Dé opleidingensite voor hbo en hoger

PRINCE2® Practitioner Examen

Ruysdael

  • Beschrijving
  • Overzicht

Inleiding

Voor het Practitioner examen is ruime ervaring met projecten een pré en een goede voorbereiding essentieel. Wij adviseren de examenkandidaten minimaal 12 tot 18 uur zelfstudie in acht te nemen in voorbereiding op het examen. De deelnemers aan onze PRINCE2 Practitioner of Fast Track training ontvangen naast de oefenopgaven in de training, een groot aantal oefenexamenvragen (bijv. dmv toegang tot onze e-learning omgeving) waarmee zij zich kunnen voorbereiden op het examen. In de voorbereiding op het examen kunnen de examenkandidaten gebruik maken van de mogelijkheid om, bij voorkeur per e-mail, vragen te stellen en uitleg te vragen aan hun PRINCE2 trainer. De examens worden uitgegeven en nagekeken door APMG Benelux. Geslaagde kandidaten ontvangen een officieel PRINCE2 Practitioner certificaat.

Het Practitioner examen mag echter alleen worden afgelegd wanneer het Foundation examen met goed gevolg is afgelegd.

Doelstelling

Het Practitioner examen toetst de kennis van PRINCE2 op Practitioner (expert) niveau.

Doelgroep

Iedereen die bij Ruysdael een PRINCE2 Practitioner of Fast Track training heeft gevolgd.


Inhoud van het examen

Het 2,5 uur durende open boek examen bestaat uit 8 meerkeuzevragen, waarbij de nadruk ligt op het toepassen van de methode. Voor het examen zijn 80 punten te behalen. Bij het halen van 44 (55%) punten of meer is de kandidaat geslaagd voor het examen. De resultaten van het Practitioner examen zijn eerst na minimaal 3 weken bekend bij APMG Benelux.

Het examen is in het Nederlands.

PRINCE2 Practitioner examentraining

Deze optionele examentraining is optioneel en is bedoeld ter voorbereiding op het PRINCE2 Practitioner examen. In deze 1-daagse training wordt de theorie op hoofdlijnen herhaald. Naar aanleiding van vragen van cursisten en eventuele eerder blootgelegde 'witte plekken' in hun kennis, wordt er dieper op de materie ingegaan. Verder worden de cursisten getraind in het beantwoorden van examenvragen. De oefenexamenvragen worden individueel gemaakt en plenair besproken. Op deze manier vergroten de cursisten hun slagingskans voor het Practitioner examen.

Planning

Het examen wordt gehouden:

  • Op een separate dag na de PRINCE2 training;
  • Van 13:15uur tot circa 16:00uur;
  • Bij Ruysdael, Amersfoortseweg 7 te Maarn (tenzij anders in de uitnodiging aangegeven).

Al onze trainingen en examens zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Locatie Maarn
Tijden Overdag
Kosten €295
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Afronding Certificaat