Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op:
Auteur:
Functie: Content community manager
Organisatie: Vakmedianet
Bron: http://www.pwdegids.nl/persoonlijke-ontwikkeling/nieuws/2017/2/sterke-stijging-aantal-vacatures-voor-hr-professionals-10123599


Sterke stijging aantal HR-banen

Het aantal vacatures voor HR-professionals is in het afgelopen kwartaal gestegen naar recordhoogte. Vooral naar HBO-geschoolde professionals is veel vraag. Dat de arbeidsmarkt aantrekt blijkt ook uit het feit dat er meer vacatures openstaan voor recruiters. De toegenomen vraag naar uitvoerende HR-medewerkers is opvallend.

De Intelligence Group heeft in opdracht van Compagnon de arbeidsmarkt voor HR-professionals in kaart gebracht. Gekeken is naar de ontwikkeling van aantallen vacatures en arbeidsvoorwaarden.

Aantal vacatures voor HR-professionals stijgt fors

De vraag naar HR-professionals in Nederland groeit fors. In het vierde kwartaal van 2016 is er een nieuw record gemeten van 9.453 online gepubliceerde HR-vacatures. Na een dip in 2012 en 2013 stijgt vanaf het vierde kwartaal van 2013 het aantal vacatures voor HR-professionals weer. Inmiddels dus tot recordhoogte.

Er is vooral vraag naar HBO-geschoolde HR-professionals. Onder deze groep is de stijging ook het grootst. Ook de vraag naar academische geschoolde HR-professionals groeit. Per maand worden zo'n 1000 vacatures voor academisch geschoolde HR-professionals online gepubliceerd.

Specialistische HR-functies

De vraag naar recruiters stijgt sinds begin 2015 hard. Ook in uitvoerende functies (zoals medewerker personeelszaken, medewerker personeels- en salarisadministratie, HR-medewerker en HR-assistent) is er een flinke toename in de vraag. De vraag naar HR-managers is stabiel.

Naast de groei in vacatures op het gebied van werving en selectie en de uitvoerende HR-functies, is er in het vierde kwartaal van 2016 een flinke groei in de vraag naar functies op het gebied van employability, zoals de consulent re-integratie en de opleidingsfunctionaris.

De arbeidsmarkt voor HR-professionals is dus echt in beweging. HR-professionals zelf zijn op zoek naar een nieuwe baan, zo bleek eind 2016 al.