Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Consultants Effectiviteit (adviesvaardigheden)

Reddin Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Meerdaagse training, bestaande uit twee blokken van een avond met de daaropvolgende twee aaneengesloten dagen, bestemd voor interne - en externe adviseurs en voor managers, voor wie adviseren een belangrijk deel van de functie is. Het helpt u uw specifieke deskundigheid beter tot zijn recht te laten komen, het adviesproces effectiever toe te passen en meer gevraagd te worden om adviesdiensten te verlenen.

Zichtbaar resultaat

U leert:

  • Wat consultantseffectiviteit is en hoe dat bereikt kan worden
  • Resultaatgericht en situationeel te adviseren
  • Verschillende consultantstijlen toe te passen
  • Een adviestraject fasegewijs op te bouwen
  • Per fase de verschillende adviesvaardigheden toe te passen
  • Onderzoek- en gespreksmodellen toe te passen
  • Effectief om te gaan met weerstand tegen verandering
  • Uw commerciële kwaliteiten te ontdekken en te versterken

Aan 3-D Consultants Effectiviteit nemen managers en medewerkers (consultants) deel met een adviserende functie. Het 3-D consultantseffectiviteit model heeft betrekking op alle vormen van advieswerk, zowel voor interne als externe adviseurs. Dit kunnen managers/deskundigen zijn op het gebied van bijv. financiën, informatie- en communicatietechnologie, logistiek, personeel & organisatie, communicatie of veiligheid.


3-D Consultants Effectiviteit bestaat uit twee blokken van elk een avond en de daaropvolgende twee dagen. Deelnemers verkrijgen inzicht en ontwikkelen vaardigheden om als adviseur hun specifieke deskundigheid gebruikt te krijgen. Daarbij hoort een resultaatgerichte en situatiegerichte adviesstijl. Voorafgaand aan de training wordt een korte praktijkcase voorbereid en een aantal vragenlijsten ingevuld. In het eerste blok worden stapsgewijs alle aspecten van een adviestraject behandeld en toegepast. In het tweede blok worden in kleine teams twee adviesopdrachten geheel uitgevoerd en fase voor fase geëvalueerd. In dit blok spelen professionele acteurs de rol van klant. Tussen beide blokken wordt de uitgereikte theorie bestudeerd en worden praktijkopdrachten uitgevoerd.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 8 weken
Kosten (indicatie) Tussen de €2700 en €4550
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat