Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Cursus Waterwetgeving

SBO - Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid

 • Beschrijving
 • Overzicht

Een breed scala aan nieuwe wet- en regelgeving!

Kennis van het waterrecht, binnen het brede vakgebied "omgevingsrecht" is van cruciaal belang om het waterbeheer goed te kunnen uitvoeren. Zeker voor de nog wat minder ervaren professionals is het niet altijd even gemakkelijk de weg in het regelwoud te vinden. De cursus Waterwetgeving helpt u hierbij. Waterbeheer staat namelijk niet op zichzelf. De waterbeheerder van tegenwoordig heeft bijvoorbeeld ook te maken met ruimtelijke ordening, gemeentelijke watertaken, gevolgen van klimaatverandering en nieuwe ontwikkelingen als de Omgevingswet, continue wijzigingen in de lozingsregelgeving en veranderingen op het gebied van waterveiligheid.

 

Weet u alle (nieuwe) wet- en regelgeving in de watersector correct toe te passen?

De Waterwet is alweer acht jaar van kracht, maar deze wet is nauwelijks los te zien van andere wetten zoals de Wabo, de Wm, de Wbb en de Wro. Daarbij zal medio 2019 de Omgevingswet inwerking treden. Tel daar de gevolgen van bijvoorbeeld het klimaatbeleid bij op, en dan heeft u nog maar enkele vernieuwingen en veranderingen te pakken.

Uw actuele kennis is van groot belang om uw dagelijks werk adequaat uit te kunnen blijven voeren. Zorg daarom dat u up-to-date bent. Deze cursus biedt u een totaaloverzicht in slechts 3 lesdagen. Daarbij bent u ook in de gelegenheid om losse modules te volgen. Neem voor meer informatie contact op met de opleidingsadviseur Nancy Kager, 040 - 2 972 774.

 

Waarom is de cursus Waterwetgeving juist nu interessant voor u?

 • U krijgt les van praktijkmensen, die alle nieuwste ontwikkelingen met u behandelen
 • U kunt zelf kiezen of u 1, 2 of 3 modules wenst te volgen
 • U leert uw weg te vinden in de actuele waterwet- en regelgeving
 • U kunt uw eigen voorbeelden en vragen inbrengen
 • U leert de samenhang te zien tussen waterbeheer en andere aspecten van het omgevingsbeheer
 • U ontvangt het nieuwe boek: Nederlands waterrecht in Europese context van Herman Havekes en Marleen van Rijswick

Bekijk het programma of download de brochure

 

Reactie van deelnemers:

 • "Goede cursus. Geeft inzicht in diverse aspecten, en onderlinge relaties, van het waterrecht."
 • "Uitleg van de wetgeving gericht op de praktijk en hierdoor praktisch en informatief."
 • "In drie dagen is er een mooie basis gelegd m.b.t. waterwetgeving nu en in de toekomst en heb ik mooie contacten gelegd met mensen die werkzaam zijn op het gebied van water."

 

Cursus op maat

Om ervoor te zorgen dat de docenten zich optimaal kunnen voorbereiden op uw wensen en behoeften, ontvangt u ongeveer 2 weken voor aanvang van de cursus een intakeformulier. Hierop kunt u aangeven wat uw leerdoelen zijn. De docenten zorgen ervoor dat de persoonlijke, specifieke vragen die heeft ook zeker aan bod komen.

 

Maximaal 20 plaatsen

Om het interactieve karakter te kunnen waarborgen laten wij maximaal 20 deelnemers toe. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, dus wij verzoeken u vroegtijdig in te schrijven.

 

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de cursus maakt u, naast de bijeenkomsten, gebruik van een online leeromgeving. Hier vindt u (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk, interessante URL's en boeken. De leeromgeving gebruikt u ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om een persoonlijk profiel aan te maken en het intakeformulier in te vullen.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Kosten €2399
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Geen