Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Operational Support & Analysis

Pink Elephant Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

ITL Operational Support and AnalysisDe training ITIL Operational Support and Analysis is een praktijkgerichte module voor organisatie die volgens ITIL werken en IT Service Management toepassen. De nadruk ligt op operationele principes en processen binnen de gehele Lifecycle van services. Analyse van services en continuteit van levering zijn essentieel. De training richtlijnen voor het ontwerp, de uitvoering en verbetering van de ITIL processen Incident Management, Problem Management, Event Management, Request Fulfillment, Access Management en IT Operations.ITIL staat voor de Information Technology Infrastructure Library, en is in de jaren tachtig door Pink Elephant op de Nederlandse markt gentroduceerd. De afgelopen dertig jaar heeft ITIL zich ontwikkeld tot de Best Practice op het gebied van Service Management.Na het volgen van deze training bent u in staat om het service niveau van uw IT organisatie naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast leert u hoe de afdeling IT Operations past binnen het groter ITIL Framework.

Tijdens deze praktijkgerichte vierdaagse cursus gaat u aan de slag met de ?Operational Support & Analysis? processen, zoals die binnen ITIL® beschreven zijn. Deze processen zijn noodzakelijk om op operationeel niveau IT-diensten overeenkomstig gemaakte afspraken te leveren. De cursus is een combinatie van toelichting door de docent op de betreffende ITIL® theorie, groepsdiscussies en opdrachten, waarmee u leert hoe u de betreffende ITIL® concepten en ?best practices? in de praktijk kunt toepassen. Het ITIL® Intermediate ?Operational Support and Analysis? examen wordt aansluitend op cursus (aan het einde van de laatste dag) afgenomen.

Drie weken voor aanvang van de cursus ontvangt u: het boek, ?Operational Support and Analysis ITIL® V3 Intermediate Capability Handbook?; de examensyllabus en een proefexamen. Wij adviseren u om het boek voorafgaande aan de cursus te bestuderen en het proefexamen door te nemen. Op deze wijze bent u optimaal voorbereid op de cursus en het aansluitende examen.

ITIL® Foundation

Niveau MBO
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Provincie Noord-Holland
Afronding Diploma