Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Beginnen met leidinggeven aan professionals

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Meer uit hoogopgeleide professionals halen door ze beter te stimuleren * Leer op gepaste wijze te beïnvloeden, motiveren en coachen * Van individuele professionals een team met een gezamenlijk

Omschrijving

 • Meer uit hoogopgeleide professionals halen door ze beter te stimuleren
 • Leer op gepaste wijze te beïnvloeden, motiveren en coachen
 • Van individuele professionals een team met een gezamenlijk doel maken


Description

Je gaat aan de slag met verschillende modellen om je visie op leiderschap te verrijken. Je leert je kwaliteiten en ontwikkelpunten kennen. Je onderzoekt wat leiderschap voor jou betekent en hoe jij eigenzinnige professionals optimaal begeleidt. Hoe bouw je vertrouwen en acceptatie op? Binnen de context van je praktijkervaring leer je beïnvloedingsvaardigheden toe te passen en te sturen op resultaat.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Blok 1: Jezelf neerzetten als leidinggevende
 • Blok 2: Het volgen van professionals: sturen op zelfsturing

In Blok 1 gaan we in op vragen zoals: 'Wat zijn de verschillende rollen als leidinggevende?' en 'Hoe kun je vertrouwen en acceptatie opbouwen?' Blok 2 draait om je rol als teambegeleider. Je wordt nogmaals getraind op beïnvloedingsvaardigheden. Daarnaast behandelen we vraagstukken als: 'Hoe bevorder je de ontwikkeling van professionals?' en 'Hoe stuur je op resultaat en verantwoordelijkheid?'

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/new-heroes voor meer informatie.

Admission

Je geeft sinds kort leiding aan hoog opgeleide professionals. Je wilt jouw team op gepaste wijze beïnvloeden, motiveren en coachen. En meer inzicht krijgen in jouw rol als leidinggevende. Daarbij wil je de meest cruciale leiderschapsvaardigheden effectief gaan toepassen in de praktijk.

Course schedule

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 3 maanden. De training bestaat uit een telefonisch doelstellend gesprek, 2 blokken van 2 dagen en een intervisiebijeenkomst.

Blok 1 en 2:

 • dag 1 van 10.00 tot 20.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur
Objectives
 • Je hebt een visie op het aansturen van hoogopgeleide professionals
 • Je kent jouw eigen drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen
 • Je herkent de leiderschapsstijl die het best bij je past
 • Je beïnvloedt, motiveert en coacht medewerkers effectief
 • Je bent in staat om te gaan met weerstand van medewerkers


Graduation

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Library

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 146,12 (exclusief btw).

Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:

 • Leidinggeven tussen professionals
 • Het grote boek over coachend leidinggeven

Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus, handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Je ontvangt na afloop van je training tevens 6 maanden toegang tot het online platform van New Heroes.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 4 maanden
Kosten €2760
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/bla
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 10
Afronding Certificaat