Dé opleidingensite voor hbo en hoger

IPMA C/D Fast Track

Ruysdael

  • Beschrijving
  • Overzicht

Inleiding

IPMA, de methode voorbij. Projectmanagers onderscheiden zich niet alleen door het kennen van een methodiek, maar ook door het tonen van effectief gedrag. Bij IPMA ligt de focus op de ontwikkeling van zesenveertig competenties, gedefinieerd in de Nederlandse Competentie Baseline (NCB; een vertaling van de International Competence Baseline (ICB), uitgebracht door IPMA Zwitserland). Competenties bijvoorbeeld op het gebied van communicatieve vaardigheden, wet- en regelgeving, werken met teams, onderhandelen, conflicthantering, leiderschap, financieel management en presentatievaardigheden.

De IPMA-certificering van deze competenties is een wereldwijde erkende norm voor kwaliteit van projectmanagers in vier niveaus:

  • D: Certified Project Management Associate
  • C: Certified Project Manager
  • B: Certified Senior Project Manager
  • A: Certified Project Director

Doelstelling

Deze training is een interactieve training waarin PRINCE2 gecertificeerden (min. Foundation) worden getraind in de IPMA competenties. Deze Fasttrack is praktijkgericht met ruimte voor het oefenen van competenties. Je doet praktische vaardigheden op en je bereidt je voor op de IPMA-certificering op C of D, maar ook op B niveau. Naast methodische kennis leer je technieken en 'soft skills'. Hierdoor zul je beter om kunnen gaan met complexe projectsituaties.

Doelgroep

Programmamanagers, Senior projectmanagers, projectmanagers, assistent projectmanagers.


Inhoud van de training

De training is opgebouwd rond de 46 NCB3 competenties. In de training gaan we standaard in op de competenties die in belangrijke mate worden getoetst op het examen en maken we met de deelnemers een keuze uit de resterende competenties, gebaseerd op hun behoefte. De competenties die niet worden behandeld, worden door de deelnemers buiten de training bestudeerd. De IPMA C en D Fasttrack training gaat er van uit dat deelnemers bekend zijn met de methodiek PRINCE2 op Foundation niveau. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen de deelnemers meer zelfstudie moeten steken in de IPMA theorie certificering.

Door in projectmanagement ervaren trainers wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk. Met behulp van praktijkcases, discussies, rollenspelen, groepsgewijze en huiswerkopdrachten, etc. worden de deelnemers getraind in het toepassen van de theorie in de praktijk.

Voor IPMA D gelden geen toelatingseisen. Voor IPMA C en D dienen de kandidaten in de rol van projectmanager verantwoordelijk te zijn geweest voor projecten van een bepaalde omvang.

Examen

De IPMA certificering (theorie- en praktijkexamens) wordt in Nederland verzorgd door het CITO.

Meer informatie over certificering

Aanvullende begeleiding

Optioneel kunnen wij de kandidaat ondersteunen in de voorbereiding naar het examen. Tijdens de training krijgen alle kandidaten handreikingen t.b.v. het te schrijven projectverslag en het assessment. De optionele ondersteuning bestaat uit een beoordeling van het projectverslag (suggesties ter verbetering) en een proef assessment (gesprek, hints en tips). Ook een workshop/examentraining is mogelijk.

Planning

De training wordt gehouden:

  • Op 4 dagen (veelal in 2 blokken van 2 dagen);
  • Van 09:30uur tot circa 17:00uur;
  • Bij Ruysdael, Amersfoortseweg 7 te Maarn (tenzij anders in de uitnodiging aangegeven).

Al onze trainingen en examens zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 weken
Locatie Maarn
Tijden Overdag
Kosten €1995
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Afronding Certificaat