Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Adviesvaardigheden Intensief

Schouten & Nelissen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting
* Word als adviseur een echte zwaargewicht * Krijg volledig inzicht in je rol als adviseur * Leer hoe je over komt, hoe je omgaat met weerstand en wat je beïnvloedingsstijl is

Omschrijving

 • Word als adviseur een echte zwaargewicht
 • Krijg volledig inzicht in je rol als adviseur
 • Leer hoe je over komt, hoe je omgaat met weerstand en wat je beïnvloedingsstijl is


Description

In deze training verdiep je jouw kijk op het adviesvak. Door de theoretische inleidingen krijg je inzicht in de kenmerken van een succesvol adviseur. Je leert uit welke fases een adviesproces bestaat en wat jouw rol en positie als adviseur in dit proces is.

Ter plekke experimenteer je met jouw vaardigheden in rollenspellen en oefen je met eigen casuïstiek. In verschillende opdrachten ga je aan de slag met het opbouwen van een vertrouwensband en het verschil tussen adviseren en beïnvloeden. Verder leer je omgaan met weerstand in veranderingsprocessen.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/new-heroes voor meer informatie.

Admission

Je functioneert op hbo-niveau en hebt minimaal twee jaar ervaring als intern en/of extern adviseur. Je wil jouw inzichten en vaardigheden als adviseur verder ontwikkelen. Je bent op zoek naar feedback en reflectie op je gedrag om je rol als ervaren adviseur te verstevigen.

Course schedule

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 6 maanden. De training bestaat uit een telefonisch doelstellend gesprek, 4 blokken van 2 dagen en een eindgesprek. Tussen de blokken bestudeer je literatuur en je wordt geacht deel te nemen aan de intervisiebijeenkomsten (3 avonden).

Blok 1 t/m 4:

 • dag 1 van 10.00 tot 20.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 16.00 uur

Nagesprek

Enkele maanden na de training heb je een nagesprek. Meestal is dit telefonisch. In het gesprek bespreek je jouw persoonlijke leerervaringen. Je stemt af hoe je deze ervaringen optimaal blijft inzetten in de praktijk en hoe je je verder kunt ontwikkelen, zodat je ook na de training 'bij de les' blijft.

Objectives

Dit ga je bereiken:

 • Meer inzicht in de manier waarop je jezelf kunt inzetten in de rol van adviseur
 • Benutten van de weerstand van individuen of groepen
 • Vergroten van je beïnvloedingsvermogen
 • Meer succesvolle adviestrajecten
Graduation

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Library

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 243,86 (exclusief btw).

Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:

 • Adviseren als tweede beroep
 • Omgaan weerstand in adviesrelaties
 • Feilloos Adviseren
 • Adviesvaardigheden

Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus, handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Je ontvangt na afloop van je training tevens 6 maanden toegang tot het online platform van New Heroes.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 8 maanden
Kosten €4995
Titulatuur Geen titel
Website www.sn.nl/adv
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat