Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Arabisch als tweede taal

PCI Languages

  • Beschrijving
  • Overzicht

Arabisch als tweede taal is ontwikkeld om u snel Arabisch te leren, of het nu om professionele of persoonlijke redenen is. Door gebruik te maken van ons maatwerksysteem leert u Arabisch dat precies aansluit bij uw vaardigheid.

Maatwerk in training

Omdat iedere deelnemer en organisatie anders is, biedt PCI trainingen op maat. PCI verdiept zich in uw specifieke situatie en brengt samen met u uw leerbehoeften in kaart. Daarop stellen wij voor u een trainingsprogramma op maat samen, dat ook tegemoet- komt aan praktische aspecten als de gewenste locatie en de beschikbaarheid van personeel.

Ons streven is de deelnemers te laten leren op iedere gewenste locatie, op elk gewenst tijdstip, en in elk gewenst tempo. Want alleen dan kunnen de dagelijkse werkzaamheden in uw organisatie onverminderd doorgang hebben - business as usual dus.


PCI-trainingen zijn zo samengesteld dat uw taalvaardigheid snel verbetert. Met een PCI-training op maat leert u de gewenste taal op basis van uw persoonlijke leerbehoeften, en op een niveau dat precies aansluit op uw huidige taalvaardigheid. Om het leerproces te bevorderen, worden de trainingen vanaf het begin gegeven in de taal die u leert. Vanaf het begin stimuleert PCI u ook in de nieuwe taal te denken.

Het collegerooster heeft de volgende kenmerken:

  • Een persoonlijk gesprek om het niveau van uw taal- en communicatievaardigheden vast te stellen.
  • PCI Creëert vervolgens een persoonlijk trainingsprogramma, zodanig opgebouwd dat het volledig aansluit op uw behoeften.
  • Na iedere tien lessen monitoren we uw resultaat en uw vorderingen. Hierbij besteden we nadrukkelijk aandacht aan uw sterke en zwakke punten. Aan de hand daarvan sturen we het programma bij.
  • Aan het einde van ieder onderdeel bieden we een rapport waarin we de mate van taalvaardigheid beschrijven die u op dat moment hebt bereikt. Bij studenten voor wie het programma wordt betaald bieden we de sponsor desgewenst een kopie van dit rapport aan.

PCI biedt taaltrainingen aan op officieel gecertificeerd niveau.

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 10 weken
Kosten €220
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat