Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Leergang Coach Opleidingstraject

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Ontwikkel professionele coachingsvaardigheden * Maak je een unieke coachingstijl met persoonlijke visie eigen * Krijg mensen sneller in beweging door krachtig te handelen

Omschrijving

 • Ontwikkel professionele coachingsvaardigheden
 • Maak je een unieke coachingstijl met persoonlijke visie eigen
 • Krijg mensen sneller in beweging door krachtig te handelen


Description

Coachen is een vak, ook als je dit binnen een organisatie doet als nevenfunctie. Hoe beter je het vak onder de knie hebt, hoe meer je jouw coachee bereikt en in beweging brengt. De Leergang Coach is een compacte en complete opleiding, gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap die een diepere en snellere verandering realiseren bij de coachee. Twee voorbeelden van dergelijke ontwikkelingen zijn de Acceptance & Commitment Theory (ACT) en Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT). De Leergang Coach gaat uit van de positieve psychologie waarin jij als coach het meest effectief bent wanneer jij je richt op het potentieel van de coachee: zijn/haar kwaliteiten, waarden en ambities staan centraal. De opleiding biedt naast theoretische verdieping vooral veel oefening.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/new-heroes voor meer informatie.

Admission

Deze opleiding is voor mensen die in een interne rol of als zelfstandig professional als coach aan de slag willen. Jij wilt jezelf en je visie op coaching ontwikkelen. Daarnaast verdienen ook je grondhouding, vaardigheden en methodieken de nodige aandacht. Je wilt in staat zijn om goed te reflecteren op je eigen gedrag en daarbij ook open te staan voor feedback. Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

Course schedule

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Leergang Coach Opleidingstraject bedraagt 7 maanden. De Leergang Coach Opleidingstraject bestaat uit een doelstellend gesprek met jouw leermanager, gevolgd door 4 trainingsblokken van 2 dagen. Tijdens het opleidingstraject voer je zelfstandig 2 coachingstrajecten uit en heb je tussen elk trainingsblok intervisie. Na blok 4 heb je een afrondend coachingsgesprek met jouw leermanager. Voor een optimaal resultaat is minimaal 5 uur zelfstudie (inclusief coaching) per week nodig. Na het opleidingstraject kun je verder met de Leergang Coach Verdiepingstraject. Dit traject heeft een totale doorlooptijd van 8 maanden.

Blok 1 t/m 4:

 • dag 1 van 10.00 tot 20.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur

Nagesprek

Enkele maanden na de training heb je een telefonisch nagesprek. In het gesprek bespreek je jouw persoonlijke leerervaringen. Je stemt af hoe je deze ervaringen optimaal blijft inzetten in de praktijk en hoe je je verder kunt ontwikkelen, zodat je ook na de training 'bij de les' blijft.

Objectives
 • Je kent jouw kracht als coach
 • Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid
 • Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl
 • Je bent een authentieke, transparante coach


Graduation

Certificaat

Indien je de Leergang Coach Opleidingstraject hebt volbracht, ontvang je het Schouten & Nelissen Certificaat.

Na succesvolle afronding van de Leergang Coach Opleidingstraject bestaat de mogelijkheid tot het volgen van de Leergang Coach Verdiepingstraject.

Getuigschrift

Na een succesvolle afronding van de Leergang Coach Verdiepingstraject ontvang je een door het NOBCO/EMCC erkende getuigschrift Leergang Coach. Met deze erkenning kun je vervolgens jezelf bij de NOBCO aanmelden voor individuele certificering op Practitioner niveau (voor nadere informatie hierover zie nobco.nl).

Library

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 279,01 (exclusief btw).

Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:

 • Mindfulness
 • Bevlogen aan het werk
 • Ik (k)en mijn ikken
 • HOE boek voor de coach
 • Denk wat je wilt, doe wat je droomt
 • Het slimme onbewuste
 • Oplossingsgericht coachen
 • Goud

Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus, handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Je ontvangt na afloop van je training tevens 6 maanden toegang tot het online platform van New Heroes.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 8 maanden
Kosten €5185
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/coio
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat