Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Combi HVK, AH en/of A&O

PHOV (Stichting Post Hoger Onderwijs Veiligheidskunde)

  • Beschrijving
  • Overzicht
  • Reviews

Startdata

25 september 2017 avondopleiding
(vol, zie www.phov.nl voor mogelijkheden)
25 januari 2018 avondopleiding
18 april 2018 middag-avondopleiding
25 september 2018 avondopleiding

De lessen van de specialisatie Arbeidshygiëne en kopopleiding Arbeids- en Organisatiekunde worden alleen als avondopleiding gegeven.

Gecombineerde opleiding

Krijg jij vragen over de hele breedte van het veiligheidsgebied? Verwacht jouw werkgever dat je alles weet van ongevallenonderzoek, gevaarlijke stoffen, het voorkomen van fysieke belasting en werkdruk? Dan is een combinatie van opleidingen Hogere Veiligheidskunde (HVK), Arbeidshygiëne (AH) en/of Arbeids- en Organisatiekunde (A&O) mogelijk interessant voor jou.

Veiligheidskunde, arbeidshygiëne en arbeids- en organisatiekunde zijn nauw verbonden disciplines. In de praktijk zie je dan ook dat de beroepsgroepen hecht samenwerken of zelfs in één persoon verenigd zijn. Ben jij die professional die verder wil in deze vakgebieden? PHOV biedt jou de mogelijkheid om binnen één traject meerdere diploma's te behalen.

Binnen één traject meerdere opleidingen afronden, dat is de opzet van de gecombineerde opleiding. Je hebt hierin de volgende mogelijkheden:

  • Hogere Veiligheidskunde & Arbeidshygiëne
  • Hogere Veiligheidskunde & Arbeids- en Organisatiekunde
  • Arbeidshygiëne & Arbeids- en Organisatiekunde
  • Hogere Veiligheidskunde & Arbeidshygiëne & Arbeids- en Organisatiekunde

De gecombineerde opleiding is een opleiding op maat en wordt daarom in overleg met het cursusbureau afgestemd op jouw voorkeuren.


INHOUD OPLEIDING

Er zijn verschillende mogelijkheden om de opleiding te combineren. Kijk op www.phov.nl/opleiding/combi-hvk-ah-enof-ao/inhoud-opleiding naar de inhoud van de verschillende mogelijkheden.

Certificering

De opleidingen Arbeidshygiëne, Arbeids- en Organisatiekunde en Hogere Veiligheidskunde zijn toegelaten door Hobéon SKO.

Kijk voor meer informatie over de combinatiemogelijkheiden op www.phov.nl/opleiding/combi-hvk-ah-enof-ao

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Locatie Utrecht
Tijden Overdag, Avond
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Meer dan €4550
Les locatie type Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden januari, april, september
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Diploma

Ervaringen met Opleiding Combi HVK, AH en/of A&O

Gemiddeld een 7.9 gebaseerd op 1 ervaringen.

Algemeen
8
Inhoud
8
Docenten
9
Organisatie
8
Lesmateriaal
7
Begeleiding
7
Prijs / kwaliteitverhouding
8
Eindcijfer
7.9
Ervaring met Opleiding Combi HVK, AH en/of A&O:

In mijn werkgebied als Hoger Veiligheidskundige liep ik in de praktijk regelmatig tegen het feit aan, dat ik op gebied van gevaarlijke stoffen en biologische agentia niet altijd over de juiste informatie en inzichten beschikte. Ondanks dat ik de HVK recentelijk heb afgerond, wilde ik me daarom verbreden in het gebied van arbeidshygiëne. Omdat de HVK opleiding bij PHOV mij goed is bevallen, was ik daarom content met het feit dat de specialisatie AH bij PHOV werd aangeboden. Het leuke van de opleiding zelf vond ik het sparren en delen van praktijkervaringen met collega HVK’ers. Zo merk je dat we veelal tegen dezelfde zaken aanlopen en dat er bij allen de behoefte was om het AH stuk eigen te maken. Daarnaast zijn er gastsprekers ingezet die een schat aan ervaring hebben en mee kunnen denken in de verschillende discussies en de materie goed kunnen uitleggen. Na het afronden van deze opleiding, heb ik veel inzicht verkregen in de achtergronden en de praktische benaderingen rondom AH gerelateerde zaken. Hierdoor kan ik eenvoudiger de juiste inschattingen maken en beheersmaatregelen opstellen en kan er sneller worden geschakeld. De combinatie HVK-AH is daarom voor mij een uitstekende combinatie die in de praktijk dagelijks ingezet kan worden. Arjan de Graaf