Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Agile / Scrum

Projectmanagement-training.nl

  • Beschrijving
  • Overzicht

De cursus iteratief projectmanagement is bedoeld voor projectleiders en teams die overwegen om iteratief ('agile') te gaan werken. Agile projecten gaan niet uit van een vooraf vastomlijnd projectresultaat en zijn daarom goed geschikt voor creatieve projecten, waaronder softwareprojecten. De cursus is bijzonder geschikt voor mensen die meer willen weten over Extreme Programming (XP) en voor mensen die softwareprojecten doen of projecten in de creatieve sector.

Tijdens deze eendaagse cursus worden verschillende modellen van projectmanagement met elkaar vergeleken. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), RUP, DSDM en andere minder bekende modellen. De Extreme Programming (XP)-methodiek wordt in detail behandeld.

Na deze training bent u in staat te bepalen welke iteratieve methode het beste bij uw projecten en organisatie past. De voor- en nadelen van de diverse methodes zijn bekend. Bovendien bent u in staat een agile project te organiseren, gebaseerd op de Extreme Programming (XP) methodiek.

De training wordt alleen nog incompany gegeven. Als u de cursus als individu wilt doen, neem dan contact op. Indien gewenst kan de training ook plaatsvinden op een locatie 'op de hei'. In samenwerking met het bedrijf Zinnige Zaken kunnen wij een prachtige locatie voor u regelen.

De groepsgrootte voor deze training is maximaal 12 personen maar individuele trainingen voor 1 of 2 personen zijn ook mogelijk. Indien er behoefte bestaat naar individuele training of coaching, neem dan contact op.

Voorkennis: Enige basiskennis van projectmanagement (watervalmethode) is wenselijk.

De training wordt in het Nederlands en Engels gegeven. Op onze website vindt de data en de bijbehorende prijzen. De prijzen varieren van € 475,- tot en met € 495,-.


Nieuw: trainingsdag + e-learning + examen

Vanaf eind 2016 hebben we een e-learning- en examenmodule toegevoegd aan de training Agile en Scrum, zodat er meer tijd en mogelijkheden zijn om dieper in te gaan op een aantal onderdelen van Agile. Alhoewel u na de trainingsdag al een goed begrip zult hebben van Agile en ermee aan de slag kunt, zal de e-learningmodule u helpen uw kennis over Agile te verdiepen.

U kunt in de e-learningmodule ook het examen Scrum / Agile afnemen. Voor het doornemen van de online lessen en voorbereiden voor het examen heeft u nog ongeveer 3 uur studietijd nodig. Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat 'Scrum Master / Agile coach'.

N.B. het doorwerken van de e-learningomgeving is niet strikt noodzakelijk voor een goed begrip van Agile. Indien u dat wenst kunt u de training beperken tot uitsluitend de trainingsdag.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Locaties Amsterdam, Utrecht
Tijden Overdag
Kosten €475
Les locatie type Op locatie, Op het instituut, Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden januari, maart, juni, september, november, december
Provincies Noord-Holland, Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat