Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Euroforum
Congres Dataprotectie & Privacy

Congres over de nieuwe AVG Bekijk het programma Direct inschrijven Mei 2018: de Algemene Verordening Gegevensbescherming gaat van kracht, bent u goed voorbereid.Verscherpte regelgeving databescherming stelt hogere eisen. Op 25 mei 2018 gaat met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) nieuwe wetgeving gelden in de gehele Europese Unie voor iedere organisatie, publiek of privaat voor het verwerken van persoonsgegevens. Meer informatie
HBO Part-time Open inschrijving Tussen de €450 en €1350

Gratis brochure
Euroforum
Cursus de Nieuwe AVG & WBP

De basis van privacywetgeving praktisch toegelichtDe cursus de nieuwe AVG & WBP is de ideale oplossing als de volgende vragen herkenbaar zijn voor u:Wanneer is de Wet bescherming persoonsgegevens van toepassing.En wat brengt de nieuwe Europese AVG en de Uitvoeringswet AVG.Welke privacyrisico’s zijn er en hoe beheers ik deze. Meer informatie
HBO Part-time Open inschrijving Tussen de €450 en €1350

Gratis brochure
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Data Protection Officer-Foundation

SamenvattingDe cursus Functionaris voor de Gegevensbescherming/Data Protection Officer Foundation bereidt u voor op de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming die vanaf 25 mei 2018 van kracht is.OmschrijvingOrganisaties die op grote schaal persoonsgegevens of bijzondere data verwerken zullen een verantwoordelijke aan moeten stellen in de vorm van een FG/DPO. De FG/DPO mag intern maar kan ook extern aangesteld zijn. Meer informatie
Part-time Open inschrijving Tussen de €1350 en €2700

Gratis brochure
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Data Protection Officer-Practitioner

SamenvattingDe cursus Data Protection Officer Practitioner bouwt verder op kennis vanuit de cursus “Foundation” en helpt de Algemene Verordening Gegevensbescherming te vertalen naar de praktijk van uw organisatieOmschrijvingDe rol van DPO vereist een heldere visie die aangeeft hoe in de toekomst omgegaan moet worden met de persoonsgegevens binnen de organisatie.CurriculumDe grootste uitdaging waar een FG zich voor gesteld ziet, is om de Algemene Verordening Gegevens (AVG) te operationaliseren binnen zijn eigen organisatie. De AVG laat zich niet destilleren tot een eenduidige en uitputtende lijst van te realiseren resultaten die voor alle organisaties hetzelfde is, waarna een organisatie het AVG-doel bereikt heeft en 'klaar' is. Meer informatie
Part-time Open inschrijving Tussen de €1350 en €2700

Gratis brochure
ICTRecht
De Europese privacyverordening

De nieuwe Europese Privacyverordening bevat strenge regels over privacy en persoonsgegevens. Hoe verhoudt dit zich tot de huidige wetgeving en wat betekent dit voor de praktijk. Cursusmateriaal Naast een syllabus met de contractsvoorbeelden en praktische analyses en naslagartikelen ontvangt u naar keuze het boek Software of Cloud uit onze reeks Deskundig en praktisch juridisch advies. Meer informatie
HBO Part-time Open inschrijving Minder dan €450

Gratis brochure
ICTRecht
De Europese privacyverordening in de praktijk

De nieuwe Europese Privacyverordening bevat strenge regels over privacy en persoonsgegevens. Hoe verhoudt dit zich tot de huidige wetgeving en wat betekent dit voor de praktijk.CursusmateriaalNaast een syllabus met de contractsvoorbeelden en praktische analyses en naslagartikelen ontvangt u naar keuze het boek Software of Cloud uit onze reeks Deskundig en praktisch juridisch advies. Meer informatie
HBO Part-time Open inschrijving Tussen de €450 en €1350

Gratis brochure
Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch
Gevolgen van de nieuwe privacyregels (AVG) voor bedrijfs- en verzekeringsartsen

Als bedrijfs- en verzekeringsarts werkt u dagelijks met gegevens die onder de privacy wet- en regelgeving vallen. Zo verwerkt u onder andere (bijzondere) persoonsgegevens in het medische dossier. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing en vervalt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Meer informatie
Part-time Incompany Open inschrijving

Gratis brochure
Computrain
HBO Data Protection Officer (DPO) (met subsidie) - Dag

SamenvattingDit HBO-programma is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in data protection zoals (toekomstige) data protection officers, privacy officers, functionarissen voor de gegevensbescherming (FG) en voor onder andere hoofden informatiebeveiliging, teamleden rondom verantwoordelijke compliance managers, informatiemanagers, securitymanagers, medewerkers op een bedrijfsjuridische afdeling, IT-managers, BI-professionals en overige dataspecialisten.OmschrijvingIn mei 2018 is de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Deze belangrijke verandering op het gebied van privacy en gegevensbescherming vraagt om goed opgeleide professionals binnen organisaties die invulling kunnen geven aan deze verantwoordelijkheden. Meer informatie
Part-time

Gratis brochure
Computrain
HBO Data Protection Officer (DPO) (met subsidie) - E-learning

SamenvattingDit HBO-programma is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in data protection zoals (toekomstige) data protection officers, privacy officers, functionarissen voor de gegevensbescherming (FG) en voor onder andere hoofden informatiebeveiliging, teamleden rondom verantwoordelijke compliance managers, informatiemanagers, securitymanagers, medewerkers op een bedrijfsjuridische afdeling, IT-managers, BI-professionals en overige dataspecialisten.OmschrijvingIn mei 2018 is de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Deze belangrijke verandering op het gebied van privacy en gegevensbescherming vraagt om goed opgeleide professionals binnen organisaties die invulling kunnen geven aan deze verantwoordelijkheden. Meer informatie
Part-time

