Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ocean's 99 Game

Pink Elephant Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Informatiebeveiliging SimulatieNa Oceans11, 12 en 13 is er nu Oceans99, een business simulatie op het gebied van informatie risico management! Het verhaal speelt zich af in Tokyo waar een beroemde bank een grote tentoonstelling wil organiseren rond drie zr gewilde objecten.Echter, tijdens de voorbereiding van deze tentoonstelling is ontdekt dat een criminele organisatie, Oceans99, plannen heeft om n of meer van deze gewilde objecten te stelen. Hoe Oceans99 dit wil doen is nog een raadsel, maar het staat vast dat de organisatie net zo slim en creatief is als de criminele organisatie in Oceans11, 12 en 13.Deelnemers aan de simulatie gaan deel uit maken van het team dat het transport van de objecten vanuit Amsterdam, London en Las Vegas via de lucht naar Tokyo gaat uitvoeren. Tijdens de voorbereiding stelt het team allereerst een informatiebeveiligingsplan op, waarbij op basis van doelstellingen & risicos maatregelen worden geformuleerd. Vervolgens gaat het team over tot implementatie van deze maatregelen. Om de beveiliging gedurende het gehele transport te kunnen blijven waarborgen, zal het team bovengenoemde maatregelen ook regelmatig moeten onderhouden. Zal Oceans99 in staat zijn haar plannen uit te voeren? Welkom bij Oceans99!

Om haar naamsbekendheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken heeft de Nationale Bank van Tokyo besloten een van de belangrijkste tentoonstellingen in Tokyo te sponsoren. De bank heeft, om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen, besloten een mix van de drie zeer aantrekkelijke objecten naar Tokyo te halen; De ?Star of Africa?. De grootste diamand ter wereld. Op dit moment gehuisvest in de ?Tower of London?. De ?Jewish Bride? van Rembrandt. Een wereld beroemd schilderij dat nu in Amsterdam te bewonderen is. Een Bugatti type 59 Grand Prix, gebouwd in 1933 en welke zich nu in een garage in Las Vegas bevindt. Zoals gezegd, de objecten hebben ook de aandacht van Oceans99, die alles in staat zullen stellen een of meer van de gewilde objecten te bemachtigen. De Nationale Bank van Tokyo en de huidige eigenaren van de objecten zijn met name erg bezorgd over het vervoer van hun waardevolle bezittingen naar Tokyo. De uitdaging voor het gehele team is de objecten veilig van Amsterdam, Londen en Las Vegas naar Tokyo te transporteren. De Sponsor stelt een budget beschikbaar voor beveiliging van het Tokyo Museum en het transport daar naar toe. Daarnaast beschikt het team over beperkte tijd. Het tijdstip, waarop de expositie in het museum in Tokyo opent en de bezoekers de objecten kunnen bekijken, staat vast.

Vaak zijn er twee of meer mensen binnen een organisatie die getraind willen worden. Wij hebben bij deze cursus gemerkt dat bedrijven vaak de voorkeur hebben om deze in-house te organiseren. Daar werken we graag aan mee en maken u op verzoek een aanbieding op maat. Daarbij kan ook de inhoud naar wens aangepast worden. Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie.

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland
Afronding Diploma