Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Feldenkraismethode

Pro Education

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, artsen, oefentherapeuten en ergotherapeuten die zich willen verdiepen in de dynamiek van het zitten volgens de Feldenkraismethode.

Omschrijving
Wilt u cliënten met klachten tijdens het zittend werken (bijvoorbeeld nek-, schouder- of rugklachten) beter kunnen helpen? De Feldenkraismethode biedt nieuwe opties in de dynamiek van het zitten. In de methode wordt gebruikgemaakt van bewegingslessen ter bewustwording van gewoontepatronen en bewegingsmogelijkheden. Aan de hand van eigen ervaring en bewustwording ontstaat een keuze in houding en beweging, in plaats van terug te vallen in gewoontepatronen. Cursisten krijgen via eigen ervaring, in bewegingslessen, bewegingsobservaties en praktische partneroefeningen, inzicht in de Feldenkraismethode.

Enrollment
Inschrijven kan via www.proeducation.nl/inschrijven.html?id=34462.

Objectives

Na afloop van deze cursus kent u de uitgangspunten en basisprincipes van de Feldenkraismethode. Deze intensieve cursus is een doordacht vlechtwerk van kennis en vaardigheden die onder andere in praktische oefeningen en discussies tot uiting komen. Kenmerkend is dat u letterlijk onder begeleiding van de docent ervaart wat Feldenkrais voor u doet en wat de methode voor uw cliënt kan betekenen.

Essentieel onderdeel van de cursus vormen uiteraard de Awareness Through Movement-lessen (bewegingslessen, bewustwording door bewegen), ontwikkeld door Moshé Feldenkrais. Deze groepslessen laten de cursisten aan den lijve ondervinden wat de effecten van de methode zijn. Daarnaast krijgt u praktische oefeningen en leert u door discussie.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24 uur, waarvan 19,5 contacturen en 4,5 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum 20.

Program guide

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kennismaking met Moshé Feldenkrais en zijn methode en werkwijze
  • Zitten: statisch versus dynamisch
  • Voorwaarden voor zitten volgens Feldenkrais
  • Somatische educatie
  • Referentiekader: systeem versus lokaal
  • Evaluatie en bewegingsobservatie
  • Opstellen van een behandelplan
  • Implementatie in uw beroepspraktijk
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €820
Titulatuur Geen titel
Website www.ProEducation.nl/Paramedisch/Cursus/Feldenkrais-methode.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Certificaat