Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding Teamleider secretariaat

Secretary Management Institute

 • Beschrijving
 • Overzicht

Teamleider secretariaat opleiding: sta aan het roer bij management en secretariaat

Als beginnend leidinggevende heb jij je handen vol aan het aanspreken van jouw teamleden en het positioneren van jouw rol. Je hebt een brede functie met veel mogelijkheden en uitdagingen. Haal alles uit je functie wat erin zit en groei in je rol als leidinggevende. Leer:

 • hoe je omgaat met jouw middenkader plek
 • hoe je het team gemotiveerd houdt
 • met wie je kunt sparren
 • hoe je jouw invloed vergroot
 • hoe je betrokkenheid toont en toch zakelijk blijft

Wil je de secretaresses die op het secretariaat werken coachen en inspireren, om zodoende het beste eruit te halen voor zowel het team als de organisatie? Groeien in doortastend zijn, overzicht houden, beslissingen nemen en ingrijpen of complimenteren?

Met deze opleiding Teamleider Secretariaat op HBO-niveau leer je hoe je dit doet en vergroot je jouw kennis en inzichten. Zo word je een gedegen gesprekspartner voor zowel het secretariaat als het management.

Bekijk het programma

 

Resultaat: je bezit de tools en handvatten om jouw functie succesvol uit te voeren

Na de opleiding Teamleider Secretariaat zet je de puntjes op de 'i':

 • Je kent de kracht van onzichtbaar overtuigen
 • je communiceert op tactische wijze
 • je zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan
 • je pakt overtuigend jouw rol en haalt meer uit jouw team
 • je ontdekt en versterkt jouw leiderschapskwaliteiten
 • je laat de ander zelf met oplossingen komen in plaats van oplossingen aan te dragen

Om jezelf beter te profileren in jouw organisatie, is per les ongeveer twee uur individuele voorbereiding nodig. Daarnaast maak je, verspreid over de hele opleiding, een waardevolle samenwerkingsopdracht (dit kost je ongeveer 15 uur). Alle opdrachten zijn uitvoerbaar op de werkvloer en in je dagelijkse werkzaamheden te integreren. 

De opdrachten worden zeer gewaardeerd door managers! De ervaring leert dat zij actief gaan meewerken aan de opdracht, wat jullie samenwerking vergroot. 

 

Beoordeeld met een 8,4!

Cursiste Bianca Kragten (Project Assistente van Portaal Vastgoed Ontwikkeling) vertelt over deze opleiding:

"De opleiding heeft mij niet alleen heel erg geholpen, maar ook erg verrast. Hij was veelzijdig van opzet met een actuele en interessante inhoud. Het sluit erg goed aan bij wat er van mij op de werkvloer verwacht werd. De klik met de trainer, vele rollenspellen en de impact die dit met zich mee heeft gebracht, hebben mij positief verrast. Het heeft mij zelfs een duwtje in de rug gegeven bij het aangaan van een confronterend gesprek om een voor mij moeilijke werksituatie op te lossen. Ik pluk nog dagelijks de vruchten van mijn gevolgde opleiding."

Lees haar complete verhaal

 

Wat is uniek aan onze opleiding Teamleider Secretariaat?

Er zijn meerdere - op het eerste gezicht - vergelijkbare opleidingen Teamleider Secretariaat. Dit maakt de keuze voor jou natuurlijk erg lastig, maar we proberen je hierbij zo goed mogelijk te helpen.

Onze opleiding biedt de volgende voordelen t.o.v. andere aanbieders:

 • Er is uitgebreid aandacht voor de oefeningen, zodat alle praktische tools en handvatten volledig tot hun recht komen
 • HBO-niveau: aantoonbare kennis en kunde (niet alleen binnen jouw organisatie, maar ook op jouw CV)
 • Meer diepgang: het omgaan met verschillende belangen en de middenkaderplek komt gedetailleerder aan bod
 • Meer aandacht voor coachen
 • Specifieker omgaan met emoties en weerstanden in het team; tot hoever reikt jouw rol in sommige situaties?

De rode draad is: je kent je vak, maar loopt in de praktijk tegen zoveel verschillende belangen aan. Hoe ga je daar dagelijks mee om? En hoe gaan je medecursisten daarmee om? Leer ook van anderen!

Download de brochure in PDF (tip: dit is handig als je alle informatie overzichtelijk wilt uitprinten)

 

Inclusief diploma en studiepunten voor het SMI Degree

Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van deze opleiding het Diploma van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Is deze opleiding geschikt voor jou?

Je bent coördinator van het team of beginnend leidinggevende. Jij bent verantwoordelijk voor een goede samenwerking in het secretariaatsteam als meewerkend voorvrouw/-man. Je wilt je ontwikkelen op gespreksvaardigheden en het motiveren en coachen van jouw teamleden. Ook wil je jouw eigen positie in het team en naar het MT verstevigen.

In deze opleiding is veel aandacht voor het opbouwen van zelfvertrouwen, initiatief kunnen en durven nemen en grenzen aangeven binnen jouw functie. Praktisch oefenen van diverse gesprekken en overtuigingskracht staan centraal in deze opleiding, maar ook de doelen van het team, de invloed op gedrag van jouw teamleden en coachen op vaardigheden en overtuigingen.

Ook als je een ervaren teamleider bent en je wilt werken aan je soft skills (o.a. coachen van individuen, afstand verkleinen tussen jouw rol als hiërarchisch leidinggevende en collega, tussen management en de werkvloer) is deze opleiding zeker interessant.

Wil je meer weten, heb je twijfels of wil je ons eerlijke advies? Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseurs Marjan Muller en Bianca Swinkels via 040 - 2 974 947. Zij staan je graag te woord!

 

Zo overtuig je jouw manager!

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn! 

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Kosten €3599
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Geen