Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Mediation op de werkvloer

The Lime Tree - Mediation & Training

  • Beschrijving
  • Overzicht

Waar gehakt wordt, vallen spaanders… Op elke werkplek kunnen op een zeker moment spanningen ontstaan. Wanneer dergelijke spanningen niet worden besproken of misschien zelfs maar worden opgemerkt, kunnen conflicten ontstaan.

In de training Mediation op de Werkvloer ga je 6 dagen intensief aan de slag met mediationvaardigheden. Je leert veel over jouw eigen houding in een conflict. Ga je conflicten liever uit de weg of zoek je ze juist op? Welke gedrag van anderen werkt op jou als een rode lap op een stier en welk gedrag kan je makkelijk laten gaan?

Mediationvaardigheden kunnen helpen om conflicten op te lossen maar zeker ook om te voorkomen dat er grote conflicten ontstaan. En daar zit misschien nog wel de grootste winst: conflicten op de werkvloer kosten enorm veel energie. Energie die niet kan worden ingezet voor het eigenlijke werk.

Deze training is bedoeld voor iedereen die meer van conflicthantering wil weten en dit in wil zetten in een bedrijfsmatige setting. Een HBO werk- of denkniveau is vereist.


MfN registermediator worden?

Word je na deze training gegrepen door het vak mediation en wil je verder leren om uiteindelijk een MfN erkenning als mediator te kunnen krijgen? Dat kan. De training Mediation op de werkvloer is module 1 uit het totale opleidingspakket tot MfN registermediator. Je kunt hierna verder met het Theorieblok (module 2) en de Assessment Training (module 3), kijk hieronder bij de tabbladen voor meer informatie over de MfN en de toetsen.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 weken
Locaties Hulshorst, Den Haag, Amsterdam, Wolfheze
Tijden Overdag, Avond
Kosten €3875
Les locatie type Hotelaccomodatie
Titulatuur Geen titel
Lesmethode Klassikaal onderwijs, Zelfstudie, Rollenspellen
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 10
Afronding Certificaat