1695
   Titulatuur Geen titel
   Benodigde taalkennis Nederlands
   Startmaand november
   Provincie Utrecht
   Afronding Certificaat