Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Agile PM Foundation

Pink Elephant Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Agile Projectmanagement FoundationAgile Project Management is een succesvolle en populaire methode voor het managen van een incrementele en iteratieve ontwikkeling van oplossingen. Requirements en functionaliteit worden in samenspraak met de klant in kleine snelle stapjes gedefinieerd en opgeleverd. Agile Projectmanagement kent projectfasen en projectrollen die hierbij slim op elkaar inspelen.Bedrijven en organisaties willen steeds sneller toegevoegde waarde zien van hun projecten. Flexibele (agile) ontwikkelmethoden richten zich op het snel opleveren van bruikbare deelproducten. Maar een flexibele ontwikkelaanpak gericht op productontwikkelaars alleen is niet genoeg. Hoe geef je het projectmanagement team de benodigde maximale vrijheid om te kunnen excelleren zonder als business verantwoordelijke manager alle grip op het project te verliezen? De training Agile Projectmanagement Foundation geeft u hier inzicht in.

Agile Project Management (Agile PM) helpt u daarbij, met slimme projectmethoden, effectieve processen en met heldere projectrollen. Met Agile Project Management heeft u als opdrachtgever, projectmanager of ontwikkelaar een krachtig middel in handen om sneller en effectiever tot bruikbare businessresultaten te komen. Agile Project Management is gebaseerd op DSDM® Atern en kan (optioneel) geïntegreerd te worden in een bredere PRINCE2 aanpak. Agile Project Management is een flexibele methode voor ontwikkeling van oplossingen en daarmee ook (maar dus niet alleen) voor softwareontwikkeling. Deze training bereidt voor op het officiële Agile Project Management examen van APMG-International. U doet dit Agile Projectmanagement Foundation-examen tijdens het laatste dagdeel van de training.

Tijdens de training Agile PM Foundation komen de volgende onderwerpen aan de orde: Wat is Agile PM, waarom is het ontwikkeld? Wat houdt Agile PM in? Hoe werkt het Agile PM team, hoe werkt de samenwerking? Welke rollen zijn er te onderscheiden? Hoe loopt het Agile PM proces, welke fasen zijn er? Hoe Agile Project Management in te voeren, weerstanden? Relaties met andere methoden voor projectmanagement en/of productontwikkeling. Tijdens deze training krijgt u les van een van onze Agile Experts. Al onze trainers zijn volledig gecertificeerd en hebben ruime ervaring in het vakgebied waarin zij doceren. U krijgt daarom les van een IT-er met praktijkervaring in plaats van een reguliere docent.

Niveau MBO
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Holland
Afronding Diploma