Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Basisopleiding Taalcoördinator PO

SBO - Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid

  • Beschrijving
  • Overzicht

Verbeter het taalonderwijs op uw school

Een belangrijk onderdeel van de basisopleiding Taalcoördinator PO is dat u leert om (onderdelen van) het taalonderwijs te analyseren. De praktijkopdracht is een analyse van het lees- en taalonderwijs van uw school. Deze analyse maakt u aan de hand van de verschillende huiswerkopdrachten.

Aan de hand van de huiswerkopdrachten brengt u de schoolsituatie in kaart (analyse). U geeft per onderdeel aan hoe de huidige situatie is, wat u daar van vindt en waarom u dat vindt. Vervolgens trekt u bij elk onderdeel een conclusie: wat zou er in uw ogen nog gedaan moeten worden op dit terrein / onderdeel. Uw conclusies presenteert u op de laatste dag aan uw medecursisten in de vorm van een verbeterplan. Leer van onze 2 topdocenten met veel ervaring!

Download de brochure

Van theorie naar praktijk:

De basisopleiding Taalcoördinator kenmerkt zich door een praktijkgerichte insteek. Met behulp van literatuur, diverse huiswerkopdrachten en uw praktijkopdracht gaat u direct aan de slag met de vertaalslag van theorie naar praktijk. Tegelijk verbetert u het taal-/leesonderwijs binnen uw eigen onderwijsinstelling.

Til uzelf, uw leerlingen en uw school met behulp van de opleiding Taalcoördinator Basisonderwijs naar een hoger niveau! 

 

Resultaat van de opleiding Taalcoördinator PO:

  • U bent in staat een analyse te maken van het taal- en leesonderwijs op uw school (praktijkopdracht!). U kunt daarbij aangeven waar het lees- en taalonderwijs sterk is en waar het taalonderwijs nog aandacht behoeft. Op basis daarvan kunt u een aanzet maken voor het taalbeleid binnen uw school op de onderdelen Lezen (technisch en begrijpend), woordenschat en spelling.
  • U heeft kennis van verschillende leerlijnen, modellen en materialen die gebruikt worden bij het taal/leesonderwijs


Bekijk het programma

 

Voor wie bestemd?

  • Leerkrachten
  • Interne begeleiders
  • Startende taalcoördinatoren
  • Taalcoördinatoren die kennis willen opfrissen

 

Beperkt deelnemersaantal

Omdat wij een interactieve en leerzame omgeving willen faciliteren, is de groepsgrootte maximaal 18. In het verleden zijn de inschrijvingen erg snel gegaan, het is dan ook aan te raden tijdig in te schrijven.

 

Certificaat

Na afronding van deze opleiding krijgt u een certificaat mee naar huis. Hierop staat dat u de basisopleiding tot taalcoördinator met succes heeft voltooid. 

 

Op zoek naar meer verdieping?

De verdiepende opleiding Taalcoördinator PO is geschikt voor taalcoördinatoren die al enkele jaren werkzaam zijn binnen deze functie en op zoek zijn naar meer verdieping! Tijdens deze opleiding wordt dieper ingegaan op visies op taalonderwijs, het domein mondelinge taalvaardigheid, schrijven en taalbeleid.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Kosten €1999
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Geen