Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Beter Nederlands voor Nederlanders (NT1)

PCI Languages

  • Beschrijving
  • Overzicht

Helaas beheersen steeds minder mensen het geschreven Nederlands. In beroepen waar goed communiceren - vooral schriftelijke communicatie - belangrijk is, bestaat er een toenemende behoefte aan op de praktijk gerichte schrijfcursussen.

Door allerlei oorzaken voelen werknemers en leidinggevenden zich onzeker wanneer het op het schrijven van een tekst aankomt. Men twijfelt aan de spelling, kent bepaalde grammaticale regels niet meer, vraagt zich af of de tekst niet te oubollig geschreven is, misschien zelfs of de boodschap wel over komt. Hoe vaak gebeurt het niet dat de schrijver eigenlijk zelf niet weet hoe zich juist uit te drukken?

Toch valt de kunst van goed schrijven te leren.

In een effectieve training van bv 12 lessen van 2 uur komen de obstakels aan bod die het schrijven van een goede tekst in de weg staan. De cursisten leren helder te formuleren en structuur aan te brengen, krijgen inzicht in de grammatica en worden vertrouwd gemaakt met de techniek hoe hun 'boodschap' het best over te brengen.

Elke training is gericht op de persoonlijke behoeften van de cursisten en gaat uit van hun eigen werksituatie. Een ideale training voor iedereen die schriftelijk moet communiceren en de kwaliteit van zijn werk wil verbeteren.

Ook buitenlanders die het Nederlands al enigszins beheersen kunnen met deze training hun voordeel doen en hun zelfvertrouwen vergroten.


Schriftelijk rapporteren

Een vergaderverslag, verkooprapportage of artikel voor het personeelsblad: u moet een tekst schrijven voor uw werk. Iedereen kan woorden achter elkaar zetten, maar een heldere en prettig leesbare tekst kost u waarschijnlijk heel wat hoofdbreken. Een kleine troost: u bent niet de enige.

Gelukkig is schrijven te leren. Schrijven is een ambacht en met het juiste 'gereedschap' kunt ook u leren een vloeiende tekst op papier te zetten. Speciaal voor mensen die voor hun werk regelmatig teksten moeten of willen schrijven, heeft tekstschrijver en communicatietrainer Arjen Ligtvoet een training schriftelijk rapporteren ontwikkeld. Deze training-op-maat behandelt het volledige schrijfproces of één of meerdere onderdelen daarvan, al naar gelang uw wensen.

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 10 weken
Kosten €220
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Holland
Afronding Certificaat