Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Co-Active Coaching Intermediate (CTI)

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Meer professionaliteit met een internationaal erkende coachopleiding * Volg de training in het Engels (Amsterdam) of Nederlands (Zeist) * Coach vanuit je eigen kracht en intuïtie

Omschrijving

 • Meer professionaliteit met een internationaal erkende coachopleiding
 • Volg de training in het Engels (Amsterdam) of Nederlands (Zeist)
 • Coach vanuit je eigen kracht en intuïtie


Description

In Intermediate maak je jezelf het Co-Active model en de bijbehorende vaardigheden, waar je in Fundamentals mee kennis hebt gemaakt, volledig eigen. Intermediate bestaat uit vier modules, waarin de verschillende onderdelen van het Co-Active model worden getraind. Volg de training in Amsterdam in het Engels of in Zeist in het Nederlands.

De vier modules van Intermediate zijn:

 • Fulfillment
 • Balance
 • Process
 • Synergy
Admission

Je coacht of wilt gaan coachen als zelfstandig of intern coach of als leidinggevende op werk- en/of privé gerelateerde ontwikkeling. Deze training is ook zeer geschikt als je krachtige vaardigheden wilt leren, om toe te passen in jouw werk als manager, HR business partner, L&D professional, trainer, onderwijzer etc. Je leert graag op een actieve manier en staat open voor reflectie en leren door doen. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.

Course schedule

Leerdagen

De Intermediate bestaat uit 4 trainingsblokken van 3 dagen en de doorlooptijd bedraagt circa 4 maanden. Voorafgaand aan de training ontvang je via de mail de inloggegevens voor toegang tot de 'Learning Hub'. Het is niet noodzakelijk voorafgaand aan de training materialen te bestuderen. Deze dienen vooral ter ondersteuning na afloop van elke trainingsmodule. Aan het eind van de tweede trainingsdag van elke module krijg je een opdracht mee om die avond een coachingsgesprek te voeren. De trainers geven je op de tweede trainingsdag de inhoud van de oefenopdracht mee. Het is handig als je voorafgaand aan de training alvast iemand in jouw netwerk benadert om die tweede avond te coachen.

Bij deze training hoort geen gezamenlijk avondprogramma en geen hotelovernachting, hetgeen betekent dat de meeste deelnemers thuis of bij vrienden overnachten. Indien je in het hotel wilt overnachten is het van belang deze overnachting(en) zelf tijdig bij het hotel te reserveren.

Blok 1 t/m 4:

 • dag 1 van 09.30 tot 17.30 uur (inclusief lunch)
 • dag 2 van 09.30 tot 17.30 uur (inclusief lunch)
 • dag 3 van 09.30 tot 17.30 uur (inclusief lunch)
Objectives

Na afloop van de training:

 • Help je jouw coachee zijn inspiratiebron te vinden
 • Laat je jouw coachee denken en handelen vanuit mogelijkheden
 • Help je jouw coachee zijn eigen waarden te vinden én ernaar te leven
 • Kun je werken aan beladen, emotionele onderwerpen
 • Creëer je een gelijkwaardige coachingsrelatie
 • Ontvang je een certificaat met ICF-geaccrediteerde trainingsuren
 • Mag je starten met het individuele CTI-certificeringstraject
Graduation

ICF accreditatie

De opleiding tot Co-active Coach leidt op conform de standaarden en ethische normen van de International Coach Federation ICF. ICF is de grootste vakorganisatie van coaches ter wereld met duizenden leden. Om bij de ICF als professional coach geaccrediteerd te worden, dient de coach aan scherpe voorwaarden te voldoen. Opleiding, ervaring en continue verder ontwikkelen staan daarbij centraal.

Certificaat

Na afloop van deze training beheers je de stevige grondhouding van een Co-Active Coach, die zich richt op de kracht, waarden en ambities van elke coachee. Je ontvangt een certificaat waarop vermeld staat dat je 85,25 uur ICF-geaccrediteerde (International Coach Federation) trainingsuren hebt gevolgd. Indien je meer dan 1 uur mist van een module van Intermediate, kun je volgens de regels van de accrediterende beroepsorganisatie ICF deze module niet afronden en (nog) niet deelnemen aan de volgende module. Je dient dus elke trainingsmodule volledig te kunnen volgen. Bij calamiteiten zoeken wij samen met jou naar een passende oplossing.

Mastery

Na Intermediate kun je starten met het individuele Co-Actvie Coach® Certificeringstraject van CTI. Een intensief programma (zes maanden) dat je onder begeleiding van een team van CTI-getrainde mastercoaches doorloopt. Na afronding van het examen ontvang je de titel Certified Professional Co-active Coach (CPCC), waarmee je jouw individuele certificering bij de ICF kunt aanvragen.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten €4640
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/ccinl
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 26
Afronding Certificaat