Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Co-Active Coaching Fundamentals (CTI)

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Ontwikkel jezelf met een internationaal erkende coachopleiding * Zet 3 niveaus van actief luisteren effectief in * Leer te vertrouwen op de kracht van je coachees

Omschrijving

 • Ontwikkel jezelf met een internationaal erkende coachopleiding
 • Zet 3 niveaus van actief luisteren effectief in
 • Leer te vertrouwen op de kracht van je coachees


Description

Changing people, transforming lives

Essentieel onderdeel van het Co-Active® model is dat je erop leert te vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. Vaardigheden en technieken zijn belangrijk: authenticiteit en verbondenheid als coach nog veel meer. De vaardigheden en aanpak van het model maken het voor jou mogelijk op elk gewenst onderwerp jouw intuïtie in te zetten en effectief te coachen. De co-active aanpak bevat actuele inzichten vanuit positieve psychologie en breinleren. Het totale programma bestaat uit drie onderdelen met elk een eigen ICF accreditatie. ICF staat voor de International Coach Federation en is de grootste vakorganisatie van coaches ter wereld. De training kan in Amsterdam in het Engels gevolgd worden of in Zeist in het Nederlands.

De drie onderdelen zijn:

 • Fundamentals
 • Intermediate
 • Certificering
Admission

Je coacht of wilt gaan coachen als zelfstandig of intern coach of als leidinggevende op werk- en/of privé gerelateerde ontwikkeling. Deze training is ook zeer geschikt als je krachtige vaardigheden wilt leren, om toe te passen in jouw werk als manager, HR business partner, L&D professional, trainer, onderwijzer etc. Je leert graag op een actieve manier en staat open voor reflectie en leren door doen. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.

Course schedule

Leerdagen

De Fundamentals bestaat uit 1 blok van 3 dagen. Voorafgaand aan de training ontvang je via de mail de inloggegevens voor toegang tot de 'Learning Hub'. Het is niet noodzakelijk voorafgaand aan de training materialen te bestuderen. Deze dienen vooral ter ondersteuning na afloop van de training. Aan het eind van de tweede trainingsdag krijg je een opdracht mee om die avond een coachingsgesprek te voeren. De trainers geven je op de tweede trainingsdag de inhoud van de oefenopdracht mee. Het is handig als je voorafgaand aan de training alvast iemand in jouw netwerk benadert om die tweede avond te coachen.

Bij deze training hoort geen gezamenlijk avondprogramma en geen hotelovernachting, hetgeen betekent dat de meeste deelnemers thuis of bij vrienden overnachten. Indien je in het hotel wilt overnachten is het van belang deze overnachting(en) zelf bij het hotel te reserveren.

Blok 1:

 • dag 1 van 13.30 tot 17.30 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.30 uur (inclusief lunch)
 • dag 3 van 09.30 tot 17.30 uur (inclusief lunch)
Objectives

Na afloop van de training:

 • Weet je wat jou vervulling brengt
 • Maak je krachtige keuzes
 • Kun je de coachee inzicht geven in zijn gevoelens
 • Kun je de 3 niveaus van luisteren effectief inzetten
 • Ontvang je een certificaat met ICF-geaccrediteerde trainingsuren
 • Mag je starten met het vervolg Co-Active Coaching: Intermediate
Graduation

ICF accreditatie

De opleiding tot Co-active Coach leidt op conform de standaarden en ethische normen van de International Coach Federation ICF. ICF is de grootste vakorganisatie van coaches ter wereld met duizenden leden. Om bij de ICF als professional coach geaccrediteerd te worden, dient de coach aan scherpe voorwaarden te voldoen. Opleiding, ervaring en continue verder ontwikkelen staan daarbij centraal.

Certificaat

Aan het eind van de Fundamentals training ontvang je een certificaat waarin staat vermeld dat je 18,75 uur ICF-geaccrediteerde trainingsuren (=ACTP) hebt gevolgd. Je hebt met dit certificaat toegang tot de Intermediate opleiding. Indien je meer dan 1 uur mist van de Fundamentals training, kun je volgens de regels van de accrediterende beroepsorganisatie ICF de training niet afronden en (nog) niet deelnemen aan vervolgprogramma.

Mastery

Na Intermediate kun je starten met het individuele Co-Actvie Coach® Certificeringstraject van CTI. Een intensief programma (zes maanden) dat je onder begeleiding van een team van CTI-getrainde mastercoaches doorloopt. Na afronding van het examen ontvang je de titel Certified Professional Co-active Coach (CPCC), waarmee je jouw individuele certificering bij de ICF kunt aanvragen.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €820
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/ccfnl
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 26
Afronding Certificaat