Dé opleidingensite voor hbo en hoger

ORSC Fundamentals (CRR)

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Maak kennis met coaching volgens het ORSC™ programma * Leer de basisvaardigheden en belangrijkste principes van het coachen van relatiesystemen * De training wordt verzorgd in het Engels

Omschrijving

 • Maak kennis met coaching volgens het ORSC™ programma
 • Leer de basisvaardigheden en belangrijkste principes van het coachen van relatiesystemen
 • De training wordt verzorgd in het Engels


Description

Het Organization & Relationship Systems Coaching (ORSC)™-programma richt zich op het coachen van relaties, zowel zakelijk als privé. Denk aan directieteams, projectteams of echtparen. In de training leer je je aandacht te verleggen van personen naar het coachen van de relatie. Hoe staan zij onderling met elkaar in de relatie en hoe kun je die helpen verbeteren?

Twee zeer ervaren systeemcoaches geven deze training. Zij geven ook 'demo-coaching' voor en met de groep, een waardevolle bijdrage aan het leerproces. Doordat je zelf veel coacht maar ook gecoacht wordt, worden de coachingvaardigheden onderdeel van je natuurlijke gedrag. De voertaal is Engels. De oefeningen met collega's mag je in je eigen taal doen.

De ORSC-opleiding is ICF-geaccrediteerd. ICF staat voor de International Coach Federation en is de grootste vakorganisatie van coaches ter wereld. Het totale programma bestaat uit 3 onderdelen, waarvan Fundamentals de eerste is. ORSC™ is de enige geaccrediteerde opleiding in het coachen van relatiesystemen.

Admission

Je wilt groepen en teams effectiever leren coachen. Je bent nieuwsgierig naar het ORSC™-model over relatiesystemen en wilt graag de basisprincipes leren kennen. De training is interessant voor bijvoorbeeld coaches, trainers, mediators, interim managers, relatie- of gezinstherapeuten, organisatieadviseurs en HR-consultants. Je beheerst het Engels genoeg om de training te kunnen volgen.

Course schedule

Leerdagen

De training bestaat uit 1 blok van 2 dagen en wordt gegeven door 2 zeer ervaren ICF-geaccrediteerd coaches.

Wereldwijd worden de trainingen veelal in het weekend gehouden. In Nederland maken we hier enkele keren per jaar een uitzondering op en vindt de training plaats op vrijdag en zaterdag.

Aan het begin van Fundamentals ontvang je het trainingsmateriaal. Dit materiaal kun je in de avonduren doornemen. Aan het eind van de eerste dag krijg je een opdracht mee om die avond een coachingsgesprek te voeren en vervolgens zelf te evalueren. Tijdens de training zullen de trainers jou uitleg geven over deze opdracht. Het is echter wel belangrijk om voorafgaand aan de training voor deze opdracht twee personen te vragen die je gaat coachen. Deze twee personen dienen een (zakelijke) relatie met elkaar te hebben.

Bij deze training hoort geen gezamenlijk avondprogramma en geen hotelovernachting, hetgeen betekent dat de meeste deelnemers thuis of bij vrienden overnachten. Indien je in het hotel wilt overnachten is het van belang deze overnachting(en) zelf tijdig bij het hotel te reserveren.

Blok 1:

 • dag 1 van 09.30 tot 17.30 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.30 uur
Objectives
 • Je hebt basiskennis van de verschillende componenten van het ORSC™-model
 • Je kent de impact van coachen van relatiesystemen
 • Je kunt werken met alignment coaching
 • Je bent je bewust van de wijsheid en kracht van systemen


Graduation

Certificaat

Je ontvangt een certificaat waarop vermeld staat dat je 12 uur ICF-geaccrediteerde (International Coach Federation) trainingsuren hebt gevolgd. Indien je meer dan 1 uur mist van Fundamentals, kun je volgens de regels van de accrediterende beroepsorganisatie ICF Fundamentals niet afronden en (nog) niet deelnemen aan Intermediate.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €810
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/orscfnl
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 30
Afronding Certificaat