Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Strategisch denken

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Draag concreet en actief bij aan de strategie van je organisatie * Vorm een sterkere visie dankzij gedegen toekomstscenario's * Vertaal je ideeën in concrete acties en interventies

Omschrijving

 • Draag concreet en actief bij aan de strategie van je organisatie
 • Vorm een sterkere visie dankzij gedegen toekomstscenario's
 • Vertaal je ideeën in concrete acties en interventies


Description

Wat maakt een strategie succesvol? Wat zijn de belangrijkste denkwijzen rond strategie en innovatie? Op een stevig theoretisch fundament bouw je tijdens deze training een strategie voor je organisatie. Zo leer je de aangereikte modellen en werkwijzen meteen praktisch toe te passen. Je begint met het huidige functioneren en de essentiële waarden van je bedrijf. Welke kansen en bedreigingen zie je hierin? Vervolgens verken je de belangrijkste trends en onzekerheden aan de hand van toekomstscenario's. Tot slot formuleer je een visie voor jouw organisatie en leer je hoe je de gekozen strategie kunt implementeren met behulp van concrete acties en interventies. In alle blokken is er ruime aandacht voor jouw rol als strateeg. Je leert draagvlak te creëren en op een effectieve manier om te gaan met eventuele weerstand. Zo krijg je ook anderen mee op de koers die je hebt uitgestippeld. Tijdens deze training ga je zelf actief opdrachten uitvoeren in je organisatie. Wij adviseren dat samen met collega's te doen.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/new-heroes voor meer informatie.

Admission

Als manager, adviseur of ondernemer zie je je organisatie in een bredere context. Je kijkt verder dan de waan van de dag en wilt strategische keuzes maken voor de toekomst. Maar je weet ook dat je die niet zomaar uit je mouw schudt. Daarom heb je behoefte aan een stevige theoretische basis,waarop je tegelijkertijd een concrete strategie leert bouwen.

Course schedule

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 3 maanden. De training bestaat uit een telefonisch doelstellend gesprek, 1 blok van 2 dagen en 2 blokken van 1 dag.

Blok 1:

 • dag 1 van 10.00 tot 20.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur

Blok 2 en 3:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur
Objectives
 • Je hebt grote impact bij het bepalen van de strategie voor je organisatie
 • Je kent klassieke en moderne modellen en inzichten op het gebied van strategie
 • Je kunt deze modellen en inzichten toepassen op je eigen organisatie
 • Je kunt verschillende toekomstscenario's schetsen en een visie formuleren
 • Je vertaalt strategische keuzes naar concrete acties en interventies


Graduation

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Library

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 192,84 (exclusief btw).

Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:

 • Klaar om te wenden
 • Strategisch Denken

Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus, handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Je ontvangt na afloop van je training tevens 6 maanden toegang tot het online platform van New Heroes.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 4 maanden
Kosten €3075
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/stra
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat