Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Fysiotherapie bij Reumatische Aandoeningen

Pro Education

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysio­therapeuten en oefentherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij reuma.

Omschrijving
Beweging is de manier om uiteenlopende klachten van patiënten met reumatische aandoeningen af te ­remmen en om te zorgen dat ze blijven participeren in de maatschappij. Behandelt u regelmatig patiënten met reumatische aandoeningen? Tijdens deze basiscursus krijgt u de meest recente informatie over het vakgebied. Er wordt ingegaan op de pathofysiologie van de reumatische aandoeningen, maar ook op de inhoud van verschillende relevante KNGF richtlijnen en KNGF Standaarden Beweeginterventies. Daarnaast oefent u in de praktijk met reumapatiënten. Zo wordt er direct een koppeling gemaakt van de theorie naar de praktijk.Resultaat

Enrollment
Inschrijven kan via www.proeducation.nl/inschrijven.html?id=80973.

Objectives

Na afloop van deze cursus weet u hoe een fysio- of oefentherapeutische behandeling de lichaamsbeweging kan bevorderen bij patiënten met reumatische aandoeningen. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent wordt gecombineerd met talloze prak-tijkvoorbeelden. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. De didactische werkvormen, zoals adviesgesprekken voeren en vele praktische oefeningen, ook met reumapatiënten, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 34 uur, waarvan 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Program guide

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Pathofysiologie en symptomen reumatische aandoeningen
  • Klinimetrie en inspanningstesten
  • Ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van een adequate behandeling
  • Organisatie en plaats van de zorgketen binnen de reumatologie
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €795
Titulatuur Geen titel
Website www.ProEducation.nl/Paramedisch/Cursus/Fysiotherapie-bij-Reumatische-Aandoeningen.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 16
Afronding Certificaat