Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executive MBA

NIVE Opleidingen b.v.

 • Beschrijving
 • Overzicht

U heeft uw HOFAM opleiding afgerond en bent een ervaren manager of professional met een internationale oriëntatie. In de HOFAM-opleiding heeft u zich hoofdzakelijk gefocust op financiële vraagstukken. Echter, u bent ambitieus en zoekt verbreding van uw functie. U wilt zich gaan richten op bedrijfskundige strategische vraagstukken. Dan is de Executive Master of Business Administration iets voor u!

De Executive Master of Business Administration wordt georganiseerd door IBO Business School, zusterorganisatie van NIVE Opleidingen. In slechts 15 maanden haalt u een internationaal erkende MBA-titel.

Werkwijze

Tijdens het Executive MBA programma gaan we aan de slag met managers die al de nodige kilometers hebben gemaakt. Reflectie op uw eigen functioneren, teamwork en interactie spelen in deze opleiding een zeer grote rol. U werkt samen met uw medestudenten aan groepsopdrachten, waarin u het geleerde kunt toetsen aan de praktijk.

Voor wie?

Deze algemene MBA is bedoeld voor managers of professionals met meerdere jaren werkervaring in functies op tactisch of strategisch niveau. U ontmoet en leert van professionals met zeer diverse achtergronden uit diverse branches: MT-leden, DGA's, algemeen managers, lijnmanagers, staffunctionarissen, project managers en zzp-ers.


Programma

Lesdagen vinden plaats op donderdagen (om de 2 weken) van 13.30 tot 21.00 uur, incl. diner. Studiereis 2x driedaagse Business School in Europa.

De Executive MBA ondersteunt vijf geëxpliciteerde waarden, die in de verschillende modules aandacht zullen krijgen. Deze waarden zijn van belang, omdat het belangrijke doorbraakpunten en cultuurcomponenten binnen bedrijven zijn. Deze waarden zijn:

 • eigenzinnigheid en moed
 • ondernemerschap en onafhankelijkheid
 • geïnspireerd zijn en inspireren
 • van buiten naar binnen denken én handelen
 • verantwoordelijkheid nemen

Het programma bestaat uit vier componenten:

1. Bedrijfskundige modules

 • strategie & beleid
 • strategische marketing (Business School Lausanne)
 • management van inkoop
 • financieel management & accounting
 • supply chain management
 • leadership and you (Ashridge Business School)
 • informatie management •verandering strategie & organisatie

2. Actualiteit en speciale managementthema's (themabijeenkomsten)

Naast de inhoudelijke modules vindt u in het rooster dagdelen ingepland voor diverse thema's en voor coaching. Themamodules die in het programma worden ingepland zijn bijvoorbeeld: Smart reading & Mindmapping, Outsourcing, Commercieel Management, Riskmanagement, The Boardroom en Personal Branding. Deze bijeenkomsten staan niet vast. Graag spelen wij in op actuele themathiek en de wensen van de groep.

3. Strategische managementopdracht

De managementopdracht is het hart van onze opleiding. Tijdens de managementopdracht voeren deelnemers in een groep een bedrijfskundige managementopdracht uit. Deze managementopdracht zorgt voor koppeling tussen het inhoudelijke programma en de praktijk en zorgt voor optimale verankering van het geleerde. Daarnaast worden alle onderdelen van de opleiding integraal verweven. De opdracht loop dus als een rode draad door het programma. Deze opdracht wordt zowel door onze deelnemers als door de deelnemende organisaties bijzonder gewaardeerd. Bij IBO Business School dus geen fictieve casuïstiek, maar echte bedrijven met echte mensen met echte doelstellingen.

4. Persoonlijke ontwikkeling

IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de deelnemers in een stroomversnelling brengt. In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op. Door de interdisciplinaire benadering leren de deelnemers anders te kijken naar belangrijke business issues uit de eigen praktijk met als doel een betere gesprekspartner op strategisch niveau te kunnen zijn. Het toepassen van kennis vormt steeds een centraal uitgangspunt. Naast de verbinding met de praktijk is de focus binnen de opleidingen gericht op actuele managementvraagstukken en is er bijzondere aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van onze deelnemers. Het gaat niet alleen om meer weten, maar ook om meer durven en vooral ook om mensen in beweging te krijgen. Deze visies heeft tot gevolg dat in het curriculum gebruik wordt gemaakt van diverse zienswijzen en diverse werkvormen.

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 15 maanden
Tijden Overdag, Avond
Type MBA (Master of Business Administration), Post-hbo / Post-bachelor, Post-wo / postacademisch
Kosten €23500
Les locatie type Hotelaccomodatie
Titulatuur MBA (Master of Business Administration)
Lesmethode Klassikaal onderwijs, Praktijkopdrachten / cases
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden maart, september
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Diploma