Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Actueel inzicht in waterbeheer en -beleid

SBO - Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid

 • Beschrijving
 • Overzicht

De opleiding Actueel inzicht in waterbeheer en -beleid:

1. Topdocenten
U krijgt les van een speciaal samengesteld team van docenten, bestaande uit de waterdeskundigen in Nederland. Met een diversiteit aan kennis en ervaringen vanuit organisaties als: Rijkswaterstaat, Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law, Hogeschool Rotterdam, TU Delft, Hoogheemraadschap De Stichtste Rijnlanden, Waterschap Peel en Maasvallei en Grontmij.

2. Praktijk, verdieping en concrete tips
Tijdens de opleiding staat de praktijk centraal. De theorie wordt ondersteund door praktische voorbeelden en handvatten. U gaat aan de slag met cases en verdiept uw kennis over concrete oplossingen voor mogelijke valkuilen.

3. GRATIS iPad mini
Als deelnemer aan minimaal 5 dagen van de opleiding ontvangt u na betaling van de deelnamekosten en na verstrijken van de annuleringstermijn een iPad mini.

4. Het SBO Academy Certificaat
Een waardevolle aanvulling op uw kwalificaties als expert. Na afloop beschikt u over de kennis om waterbeheer- en beleid te verbinden met alle verwante deelgebieden.

5. Interactieve leeromgeving
Tijdens de opleiding maakt u, naast de bijeenkomsten, gebruik van een online leeromgeving. Hier vindt u (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video’s, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. De leeromgeving gebruikt u ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvangt u een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om uw profiel aan te maken.

Optionele basismodule

Voor deelnemers die geheel nieuw zijn in de sector bieden wij een basismodule. Tijdens deze module worden de basisbegrippen in de waterhuishouding in Nederland behandeld. Wij gaan er vanuit dat u over deze kennis beschikt als basis voor de overige modules. Deze module is optioneel extra te boeken.

Opleiding op maat

Ongeveer 2 weken voor aanvang van de opleiding ontvangt u een intakeformulier. Hierop kunt u aangeven wat concreet uw leerdoelen zijn en wat uw verwachtingen zijn van deze opleiding. De docenten kunnen zich hierdoor optimaal voor u voorbereiden en ervoor zorgen dat de specifiek vragen die u heeft ook zeker aan bod komen.

Maximaal 20 plaatsen

Om het interactieve karakter te kunnen waarborgen laten wij maximaal 20 deelnemers toe. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, dus wij verzoeken u zich vroegtijdig in te schrijven.

De complexiteit van de watersector: in 5 dagen een geheel overzicht!


Actualiseer uw kennis en deskundigheid in 5 dagen!

Heeft u binnen uw functie steeds meer te maken met de watersector? Bent u geheel nieuw in de sector? Of wilt u juist uw kennis up-to-date houden? Dan is deze opleiding ideaal voor u! In 5 dagen krijgt u, op interactieve wijze, alle kennis over waterbeheer, de spelers, de waterketen, waterveiligheid, beleid en regelgeving, water en ruimte en uiteraard, nieuwe ontwikkelingen.


Dé waterexperts van Nederland geven u inhoud en handvatten, waarmee u in de praktijk direct aan de slag kunt!
Zo leert u o.a.:

 • Hoe de Nederlandse waterwereld in elkaar zit
 • De nieuwste ontwikkelingen in beleid en regelgeving
 • Met welke spelers u te maken krijgt en welke taken zij hebben
 • Welke instrumenten gebruikt worden in waterbeheer
 • Wat waterveiligheid inhoudt
 • Wat de relatie tussen water en ruimtelijke ordening is
 • Hoe u alle facetten in de praktijk toepast

Bekijk het programma

 

 De opleiding Actueel inzicht in waterbeheer en -beleid biedt u:

 • Concrete handvatten en tips waarmee u de opgedane kennis gericht in kunt zetten
 • Antwoorden op al uw vragen, gegeven door ervaringsdeskundigen
 • Verschillende praktijkcases en interactieve opdrachten
 • Diverse checklisten, modellen en casussen, zodat u direct in uw eigen praktijk aan de slag kunt
 • Een certificaat van deelname
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • iPad mini

Download de brochure (pdf)

 

Stel uw eigen praktijk centraal!

Na inschrijving ontvangt u een intakeformulier. Hiermee kunt u aangeven wat concreet uw leerdoelen zijn, wat uw verwachtingen zijn van deze opleiding en welke concrete vragen uit de praktijk u wellicht al heeft. De docenten gaan hier gericht mee aan de slag. Zo haalt u het maximale uit de opleiding. Heeft u nog vragen achteraf? De docenten zijn graag bereid om na de opleiding met u mee te denken over vraagstukken waar u in de praktijk tegen aan loopt.

Video-interviews met de docenten

Marian Booltink

Leander Ernst

Henk Jan Verhagen

 

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Kosten €3999
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Geen