Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Psychology variant Klinische Psychologie

Open Universiteit

  • Beschrijving
  • Overzicht

Met de master Psychology hebt u kennis van de methoden van psychologische diagnostiek en interventies, u weet hoe experimenten worden opgezet en u hebt kennis van de beroepsethische regels die voor psychologen gelden. U ontwikkelt een attitude waarin het handelen volgens deze regels centraal staat.

De afstudeerrichting klinische psychologie vormt een goede basis voor diverse beroepsmogelijkheden. Enkele belangrijke werkgebieden zijn: intramurale geestelijke gezondheidszorg, ambulante geestelijke gezondheidszorg en algemene gezondheidszorg (afdeling of polikliniek van een algemeen ziekenhuis, verpleeghuis, revalidatiecentrum).

Na afronding van de opleiding kunt u in aanmerking komen voor het lidmaatschap van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de erkende titel van psycholoog NIP. Ook kunt u de Basisaantekening Psychodiagnostiek behalen en doorstromen naar postdoctorale specialisaties.
Heeft u onderzoeksambities, dan kunt u doorgaan met de masteropleiding Psychological research.Psychology - variant Klinische PsychologieRechtstreeks:

- studenten met bachelorgetuigschrift Psychologie van de Open Universiteit.

- alle andere afgestudeerde Bachelor of Science en Master of Science studenten in de Psychologie na afhandeling toelatingsverzoek op maat.

 

Schakelzone: bij noodzaak om alsnog een aantal cursussen uit de bacheloropleiding Psychologie af te ronden. U hoeft dan geen bachelorthesis meer af te ronden. Studenten met een afgeronde bacheloropleiding Toegepaste psychologie komen voor een schakelprogramma in aanmerking.

 

Meer weten?

Voor meer informatie kijk op www.ou.nl.


Naast practicumbijeenkomsten van Klinische gespreksvoering en het Testpracticum psychodiagnostiek doorloopt u in de master een stage om kennis, ervaring en vaardigheden op te doen met het werk en de taak van een psycholoog in een beroepssituatie. Een echte ‘training on the job' dus. 

U sluit de opleiding af met een scriptie.

 

Gratis kennis maken met onze studies?
Wilt u eenvoudig en vrijblijvend kennis maken met het aanbod van de faculteit psychologie? Kijk dan op www.ou.nl/gratis en volg onze gratis cursussen.

Niveau WO
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Diploma