Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Middelbare Hotelopleiding

Scheidegger Opleidingen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die in de hotelbranche wil werken. Ook wanneer je al in deze sector werkt en je je kennis en vaardigheden op het gebied van hotelmanagement verder wilt ontwikkelen, is deze opleiding een uitstekende keuze.

Omschrijving
Deze opleiding op MBO-niveau van Scheidegger is ideaal als je in de horeca wilt gaan werken. Je leert de basis van hoe het er in een hotel aan toegaat en je ontwikkelt kennis van evenementenorganisatie. Daarnaast komt marketing uitgebreid aan bod. De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk. Zo krijg je op heel praktijkgerichte wijze inzicht en ervaring die je uitstekend kunt gebruiken voor je toekomst. Een uitstekende opleiding voor een mooie carrière in de hotellerie!

Admission

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Characteristics
Vakopleiding

Course schedule
  • Duur van de opleiding: 1 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dagopleiding: 12 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avondopleiding: 18 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Enrollment
Inschrijven kan via www.scheidegger.nl/inschrijven.html?id=29257.

Objectives

Deze opleiding bestaat uit 4 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Program guide
Hotelmanagement

(6 lessen)

  • Oriëntatie hotelbranche
  • Frontoffice- en receptiewerkzaamheden
  • Menuleer
  • Rooms division (hotelindeling, classificaties, prijsbeleid, veiligheid)
  • Food & Beverage management
  • Yield management
  • Onderhoud en facilitaire zaken
Eventmanagement

(6 lessen)

  • Soorten evenementen
  • Opstellen van een draaiboek
  • Leveranciers en deelnemers
  • Plannen en organiseren
  • Evenementorganisatie
  • Veiligheid en calamiteiten
  • Afronden en evalueren
Marketing

(6 lessen)

  • Marketing, sales en communicatie
  • Product, prijs, plaats en promotie
  • Segmenteren, positioneren
  • Consumentengedrag
  • Online marketing en social media
  • Onderdelen van een marketingplan
Werken als gastheer/-vrouw

(6 lessen)

  • Dienstverlenende houding
  • Vaktechniek restaurant
  • Bestellingen opnemen (menukaart)
  • Bereiden en serveren van dranken en gerechten
  • Operationeel werken in het restaurant
  • Begeleiden en adviseren van gasten
  • Openen en sluiten van het bedrijf
  • Wijn-spijscombinaties samenstellen
  • Tafelbereiding (voorbereidende werkzaamheden)

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten €1820
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 22
Afronding Diploma