Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Dementie en Ergotherapie

Pro Education

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

Deze praktijkgerichte cursus is zeer geschikt voor ergotherapeuten (en mantelzorgers) die werken met dementerende ouderen in de thuissituatie.

Omschrijving
Dementie is een aandoening die veel voorkomt in Nederland. Door de vergrijzing en stijgende levens­verwachting groeit het aantal ouderen met dementie gestaag. Gevolg hiervan is dat (dementerende) ouderen steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen. Dit vraagt meer van de mantelzorger(s) en ook van de ergotherapeut. Wilt u in uw functie als ergotherapeut het dagelijks functioneren van de dementerende oudere verbeteren? Deze actuele cursus geeft u handvatten voor de ergotherapeutische behandeling en begeleiding van dementerende ouderen en hun mantelzorger(s).

Enrollment
Inschrijven kan via www.proeducation.nl/inschrijven.html?id=45441.

Objectives

Met deze cursus krijgt u handvatten aangereikt voor de ergotherapeutische behandeling en begeleiding van dementerende ouderen en hun mantelzorgers. Daarnaast gaat u aan de slag met actuele literatuur, veel praktische oefeningen en krijgt u tijdens de bijeenkomsten een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met de behandeling van dementerende ouderen. Doordat u de aangereikte kennis direct in de lessen toepast, blijft deze beter hangen. Hierdoor kunt u de verworven vaardigheden meteen toepassen in uw eigen praktijk. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 25 uur, waarvan 12 contacturen en 13 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Program guide

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Rol ergotherapeut bij behandeling van ­dementerende ouderen
  • Invulling ergotherapeutische behandeling/begeleiding
  • Verbeteren dagelijks functioneren ­dementerende oudere
  • Rol van de mantelzorgers
  • Communicatie met dementerende ouderen en hun mantelzorgers
  • Multidisciplinaire samenwerking
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €510
Titulatuur Geen titel
Website www.ProEducation.nl/Paramedisch/Cursus/Dementie-en-Ergotherapie.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 16
Afronding Certificaat