Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Green IT Citizen

Pink Elephant Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Green IT CitizenGreen IT gaat over verduurzaming van de IT (m.n. energieverbruik en milieu impact) en de bijdrage die de IT kan leveren aan meer duurzame wereld. Het gebruik van IT resources heeft een significante impact op ons energieverbruik. Door verantwoord met IT middelen om te gaan kunnen bedrijven en personen meewerken aan energiebesparingen en een beter milieu in de toekomst.

Het onderwerp Green IT is de afgelopen jaren sterk in de belangstelling komen te staan. Volgens een schatting van Gartner is de wereldwijde IT industrie verantwoordelijk voor zo?n twee procent van alle CO2 uitstoot. In veel opzichten is de IT industrie een inefficiënte bedrijfstak met veel negatieve milieu effecten gezien de verspilling van energie, de snelle veroudering van IT hardware en het gebruik van zeldzame aardmetalen en giftige stoffen. Tegelijkertijd stelt IT de wereld ook in staat om energie verbruik te reduceren door bijvoorbeeld IT in te zetten teneinde slimmer (samen) te werken (ook wel het nieuwe werken genoemd) en slimme gebouwen en elektriciteitsnetwerken te realiseren. De Green IT Citizen training biedt iedere gebruiker van IT middelen de mogelijkheden om duurzamer (?groener?) te gaan werken. Deze training sluit daardoor ook heel goed aan op MVO of duurzaamheids initiatieven binnen bedrijven en organisaties. Deze training in combinatie met het EXIN examen stelt bedrijven in staat om aan te tonen dat hun medewerkers over de noodzakelijke kennis beschikken als het gaat om op duurzame wijze om te gaan met IT middelen.

De cursus geeft een goede voorbereiding op het Green IT Citizen examen. Dit examen kan, indien gewenst, na afloop worden afgenomen. Het examen bestaat uit 20 multiple-choice vragen. Bij 13 correcte antwoorden (65%) bent u geslaagd.

Niveau MBO
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland
Afronding Diploma