Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Principes van Effectieve Communicatie

Specialist Development

  • Beschrijving
  • Overzicht

Principes van Effectieve Communicatie

Verzanden jouw gesprekken naar je zin te vaak in herhaling van standpunten? Spelen er dingen in het gesprek die je wel bemerkt maar waarvan je niet goed weet hoe je daarmee om kunt gaan? Heb je binnenkort een spannend gesprek waar je vooraf eens op wilt oefenen? Tijdens de training principes van effectieve communicatie kom je in aanraking met de uiteenlopende facetten van communicatie. Aan de hand van een aantal basismodellen leer je patronen in communicatie te herkennen en je eigen communicatie te analyseren.

Er is ruim gelegenheid om te oefenen met zowel oefencases als situaties uit je eigen werk. Wist je dat slechts 7% van onze communicatie wordt bepaald door de woorden die we uitspreken. Veruit het grootste deel van onze communicatie vindt plaats door onze lichaamstaal (58%) en de klank van onze stem (35%). Hoog tijd om te leren hoe je nu met deze 'onbekende' en vaak 'onbewuste' beïnvloeder om kunt gaan. Je leert jouw eigen lichaamstaal kennen en ontdekt hoe je deze effectiever kunt inzetten.

Aan de hand van praktische en verrassende oefeningen ontdek je hoe je met jouw lichaamstaal anderen beïnvloedt en hoe jij zelf door anderen wordt beïnvloed. En je krijgt handvatten om je eigen gedrag bij te sturen en in te spelen op non-verbaal gedrag van anderen.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 dag
Kosten €480
Titulatuur Geen titel
Website http://specialistdevelopment.nl/principes-van-effectieve-communicatie/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Bewijs van deelname