Gratis brochure
Computrain
HBO Data Protection Officer (DPO) (met subsidie) - Zaterdag

SamenvattingDit HBO-programma is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in data protection zoals (toekomstige) data protection officers, privacy officers, functionarissen voor de gegevensbescherming (FG) en voor onder andere hoofden informatiebeveiliging, teamleden rondom verantwoordelijke compliance managers, informatiemanagers, securitymanagers, medewerkers op een bedrijfsjuridische afdeling, IT-managers, BI-professionals en overige dataspecialisten.OmschrijvingIn mei 2018 is de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Deze belangrijke verandering op het gebied van privacy en gegevensbescherming vraagt om goed opgeleide professionals binnen organisaties die invulling kunnen geven aan deze verantwoordelijkheden. Meer informatie
Part-time

Gratis brochure
Computrain
HBO Data Protection Officer (DPO) - Dag

SamenvattingDit HBO-programma is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in data protection zoals (toekomstige) data protection officers, privacy officers, functionarissen voor de gegevensbescherming (FG) en voor onder andere hoofden informatiebeveiliging, teamleden rondom verantwoordelijke compliance managers, informatiemanagers, securitymanagers, medewerkers op een bedrijfsjuridische afdeling, IT-managers, BI-professionals en overige dataspecialisten.OmschrijvingIn mei 2018 is de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Deze belangrijke verandering op het gebied van privacy en gegevensbescherming vraagt om goed opgeleide professionals binnen organisaties die invulling kunnen geven aan deze verantwoordelijkheden. Meer informatie
Part-time Tussen de €1350 en €2700

Gratis brochure
Computrain
HBO Data Protection Officer (DPO) - E-learning

SamenvattingDit HBO-programma is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in data protection zoals (toekomstige) data protection officers, privacy officers, functionarissen voor de gegevensbescherming (FG) en voor onder andere hoofden informatiebeveiliging, teamleden rondom verantwoordelijke compliance managers, informatiemanagers, securitymanagers, medewerkers op een bedrijfsjuridische afdeling, IT-managers, BI-professionals en overige dataspecialisten.OmschrijvingIn mei 2018 is de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Deze belangrijke verandering op het gebied van privacy en gegevensbescherming vraagt om goed opgeleide professionals binnen organisaties die invulling kunnen geven aan deze verantwoordelijkheden. Meer informatie
Part-time Tussen de €1350 en €2700

Gratis brochure
Computrain
HBO Data Protection Officer (DPO) - Zaterdag

SamenvattingDit HBO-programma is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in data protection zoals (toekomstige) data protection officers, privacy officers, functionarissen voor de gegevensbescherming (FG) en voor onder andere hoofden informatiebeveiliging, teamleden rondom verantwoordelijke compliance managers, informatiemanagers, securitymanagers, medewerkers op een bedrijfsjuridische afdeling, IT-managers, BI-professionals en overige dataspecialisten.OmschrijvingIn mei 2018 is de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Deze belangrijke verandering op het gebied van privacy en gegevensbescherming vraagt om goed opgeleide professionals binnen organisaties die invulling kunnen geven aan deze verantwoordelijkheden. Meer informatie
Part-time Tussen de €1350 en €2700

Gratis brochure
ICTRecht
Meldplicht datalekken

Vanaf 1 januari 2016 wordt het wettelijk verplicht om datalekken te melden. Zowel grootschalige inbraak als ieder kwijtraken, diefstal of onbevoegd gebruik van persoonsgegevens telt als een datalek. En dat is nog niet alles. Meer informatie
Part-time Open inschrijving Minder dan €450

Gratis brochure
Euroforum
Opleiding Data Protection Officer

Verplichte aanstelling Data Protection OfficerDe nieuwe Europese privacyverordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), verplicht alle overheidsinstellingen en bedrijven die zich toeleggen op extra privacygevoelige activiteiten, om vóór 25 mei 2018 een Data Protection Officer (DPO) / Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te wijzen. Ook voor andere organisaties is de aanwijzing van een DPO een verstandige keuze. Niet alleen omdat u zo hoge boetes en verscherpt toezicht door de landelijke Autoriteit Persoonsgegevens voorkomt. Meer informatie
HBO Part-time Open inschrijving Tussen de €450 en €1350

Gratis brochure
Euroforum
Opleiding Data Protection voor Financials

Verwerken van persoonsgegevens binnen financiële instellingen en de AVG: hoe gaat dit in zijn werk.Financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars, worden steeds meer geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving. Dit heeft ook invloed op het verwerken van persoonsgegevens door financiële instellingen. Meer informatie
HBO Part-time Open inschrijving Tussen de €450 en €1350

Gratis brochure
ICTRecht
Privacy 2.0: De aankomende privacyverordening

De huidige wetgeving met betrekking tot persoonsgegevens gaat op de schop. Met een nieuwe Europese privacywet wil men de teugels stevig aanhalen bij gebruik van persoonsgegevens. Mensen krijgen het recht te worden vergeten, toestemming vragen voor direct marketing wordt moeilijker en het opbouwen van profielen mag niet meer zomaar. Meer informatie
HBO Part-time Open inschrijving Minder dan €450

Gratis brochure