Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Nederlandse taal en cultuur voor expats

PCI Languages

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het NT2 certificaat voor deskundigheid in de Nederlandse taal behalen is zeker wenselijk, maar PCI onderkent dat veel werkende expats en hun gezinsleden een bredere en minder intensieve studievorm zoeken om te wennen aan hun nieuwe leven in Nederland.

De Nederlandse taal en cultuur cursussen zijn ontwikkeld om uw relocatie naar Nederland en uw verblijf hier te vereenvoudigen. Ze bieden een uitgelezen mogelijkheid om het dagelijks taalgebruik aan te leren dat u nodig hebt om uw boodschappen te doen, naar de dokter te gaan, een bankrekening te openen of de kinderen naar school te brengen. Tegelijkertijd leert u veel over de cultuurafhankelijke nuances in gedrag die bijvoorbeeld een rol kunnen spelen in sociale contacten of in relatie tot de Nederlandse overheid. De cursus zal u snel het zelfvertrouwen geven dat u nodig hebt om de uitdagingen aan te durven die een nieuwe omgeving met zich meebrengen.

Hoewel de cursussen primair tot doel hebben u de basiselementen van de Nederlandse taal en cultuur bij te brengen, kunnen ze ook zinvol zijn voor uw gezinsleden die niet werken, zodat zij een basis bieden voor sociaal contact in het "nieuwe" land.

Het studiemateriaal dat in de lessen wordt gebruikt varieert afhankelijk van criteria als achtergrond, moedertaal en religie.

De Nederlandse taal en cultuur cursussen voor expats worden in verschillende uitvoeringen aangeboden, bijvoorbeeld als groepscursus of als individuele cursus.

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 10 weken
Kosten €220
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Holland
Afronding Geen