Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ganganalyse en Looptraining

Pro Education

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en artsen die de cursus Ganganalyse en Looptraining hebben gevolgd. Heeft u de basiscursus niet gevolgd, maar beschikt u wel over voldoende aantoonbare basiskennis? Ook dan kunt u zich gerust inschrijven. Rennen en lopen als sport komen niet aan bod.

Omschrijving
Heeft u de cursus Ganganalyse en Looptraining van Pro Education gevolgd? Of bent u een professional die over voldoende aantoonbare kennis beschikt? In deze vervolgcursus gaat u verder waar de cursus Ganganalyse en Looptraining is opgehouden. Docenten besteden aandacht aan de probleemoplossing bij hoog complexe cases en gaan dieper in op extra voorzieningen in de vorm van schoenaanpassingen/orthesen. Daarnaast oefent u met verschillende trainingsfacetten. Na het volgen van deze cursus is uw kennis van ganganalyse en looptraining op senior professional niveau.

Enrollment
Inschrijven kan via www.proeducation.nl/inschrijven.html?id=34345.

Objectives

In onder andere de workshop met cliënten zult u praktisch gaan oefenen om een correcte looptraining te geven en keuzen te maken in loophulpmiddelen, orthesen, prothesen en schoenaanpassingen. Uw kennis van loopscholing is na het volgen van deze cursus op senior professional niveau.

Deze beroepsverdieping wordt ondersteund met hightech analyses aan de hand van ruime hoeveelheden foto- en filmmateriaal.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 27 uur, waarvan18 contacturen en 9 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum 24.

Program guide

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Complexe stoornissen in het gangbeeld
  • Verrichten van de senior expertise-analyse
  • Opstellen van een complex behandelplan
  • Motorisch leren voor gevorderden
  • Hulpmiddelen voor complexe vraagstukken
  • Implementatie in uw beroepspraktijk
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €975
Titulatuur Geen titel
Website www.ProEducation.nl/Paramedisch/Cursus/Ganganalyse-en-looptraining-vervolgcursus.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 24
Afronding Certificaat