Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Mindfulness Intensief

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Creëer een grotere persoonlijke effectiviteit met mindfulness * Leer mindfulness toepassen binnen je werkcontext * Intensieve training om los te komen van je ineffectieve denk- en doe patronen

Omschrijving

 • Creëer een grotere persoonlijke effectiviteit met mindfulness
 • Leer mindfulness toepassen binnen je werkcontext
 • Intensieve training om los te komen van je ineffectieve denk- en doe patronen


Description

Mindfulness ontwikkel je door veel te oefenen. Zowel online als tijdens de bijeenkomsten krijg je persoonlijke begeleiding van jouw trainer. In deze intensieve mindfulnesstraining leer je een grote variëteit aan aandachts- en meditatieoefeningen. Hier maak je dagelijks tijd voor, zowel op het werk als thuis.

Door aandachtig te zijn krijg je meer zicht op je ineffectieve gewoontegedrag. Je ontdekt in welke situaties dit aan de orde is. Je ontdekt dat jouw gewoontegedrag vermijdingsgedrag is om onaangename gevoelens niet te hoeven voelen. Bijvoorbeeld door de discussie niet aan te gaan, vermijd je de angst voor confrontatie.

Mindfulness leert ons deze onaangename gevoelens wel toe te laten en er ruimte voor te maken. Hierdoor kunnen we er bewuster mee omgaan en dat gedrag kiezen dat het meest effectief is. Op deze manier doorbreek je ineffectieve gewoontes en vergroot jij je persoonlijke effectiviteit.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/new-heroes voor meer informatie.

Admission

Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau en beschikt over de kennis en vaardigheden om je werk goed uit te voeren.Toch merk je dat hardnekkige gewoontes je effectiviteit blokkeren. Als de werkdruk toeneemt ga je bijvoorbeeld harder rennen, terwijl je weet dat rust nemen effectiever is. Vervelende gebeurtenissen kun je moeilijk loslaten. Je wilt leren hoe je met mindfulness patronen kunt doorbreken en je persoonlijke effectiviteit vergroten.

Course schedule

Leerdagen

De training bestaat uit een persoonlijke kick-off en 2 bijeenkomsten van 2 dagen en 1 bijeenkomst van 1 dag met een doorlooptijd van 12 weken. Je tijdsinvestering is circa 2 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity.

START leertraject

 • Tien dagen voor bijeenkomst 1

Bijeenkomst 1 en 2:

 • dag 1 van 09.30 tot 17.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur

Bijeenkomst 3:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur
Objectives
 • Je herkent ineffectieve gewoontepatronen en buigt ze om naar effectief gedrag
 • Je ervaart meer vrijheid van handelen en verruimt je keuzemogelijkheden
 • Je reageert bewuster in lastige situaties
 • Je vindt meer innerlijke rust en persoonlijk welbevinden
 • Je gaat effectiever om met emoties als angst, kwaadheid en frustratie
 • Je krijgt meer energie en grip op je werk


Graduation

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Library

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 134,46 (exclusief btw).

Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:

 • Mindfulness

Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus, handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Je ontvangt na afloop van je training tevens 6 maanden toegang tot het online platform van New Heroes.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 5 maanden
Kosten €2865
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/kva_n
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 10
Afronding Certificaat