Dé opleidingensite voor hbo en hoger

PRINCE2® Foundation

Pink Elephant Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

PRINCE2 FoundationPRINCE2 is een gestructureerde projectmethodiek die de professionalisering van projectmanagement vergroot. In de training PRINCE2 Foundation wordt ingegaan op de principes van projectmatig werken volgens PRINCE2. PRINCE2 is in 1980 door Pink Elephant op de Nederlandse markt gebracht en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke standaard voor projectmanagement bij vele organisaties in binnen en buitenland.Na deze training bent u in staat om een project uit te voeren volgens de richtlijnen van het het PRINCE2 Framework. U weet welke thema’s, processen en principes er belangrijk zijn, en u kent de verschillende rollen binnen een project.

PRINCE2® staat voor Projects In Controlled Environments en is een internationaal erkend projectmanagement framework. PRINCE2® biedt structuur met richtlijnen en hulpmiddelen voor het opstarten, initiëren, uitvoeren, beheersen en afsluiten van projecten. Het is een belangrijke standaard voor projectmanagement in veel bedrijven en organisaties. PRINCE2® Foundation levert een solide theoretische basis op. De methode is algemeen toepasbaar op alle typen projecten en is helder gestructureerd in een aantal nauwkeurig omschreven stappen. Deze training bereidt u, met enige zelfstudie uitstekend voor op het PRINCE2® Foundation examen. Dit examen wordt direct aan het einde van de training afgenomen.

De cursus heeft een drieledig doel: U inzicht te geven in de PRINCE2 Projectmanagement methodiek; U in staat te stellen de basisbeginselen van PRINCE2 in verband te brengen met uw werksituatie; U in de gelegenheid te stellen zich optimaal voor te bereiden op het PRINCE2 Foundation examen. Om deze doelen te kunnen realiseren ontvangt u drie weken voor aanvang van de cursus het cursistenwerkboek, de examensyllabus en een proefexamen.

Niveau MBO
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Holland
Afronding Diploma