Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Code 4: Serious Game voor Organisatieverandering

SBO - Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Game Code 4

Code 4 is een social serious game voor organisatie- en cultuurverandering. Én het verandert mensen. Code 4 is een betekenisvolle beleving die de spelers, lang nadat de game is afgelopen, nog bij zich dragen.

We bieden een innovatieve leervorm, die voor een bijzondere energie zorgt. Door samen te ‘doen’ haal je het beste uit elkaar naar boven.

Generiek plus individueel

Code 4 realiseert enerzijds een generieke doelstelling die geldt voor de organisatiecultuur en iedere individuele medewerker.

Het betreft: initiatief nemen, prioriteiten stellen, elkaar aanspreken (waarderend en correctief), besluitvorming, intrinsieke motivatie, delegeren, flexibiliteit, interne en externe klantgerichtheid, samenwerking, leiderschap, doelhelderheid verkrijgen en zichtbaarheid van de eigen bijdrage aan de organisatie.

Tegelijkertijd heeft iedere deelnemer drie individuele begeleidingsgesprekken met een game-begeleider. In deze gesprekken komen de individuele leerdoelen en ontwikkelpunten van de adviseur aan de orde. Niet iedereen zal in dezelfde mate over de gewenste competenties beschikken, en veel deelnemers zullen leerdoelen hebben op aanpalende gebieden die voor professioneel handelen noodzakelijk zijn. Code 4 is dus een ‘hybride game’; naast de ‘in game’ leer- en oefenomgeving, vinden ‘out game’ de individuele gesprekken plaats. Deze wekelijkse begeleidingsgesprekken ondersteunen spelers bij het vertalen van hun spelervaringen naar hun dagelijks werk. 

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Kosten €1500
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Geen