Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Effectief Functioneren in een MT

Streng Dijkerman & Partners

  • Beschrijving
  • Overzicht

"Uitzonderlijk praktische, kortlopende cursus voor management teamleden"


U wordt steeds vaker gevraagd mee te denken (en te beslissen) over onderwerpen waarin u geen expert bent. U hebt gemerkt dat harder werken en/of meer vakkennis niet voldoende zijn. U zoekt een uitdagende en prikkelende opleiding die u scherp houdt en waarin u een diversiteit van ervaren deelnemers tegenkomt uit verschillende sectoren. Deze deelnemers acteren op hetzelfde niveau als u. Uitwisseling van praktijkervaring blijkt zeer verrijkend.

Als u denkt te kunnen profiteren van een brede algemene managementcursus, investeer dan één uur in een voorgesprek bij u op kantoor. In dit gesprek onderzoekt u samen met Hans Streng of de cursus Effectief Functioneren in een Management Team de juiste cursus voor u is. We inventariseren uw wensen en eisen, zodat we er zeker van zijn dat uw investering in tijd en geld verantwoord is. Een afspraak voor zo'n gesprek maakt u via e-mail of door ons te bellen op 040-2920600. Lees ook eens het interview met Hans Streng over EFMT.


Open inschrijving of incompany

De cursus kan als incompany traject voor het hele management team worden verzorgd. Ook is het mogelijk dat individuele management team leden de cursus met open inschrijving volgen, onderaan deze pagina vindt u het rooster van de eerstvolgende startende groep.
Leeftijd, opleiding en soort organisatie zijn van ondergeschikt belang. Het belangrijkste selectiecriterium is dat u 'ervaringsmodder aan uw laarzen hebt' en dat u inziet dat u uzelf lerend moet opstellen om verder te groeien als manager.
Een cursusgroep bestaat uit 10-12 personen. Door de gehanteerde selectiecriteria ontstaan groepen die qua branche, leeftijd, persoonlijke achtergrond en vakopleiding zeer divers zijn. Deelnemers ervaren deze heterogeniteit als zeer stimulerend en verhelderend.

Hieronder vindt u een korte samenvatting van de opleiding Effectief functioneren in een management team.

Blok 1 - Management en leidinggeven
Blok 2 - Effectief functioneren in een managementteam
Blok 3 - Strategisch management + personeelsmanagement
Blok 4 - Zelfmanagement en managementcommunicatie dag 1 / Marketing for non-marketeers
Blok 5 - Finance for non-financials / Zelfmanagement en managementcommunicatie dag 2
Blok 6 - Effectief omgaan met veranderingen
Blok 7 - Afsluiting (programma wordt bepaald in overleg met de deelnemers)

In blok 1 maken de deelnemers uitgebreid kennis met elkaar. Via een nulmeting (MBTI-test) en een persoonlijk actieplan bepaalt iedereen zijn/haar eigen uitgangssituatie en de punten waaraan hij/zij wil gaan werken. In de tijd tussen blok 1 en 2 maakt u nog 3 andere testen. De feedback die u in het persoonlijke gesprek over de uitslag van deze testen krijgt helpt u om nog scherper te formuleren wat u in deze cursus wilt leren. Het door uzelf opgestelde actieplan is gedurende de rest van de cursus de meetlat waaraan u het nut van de diverse blokken kunt afmeten.

In de blokken 2, 4, 5 en 6 komen vragen aan de orde als:

  • Hoe leer je als manager effectief te functioneren in een managementteam
  • Hoe vind je een balans tussen wat je collega's van je verwachten en wat je medewerkers verwachten?
  • Hoe ga je om met de talloze veranderingen en de daardoor optredende weerstanden?


De blokken 3, 4 en 5 zijn meer gericht op kennisoverdracht en stellen de deelnemers in staat om na afloop van het blok als volwaardiger gesprekspartner te fungeren van degene die op het gebied deskundig is.

Blok 6 vormt de synthese van de voorafgaande blokken. In dit blok leert u hoe u leiding kunt geven aan het gelijktijdig en samenhangend invoeren van de in de eerdere blokken ontwikkelde deelplannen.

Blok 7 is de afsluitende dag. Deze dag staat in het teken van borging van de goede voornemens. Wij zijn deze dag te gast bij het bedrijf van een van de deelnemers. Tijdens het afsluitend diner worden de cursuscertificaten uitgereikt.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 8 maanden
Locaties Leende, Otterlo
Tijden Overdag
Kosten €6595
Les locatie type Hotelaccomodatie, Op locatie, Conferentiecentrum, Bij het bedrijf, In overleg
Titulatuur Geen titel
Lesmethode Klassikaal onderwijs, Theorie, Praktijkopdrachten / cases, Masterclass
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden april, november
Provincies Gelderland, Noord-Brabant
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat